Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Conti vs Michelin vs Bridgestone

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Conti vs Michelin vs Bridgestone

Mrb arkadaslar,

Baska bi konuya da yazdim ama cevap alamadigim icin yeni konu actim.

İkinci el 245 - 45 - 18 4 ADET CONTRİNENTAL CPC3 SSR lastik var. Sanirim RFT lastik bunlar. Acaba bilgisi olan var mi?

Lastikler 10.000 km ve dis derinligi 6 mm imis. Herhangi bi cizik yarik vs de yokmus. Sizce bu lastikler su an aracimin ustunde olan Bridgestone Potenza'dsn daha sert mi olur? Konforu cok mu etkiler? Onereceginiz baska lastik var mi?

Benim aklimda yine Bridgestone, Michelin ve Conti var. Arac 1.6 180 hp. Hangisini tavsiye edersiniz?

Ynt: Conti vs Michelin vs Bridgestone

SSR dediğiniz Self Supporting Runflat demek yani yaklaşık olarak kendinden destekli runflat ya da kendini destekleyen runflat demektir. Yani biraz daha sert olacaktır runflat olmayan bir lastiğe göre. Fiyat ve üretim tarihi bilgisi olmadan alın ya da almayın demek zor ikinci el lastikler için.

Düşündüğünüz markaların hepsi çok iyi markalar. Herhangi birini gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ancak, sürekli bozuk, çukurlu, kasisli yollarda kullanacaksanız ya da kaldırıma çıkma alışkanlığınız varsa Michelin ilk tercihiniz olmasa iyi olur. En azından PS gurubunu tercih etmeyiniz. PSS olabilir. Fiyatı biraz daha farklı diğerlerine göre ama çok çok başarılı bir lastik ve enteresan şekilde PS grubundan daha sağlam. Konforlu ve sessiz, ama pek ekonomik değil. Benim ortalamamı 0.5 kadar arttırdı.

Bridgestone'da ise bulabilirseniz RE003 tavsiye ederim. Bulamazsanız RE002 de çok iyi bir lastik. Ama artık üretilmeyecek 3ü çıktığı için, bilginiz olsun. Bu nedenle Michelin'e göre daha uygun fiyata sahip olma şansınız olabilir.

Conti'lerde ise Sport Contact serisine bakmalısınız bence. 5 olabilir mesela. Ben Conti pek tercih etmiyorum ama o da iyi bir marka.

İlave bir öneri olarak Goodyear Eagle F1 Asymmetric grubunu da tavsiye ederim. En son kaçı çıktı bilmiyorum herhalde 2 olması lazım.

Ben Conti ve Good Year markalarını pek tercih etmiyorum, ısınamadım. Ama iyi yorumlar duyuyorum.

Genelde performans lastikleri tavsiye ettim çünkü aracınız Turbo 180, yani performanslı bir araç. Bu lastikleri ya da benzerlerini tercih etmenizi özellikle tavsiye ederim. Yol tutuş sizin aracınızda çok önemli. Allah korusun

2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Yanit icin cok tskler. Peki su ilan nodaki lastikleri tavsiye eder misiniz? 207088035

Yorum

Ben onceki hafta goodyear eagle asimetrik 2 aldim. Etiketine gore yagmurda fren a kategoride yakit c diliminde. 17 lastikler icinde gordugum en iyi degerler bunlardi. Simdilikte yol sesi ve yumusakligindan memnunum
        F30 Sport+

Yorum

Alacağınız lastiğin birde üretim tarihine dikkat etmenizi öneririm. 2011'den 2015'e kadar kullandığım Continental Sport Contact 3 lastiklerim zaman içinde sertleşme yaptı normal olarak. Şuan Sport Contact 5 XL var. Çok memnunum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zizufuat
            Yanit icin cok tskler. Peki su ilan nodaki lastikleri tavsiye eder misiniz? 207088035
            PS3 nasıldır derseniz, benim sevdiğim bir lastik. Gayet iyidir, performanslı kullanımda bile sizi tatmin eder diye düşünüyorum. İlk tavsiyen mi derseniz hayır değil. Nedeni de daha performanslı lastiklerin piyasada bulunabilmesi ve daha da önemlisi çok yumuşak olması. Bu yumuşaklık size konfor olarak yansır ama aynı zamanda yollar kötüyse balon ve jant koruma kısmında kopma ya da kesik olarak döner. Gerçi sizin jantlar 18 olduğu için risk çok daha az.

İlan nasıl derseniz bilmediğiniz birinin lastiklerini görmeden almayın derim. Ankara - Malatya uzak baya. Görme şansınız varsa görmeden almayın bence. Lastiğin durumu iyi görünüyor. 2013 başlarında üretilmiş, daha iyi seçenekler yoksa iyi bir pazarlıkla alınabilir. Fiyat pazarlık istiyor gibi biraz çünkü. Fotoğrafın birinde M harfinin alt ucunda bir iz var. Bence onu bi sorun. Fotoları da daha detaylı inceleyip aklınıza takılanları sorun. Her lastiğin tarihlerinin aynı olduğundan emin olun. Dediğim gibi bence görerek alın. İlla görmeden alacaksanız da ödeme güvencesi olan bir site aracılığıyla alın mesela sanalpazar gibi. Sahibinden'de bu koruma var mı bilmiyorum. Varsa sorun yok zaten olmadı iade edersiniz.
            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

E
              Orjinal yazı sahibi: Flesius
              PS3 nasıldır derseniz, benim sevdiğim bir lastik. Gayet iyidir, performanslı kullanımda bile sizi tatmin eder diye düşünüyorum. İlk tavsiyen mi derseniz hayır değil. Nedeni de daha performanslı lastiklerin piyasada bulunabilmesi ve daha da önemlisi çok yumuşak olması. Bu yumuşaklık size konfor olarak yansır ama aynı zamanda yollar kötüyse balon ve jant koruma kısmında kopma ya da kesik olarak döner. Gerçi sizin jantlar 18 olduğu için risk çok daha az.

İlan nasıl derseniz bilmediğiniz birinin lastiklerini görmeden almayın derim. Ankara - Malatya uzak baya. Görme şansınız varsa görmeden almayın bence. Lastiğin durumu iyi görünüyor. 2013 başlarında üretilmiş, daha iyi seçenekler yoksa iyi bir pazarlıkla alınabilir. Fiyat pazarlık istiyor gibi biraz çünkü. Fotoğrafın birinde M harfinin alt ucunda bir iz var. Bence onu bi sorun. Fotoları da daha detaylı inceleyip aklınıza takılanları sorun. Her lastiğin tarihlerinin aynı olduğundan emin olun. Dediğim gibi bence görerek alın. İlla görmeden alacaksanız da ödeme güvencesi olan bir site aracılığıyla alın mesela sanalpazar gibi. Sahibinden'de bu koruma var mı bilmiyorum. Varsa sorun yok zaten olmadı iade edersiniz.
              Ellerinize saglik ustadim

Yorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                  İyi aksamlar hocam.

Sizden aldigim bilgiler ve sitedeki aramalar neticesinde asagidaki ilan nolarindaki lastikleri buldum. Sizce en iyi olani hangisi? Bunlardan birini buyuk ihtimalle alicam. Acil tavsiye bekliyorum sizden. Simdiden tskler.

Takim olanlar
                  224127663
                  207088035
                  226837864

Ayri alinip 2+2 takim olacak olanlar
                  230455662
                  228158447

Yorum

Merhaba,

Ben kendime alıyor olsam ve elimde sadece bu seçenekler olsa ön PSS arka PS3 yapardım. Zira şuanda da ön PSS arka PS kullanıyorum

Ama nedense ilanlardaki PSS'ler bana aşınmış ve yorgun geldi. O lastiklerin nasıl o hale geldiğini anlayamadım.

Sonuç olarak ben kendime alıyor alsam PSS + PS3 yaparım ama bence siz Contil'lerden seçin. Çünkü belli ki runflat antipatiniz yok ve sanki o lastiklerin durumu daha iyi gibi.

Tekrar hatırlatayım görmeden almamaya çalışın.

Hayırlı olsun şimdiden.

Yorum

ContiSportContact'i aldim. Sagolsun arkadas gonderiyor ve ucretini de lastikleri gordukten sonra gonder deyip guvence verince aldim artik. Bu surecte yardimci oldugunuz icin cok tskler

Yorum

ContiSportContact'i aldim. Sagolsun arkadas gonderiyor ve ucretini de lastikleri gordukten sonra gonder deyip guvence verince aldim artik. Bu surecte yardimci oldugunuz icin cok tskler
                        Rica ederim, hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın inşallah.

Yorum

İşleniyor...
                        X