Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 T edition 2012 insginia hangi lpg'yi takmalıyım (YENİ KONU)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 T edition 2012 insginia hangi lpg'yi takmalıyım (YENİ KONU)

Merhaba forumda okudum fakat 2010-2011-2012 de yazılan görüşlerle günümüze göre kullanıcı tecrübelerinin yansıtıldığı düzgün bir başlık bulamadım varsada moderatörler şimdiden affetsin...

Sizden ricam 1.4T 2012 insignia için hangi lpgyi takmalıyım?
    Tavsiye verenler lütfen kullanıcılar ve tecrübesini aktarabilenler olsun...
    Buradanda tüm arkadaşlarımız hem taktırıp taktırmayacağına karar versin hemde getirleri neler zararları varmı onu güncel bilgilerle öğrenmiş olalım...
    Lütfen gaz takacağına dizel araca geç gibi şeyler söylemeyelim... hepimiz biliyoruz dizele binmeyi ama bu tercih meselesi,bu hususta bilgisi tecrübesi ve ayakları yere basan tavsiyesi olan tüm insginiacı arkadaşlarımın abilerimin görüşlerini merak ediyorum...

Şimdiden ilgi alakanıza teşekkür ederim... srk

Ynt: 1.4 T edition 2012 insginia hangi lpg'yi takmalıyım (YENİ KONU)

Geçmişten günümüze değişen birşey olmadı. LPG zararlıdır. 1.4T'ler daha ılımlı bu konuda. 1.6T'ye göre daha az güç gereksinimi olduğundan 1.6T'ye göre daha fazla dayanım yaptığını düşünüyorum. Aynı durum 115 HP için de geçerli. ( kişisel görüşüm ). 1.4T Kullanıcıları daha doğru yorum yapacaktır. Konunun takibinde, bir çok farklı görüş çıkacaktır. Kimi memnun, kimi memnun değil, kimi de ağzı yandı.

Şu gerçek ki, kimse zararsız olduğunu da idda etmez. OPEL' ve bir çok özel opel ustası + bir çok LPG firması da zararının farkındadır.
    Şöyle bir düşüncem var; 1.6 T - 1.4 T araçlar aşırı ince hassas ayar gerektiriyor. Özel bir çaba ve özverili bir montaj. İŞi bilen doğru kişilerce yapılan montajda, VE bunun üzerine montajın karakteristiğine göre yapılan çok çok ince hassas ayar sonucunda en az sorunla LPG' ye binilebilir. Bunun içinde, araçta başka problem olmaması lazım. Mesela, O2 sensörü ve hayati diğer sensörler tamamen bozulmadan hata kodu üretmez. Fakat bazı durumlarda görevlerini yapamazlar. Pislik, yağ buharı vs vs... Bu tür durumlarda hava yakıt karışımları doğru algılanamadığından bir de üzerine bu değerlere göre yapılan LPG kalibrasyonu eklenince ve üzerine cila niyetine de hatalı montajda oluşunca sonuç kaçınılmaz oluyor.
    Araçlarımızın yakıt okuma, hava okuma ve buna göre yapılan LPG kalibrasyonu için gereken parçaların sorunsuz çalışması lazım.

LPG' sistemi sadece lpg sensörlerine bağlı çalışmıyor... Sistem, araç ecu'sundaki bilgilere göre kendini anlık değerlendirmelere göre anlık LPG püskürtme miktarlarını ayarlıyor. Çalışması düzensiz sensörler ( arabanın kendisindeki ) yanlış püskürtmelere ve aracın fakirde veya zenginde çalışıp kısa zamanda LPG kaynaklı dediğimiz bir çok sorunu açığa çıkartıyor. Çoğunlukla da, uzun zamandır sorunsuz kullananların nedeni bana göre sensörleri ve yakıt/hava okuma değerleri mükemmele yakın olmasındandır.

Bu konu uzar da gider.... Şuraya bakabilirsiniz.:::

http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=16284.0

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

işinin ehli bir usta ve prins ile sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum şimdiden kolaygelsin

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insignia54
        işinin ehli bir usta ve prins ile sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum şimdiden kolaygelsin
        İşte bende o işin ehli usta konusunda tavsiyeniz varmıdır diye sordum aslında...

Yorum

Benim aracım 1.6 t ben vialle kullanıyorum şu ana kadar sıkıntı yaşamadım 40.000 km oldu bu kitin tek dezavantajı araba geç çalışıyor ilk takıldığı günden beri subap konusunda daha iyi diyorlar bu kit için şu an yavaştan titremeler başladı benim araçta büyük ihtimal seneye subap değişimi isteyecek ama ben tavsiye ederim peerformans olarak benzinden bir farkı yok bu arada benim aracın subapların erken titremesinin nedeni hızlı sürdüğümden olabilir araç hep şehirler arası kulannılıyor 160-180 gibi hızlarla bunun etkisnin olduğunu düşünüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Lanuerme
            Orjinal yazı sahibi: insignia54
            İşte bende o işin ehli usta konusunda tavsiyeniz varmıdır diye sordum aslında...
            ben sakaryada oturuyorum sakarya için bir servis önerisi sorarsanız memnuniyetle yardımcı olurum

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Sağolun keşke sakaryada olsaydım dedim.. İstanbulda işin piri insignia üstadı abilerimiz yokmu yahu? şunu bilen varsa cevaplasın ozaman anadolu yakasında iyi bir prins ustası tavsiyeniz varmıdır? prins te karar kıldım ama usta çok önemli deniyor her yorumda biride çıksın usta şudur desinde kurtulsun millet vallahi googlede yok adam gibi cevap bizim forumda olsun bare....

Yorum

inşallah aradığınız ustayı bulursunuz şimdiden kolaygelsin ilaveten birşey söylemek istiyorum çoğu yerdede bu yazıyor ama ben tekrarlıyayım araçtan performans istediğinizde yani devir yapacağınızda aracınızın ve cebinizin sağlığı için benzine alıp rahatça istediğiniz herşeyi yapınız lpg üst devirlerde uzun zamanda sıkıntılara yol açabilir şahsen ben böyle kullanıyorum.

Yorum

İşleniyor...
                X