Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Start-Stop sistemi LPG'li araca zarar verir mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Start-Stop sistemi LPG'li araca zarar verir mi?

Arkadaslar,abiler herkese tekrar selam
    Tanisma bolumunde de belirttigim uzere Insignia aramaktayim ancak kafamda bazi soru isaretleri var.Bunlardan en onemlisi ve alacagim aracin modelini degistiricek derecede onemli olan sudur;
    Ben isim geregi gunde en az 150-200 km yol yapmaktayim.Araci olabildigince sakin kullanirim yani gazlasam bile surekli vites gecislerine dikkat ederim.Sollama,makas harici araci asla 2500 devirin ustunde kullanmam.
    Normalde almayi istedigim arac 1.6 180 bg turbo Cosmo arac ancak start/stop teknolojisi bu araclarda varken kullanmak istiyorum.İstanbul trafiginde ne kadar yakit tasarrufu yapsam bana kârdir.
    1.4 start stop lpg'li arac alirsam herhangi bir sorun yasar miyim?Daha once hic lpg'li arac kullanmadim fakat bildigim kadariyla once benzinde calisip sonra lpg'ye geciyor.Sonucta bu arac her durdugumda stop edicek ve tekrar calisirken her seferinde once benzin sonra lpg gecisi mi yapacak yoksa motor isindiktan sonra sorunsuz bir sekilde direkman lpg'de mi calisacak?
    Eger her seferindd once benzinde calisip sonra lpg'ye gececek ise bu aracin hem lpg beynini hem de aracin kendi beynini karistirmaz mi?
    Alacagim aracin lpg'sinin kaliteli olmasini istiyorum hatta bu yuzden direk benzinli alip lpg'yi kendim de taktirabilirim.
    Eger korktugum sekilde sorun yasayacaksam start stop'lu lpg'li arac almamin bir mantigi kalmaz sanirim?
    Yardimlarinizi ve fikirlerinizi bekliyorum...

Ynt: Start-Stop sistemi LPG'li araca zarar verir mi?

Start/stop bilmem ancak araba ısınınca lpg'de calışır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: htaylan93
      Arkadaslar,abiler herkese tekrar selam
      Tanisma bolumunde de belirttigim uzere Insignia aramaktayim ancak kafamda bazi soru isaretleri var.Bunlardan en onemlisi ve alacagim aracin modelini degistiricek derecede onemli olan sudur;
      Ben isim geregi gunde en az 150-200 km yol yapmaktayim.Araci olabildigince sakin kullanirim yani gazlasam bile surekli vites gecislerine dikkat ederim.Sollama,makas harici araci asla 2500 devirin ustunde kullanmam.
      Normalde almayi istedigim arac 1.6 180 bg turbo Cosmo arac ancak start/stop teknolojisi bu araclarda varken kullanmak istiyorum.İstanbul trafiginde ne kadar yakit tasarrufu yapsam bana kârdir.
      1.4 start stop lpg'li arac alirsam herhangi bir sorun yasar miyim?Daha once hic lpg'li arac kullanmadim fakat bildigim kadariyla once benzinde calisip sonra lpg'ye geciyor.Sonucta bu arac her durdugumda stop edicek ve tekrar calisirken her seferinde once benzin sonra lpg gecisi mi yapacak yoksa motor isindiktan sonra sorunsuz bir sekilde direkman lpg'de mi calisacak?
      Eger her seferindd once benzinde calisip sonra lpg'ye gececek ise bu aracin hem lpg beynini hem de aracin kendi beynini karistirmaz mi?
      Alacagim aracin lpg'sinin kaliteli olmasini istiyorum hatta bu yuzden direk benzinli alip lpg'yi kendim de taktirabilirim.
      Eger korktugum sekilde sorun yasayacaksam start stop'lu lpg'li arac almamin bir mantigi kalmaz sanirim?
      Yardimlarinizi ve fikirlerinizi bekliyorum...
      LPG li araçlar sadece motor belli bir sıcaklığa ulaşana kadar benzin kullanır.Sıcak motorlar direkt LPG ile çalışmaya başlarlar.
      2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Start stop teknolojisinden çok da fazla bir kazanç ummayın bence.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Turbolu araçlarda start stop sisteminin zararlı olduğu hissine kapılıyorum. Elin mühendisi elbet düşünmüştür çaresini gerçi.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

turbolu insignia da lpg zaman zman sorun çıkarır
            uzun yol yapacaksanız neden dizel bakmayı düşünmediniz

Yorum

Sicak motor yani isindiktan sonra direk lpg'de calisiyorsa sorun yok,aradigim cevabi buldum
              @Flesius abi,deniycem bakalim ne kadar kazanc saglayabilirim..Cunku bu tasarruf ugruna 1.6 Cosmo'dan vazgectim.Eger bekledigim tasarruf degerlerini yakalayamazsam 1.4 LPG'liyi satar 1.6 Cosmo lpg'li alir en azindan Cosmo arabaya biniyorum derim..
              @ŞEKEROĞLU ,suan oncelikle fabrika cikisli lpg'li bakiyorum,fabrika cikisli oldugu zaman cikaracagi probleme pek de takilmam acikcasi
              Uzun yol yapmayacagim,sehir icinde geziyorum..Gunde en kotu ihtimalle 150 km yol yapiyorum bu ayda duz hesap 5000 km,senede 60000 km yapar.2 senede 120000 km'ye tekabul eder.Benim butcemdeki dizeller en az 100000 km'den basliyor.2 sene sonra satiyorum dedigimde 220000 km yi bulmus bi dizel araci satarken hem zorlanirim hem zarar ederim..O yuzden suan benim icin en mantiklisi lpg.Ancak baska bir yerden kaynak bulursam yaklasik 5-6 ay sonra 1.6 dizelini alabilirim..

Yorum

o zman en mantıklısı sizin için lpg li olması daha iyi olur
                tasarruf için ve sorun yaşamak istemiorsanız 1.4 t en ideali sonuçda fabrika çıkışlı lpg var

Yorum

bende prins vsı1 sistem var her çalıştırmamda sıcak veya soğuk benzinde çalışıyo daha önce kullandıklarımda böyleydi sadece motor sıcak ise benzinde çalışma süresi kısalıyor bilginize

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insignia54
                    bende prins vsı1 sistem var her çalıştırmamda sıcak veya soğuk benzinde çalışıyo daha önce kullandıklarımda böyleydi sadece motor sıcak ise benzinde çalışma süresi kısalıyor bilginize
                    VSI-2 ler motor sıcaksa direkt LPG ile çalışıyor.
                    2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                      Orjinal yazı sahibi: insignia54
                      VSI-2 ler motor sıcaksa direkt LPG ile çalışıyor.
                      doğrudur arkadaşın bunu bilmesi faydalı olucak en azından prins için

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Bilgileriniz için teşekkür ederim.Şimdilik direkman fabrika çıkışlı lpg'li araç arıyorum..Eğer bulamazsam veya bütçeme uymazsa mecburen benzinliye yönelip kendim tüp taktırıcam ancak VS2 prensipli bir tüp taktırırım..

Yorum

İşleniyor...
                        X