Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç çalışır vaziyetteyken yakıt almak???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç çalışır vaziyetteyken yakıt almak???

Merhaba,

Bugün ömrümde ilk defa yakıt alırken motoru kapatmadım. Hava çok sıcaktı, klimayı kapatasım gelmedi. Pompacı da ses çıkarmayınca hiç arabadan inmeden yakıt alıp çıktım. Otobilim sayesinde puanlarım da otomatik yüklendi zaten.

Neyse uzatmıyım, sonradan acaba aracıma bir zararı olur mu diye düşündüm ama mantıklı bir olasılık bulamadım. Sadece eğer katkı maddesi konursa ve depoda çok az yakıt varsa yoğun bir karışım yanacağı için sıkıntı olabilir diye düşündüm.

Tabi bu yazdıklarım dizelller için geçerli, benzinin yangın riski var zaten ve tek başına stop etmeye yeterli.

Sizin bildiğiniz ya da tahmin ettiğiniz sıkıntılar var mı?
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Ynt: Araç çalışır vaziyetteyken yakıt almak???

Bindiğim şehirlerarası otobüsler hep motor çalışırken yakıt alıyorlar.Hemde 400-500 litre.Teknik açıdan bir sıkıntı aklıma gelmiyor.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Ben sık sık çalışır halde yakıt alıyorum, şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşamadım, sadece eski araçlarımdan birinde yakıt aldığımda şamandıra takılı kalmış, uzun süre depo dolu olduğu halde boş görünmüştü göstergede, sonra zamanla kendi kendine o da düzelmişti.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Önceki aracımda bir keresinde kapatmayı unutmuştum. Şamandıra takılı kalmış gösterge doğru göstermemişti. Benzinciye sorduğumda düzelir demişti. Ertesi gün düzelmişti.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Teşekkürler herkese cevaplar için. Ciddi bir sıkıntı yaşatmıyor demek ki.
          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

şöyle bir durum daha var her benzinlikde motoru kapatınız uyarısı vardır
            benim şahsi fikrim bu yazının boşuna koyulmadığıdır
            bence her insan belirtilen kurallara uymalıdır
            sonuçda hayat bizim hayatımız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ŞEKEROĞLU
              şöyle bir durum daha var her benzinlikde motoru kapatınız uyarısı vardır
              benim şahsi fikrim bu yazının boşuna koyulmadığıdır
              bence her insan belirtilen kurallara uymalıdır
              sonuçda hayat bizim hayatımız
              katılıyorum kapatmakta fayda var
              "Gözümün Gördüğü Hiçbirşeyden Korkmam." Hz. Hamza

Yorum

Benzinli araçla da dizel araçla da motor çalışırken yakıt alıyorum.Bana göre hiç bir riski yok.Cep telefonun araçta bulunması bence çok daha tehlikeli.Araçta sigara içilmesi çok daha tehlikeli.
                https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Konan tüm kurallara uyuyor bizim milletimiz de bir tek bunlar eksik kaldı Benzinlilerde belki ama dizellerde pek tehlike olacağını sanmıyorum. Kamyonları, tırları, otobüsleri biliyoruz hepimiz. Stop etmiyorlar, motoru soğutmak için sanırım.

Yorum

İşleniyor...
                  X