Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TİTREME SORUNU

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: TİTREME SORUNU

Araç daha 40.000 km de lpg takilali 2000 km falan oldu neden boyle erken sorun olsunki

Yorum

Onu bize sorma kardeş, lpg ustan iyi değilse, ayarı iyi yapmamışsâ,montajı yanlış yapmışsa olabilir... Araç 2.else senden önceki, aracı hor kullanmış da olabilir. Sen bobini değiştir, bujileri de... Olmadı iyi bir servise baktır.
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Sübapların çelikle değişmesi performansı değiştirir mi?
        Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Neyle değiştirilmesi değil, işçiliği doğru düzgün yapması önemli olan.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

SOnunu merak ediyorum vallahi.
            Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arel2434
              Sübapların çelikle değişmesi performansı değiştirir mi?
              Yok değiştirmez,ömrü uzun olur.Bir de Ali kardeşimin dediği gibi iyi bir usta yaparsa sorun yok da iyi olmazsa performans düşer,motor hasar görür...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle foruma henüz yeniyim, hatam olursa idare etmenizi rica ederim.
                Yeni almış olduğum, 2009 1.6t insignia st aracım 120binde, bu km'nin yarısını LPG ile yapmış. Ben aldığımda LPG sigortası iptal edilmişti, ben bir iki onarım yapıp muayene ettirdim, ve LPG de kullanmaya başladım. Titreme sorunu var, yokuşlarda güç kaybı var, en son dik bir yokuşta motor ışığı yandı. Bir süre bekleyip benzine aldım, şu an sinyal yok. Benzinde titreşim daha az, ancak düzensiz bir frekansta hissediliyor, özellikle kaputu açınca resmen arada öksürüyor garibim
                Üç sorum olacak yardımcı olunabilirse mutlu olurum.

1. Sanırım subab değişimi yaptırmam gerekecek. Bu işlem zor bir iş mi, özel serviste de yapılabilir mi ne kadar masraflı merak ediyorum.
                2. Değişim sonrası sıkıntı yaşamaya devam eden oldu mu acaba, mesela bir 120bin daha yapılabilir mi? forumda bu konuda pek bir bilgi göremedim.
                3. LPG kitim zavoli, değiştirip Prins yapmak istiyorum. Önce motor işlemi sonra LPG kiti değişimi mi yapmalıyım, yoksa LPG kitini değiştirip biraz denemek mi gerekir?

Yorum

Motoru yapıltıktan sonra imkanınız varsa zavoliyi iptal ettirin. Bu marka, bu araca hiç olmuyor. Bir kere enjektörleri 128 KW de kalıyor. 132 sağlayamıyor.
                  Super PAN enjektörleri ise neredeyse 140 KW' ye denk geliyor. Keza buna yetersiz regülatör basıncı da eklenince araç turbosuz gibi oluyor. Ayar tutmuyor.
                  Doğru devirlerde doğru püskürtemiyor bile. Zavoli bu araca kısaca uygun değil. Önceki sahibi kullandığını düşünüyormuş bence.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: UgurAk
                    Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle foruma henüz yeniyim, hatam olursa idare etmenizi rica ederim.
                    Yeni almış olduğum, 2009 1.6t insignia st aracım 120binde, bu km'nin yarısını LPG ile yapmış. Ben aldığımda LPG sigortası iptal edilmişti, ben bir iki onarım yapıp muayene ettirdim, ve LPG de kullanmaya başladım. Titreme sorunu var, yokuşlarda güç kaybı var, en son dik bir yokuşta motor ışığı yandı. Bir süre bekleyip benzine aldım, şu an sinyal yok. Benzinde titreşim daha az, ancak düzensiz bir frekansta hissediliyor, özellikle kaputu açınca resmen arada öksürüyor garibim
                    Üç sorum olacak yardımcı olunabilirse mutlu olurum.

1. Sanırım subab değişimi yaptırmam gerekecek. Bu işlem zor bir iş mi, özel serviste de yapılabilir mi ne kadar masraflı merak ediyorum.
                    2. Değişim sonrası sıkıntı yaşamaya devam eden oldu mu acaba, mesela bir 120bin daha yapılabilir mi? forumda bu konuda pek bir bilgi göremedim.
                    3. LPG kitim zavoli, değiştirip Prins yapmak istiyorum. Önce motor işlemi sonra LPG kiti değişimi mi yapmalıyım, yoksa LPG kitini değiştirip biraz denemek mi gerekir?
                    1-Evet,subaplarınızı çelikle değiştirin önce.İyi bir özel servis yapar,Konya'da bakımı ile beraber 1200 TL verdim.
                    2-Çelik subapla,lpg ile çok devirli kullanmamak şartı ile ve bakımlarını zamanında yaptırarak o km'yi yapabilirsiniz,sıkıntı olmaz.
                    3-Kesinlikle iyi bir usta ve iyi bir kit lazım.Bu araca Zavoli mavoli olmaz.Prins iyidir,KitMTM,iyidir,BRC iyidir.Kesinlikle önce motoru yaptırıp sonra lpg işine girişin.Daha sağlıklı olur.

Yorum

Aton1981: hocam teşekkürler, teknik olarak da zavoliden kaynaklı bazı problemleri anlamış oldum.
                      Tornado: Bu fiyatlara olursa çok iyi, yaptırabilirim.O zaman bayram sonrası İstanbul Anadolu, Gebze civarı önce iyi bir opel ustası, ardından da LPG kiti için iyi LPG ustası bulmaya çalışacağım. Teşekkür ederim hocam.

İyi bayramlar dilerim.

Yorum

İyi bayramlar dilerim...

Yorum

İşleniyor...
                        X