Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Metal bilezik janta zarar verir mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Metal bilezik janta zarar verir mi?

120 km.den sonra direksiyonda titreme yaptığı için 4 lastiğe de balans yaptırdım ancak titreme düzelmedi. Lastiklerim 245 40 19. X5 jant var. Bu jantlarda balans tutmuyor bilezikleri eritiyor dendiği için plastik bileziklere de baktırdım ancak en ufak bir erime deforme olmadığını gördüm. Son çare metal bilezik uygulaması. Tornacı janta zarar verir dedi yine de yaptırmak istersen 4 tanesini 70-80e yaparım dedi. Şimdi dediği gibi metal bilezik gerçekten de jantlara zamanla zarar verir mi?
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: Metal bilezik janta zarar verir mi?

Nette biraz araştırma yaptım. Benim gibi farklı jant kullanan, replika jant kullananlarda bu sorun ortak problem olarak geçiyor hep. Insignia 'nın standartta bilezik için 65.1mm çap değeri geçiyor. Yani lastiklerde kullanacağımız plastik bileziklerin dış değeri ne olursa olsun iç değerin 65.1mm ye denk gelmesi durumunda titremenin olmayacağına dair bigiler edindim. Yarın aracın orjinal jantlarindaki bilezikleri ölçüp bu bilgi doğru mu kontrol edeceğim. Eğer öyle ise sanırım farklı ama ölçüsü uygun plastik bilezik kullanımı ile sorun çözülüyor.
    @Murat

Yorum

Hadi geçmiş olsun, inşallah öylece hallolur. Ne yalan söyleyeyim ben ilk defa duydum bu durumları.
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Ben de yeni yeni öğreniyorum bunları. Orjinal jantlarda sorun yok ama başka araclardaki jantlardan beğenip insignia ya uyarlamaya kalkınca böyle sorunlar oluyormuş. Ben de neden balans ayarı yapılmış olmasına rağmen titreme devam ediyor diyordum. Jantın iç kısmındaki bilezik insignia ya göre değilse titreme oluyor. İnşallah çözerim. Her şey tecrübe edilerek öğreniliyor.
        @Murat

Yorum

Şu anda tek bilemediğim insignia için orjinal değerlerde bilezik icin 2 değer var. Biri 65.1mm diğeri 67.1mm. Hangisi doğru bilemiyorum.
          @Murat

Yorum

Arka lastikler yer balansına sokuldu. Gereken mudahale yapıldı ve titreme kesildi. Bilezik olayına gerek kalmadı şimdilik. Benim gibi replika jant kullananlarda 110-120 den sonra direksiyonda titreme yaşayanlar arka lastikleri yer balansına sokulmasını tecrübe ile öneriyorum. Normal makina balansı çözemiyor.
            @Murat

Yorum

İşleniyor...
            X