Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilk harekette sarsıntı - hızlandıkça sürtünme sesi sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ilk harekette sarsıntı - hızlandıkça sürtünme sesi sorunu

Merhabalar;
    Aracımla trafikte dur-kalk yaparken fark ettim; ayağımı frenden çektikten sonra 0 ile 3km/h yani daha tekerleğin ilk dönmeye başladığı an bir titreme oluyor. Fakat bu titremenin gaz ile alakası yok çünkü gaza basmasam da oluyor. Yani yürüyn aksamla ilgili bir sıkıntı var. Ayrıca araç hızlandıkça, tekerlek dönme hızı arttıkça, aracın sol ön tekerleğinden geri viteste hızlanırken çıkan motor sesine benzeyen bir ses geliyor.

Tekrarlıyorum, bu seslerin motor devri ve gaz ile alakası yok. Tamamen tekerin dönmesi ile bağlantılı. Hızlandıkça gelen sesi ömrü biten lastiğe bağlamıştım ama yanılmışım. Sarsıntıya ve sese sebep olan şey ne olabilir? Ya da sizce sorun nedir?

Bu arada ilk hareketteki sarsıntı, sanki araç vitesteyken devir çok düştüğünde vites düşürmenizi isteyen hafif silkelemeye benziyor
    1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Ynt: ilk harekette sarsıntı - hızlandıkça sürtünme sesi sorunu

geçmiş olsun

Volantınızı kontrol ettirin/edin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

geçmişolsun bencede volan olabilir peki boşta kendi kendine bıraktığınızdada aynı ses geliyormu? yani aracı vitese takmadan kendi kendinede hareket edince aynı olaylar gerçekleşiyor mu?

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Teşekkür ederim viteste değilken de bu titremeyi yaşıyorum.

Yorum

Aks.... İç aks kafası.... Tekerlek rulmani.... Amortisör ve kuleleri.... Yay....

Önce bi alt takımı kontrol ettirin. Sorun sonrasında hemen bulunacaktır.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Vites de değilken de yapması, motor ve şanzıman aksamini elememiz gerektigini söylüyor.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
              Vites de değilken de yapması, motor ve şanzıman aksamini elememiz gerektigini söylüyor.
              evet bende onun için sormuştum alt takım kontrolünde fayda var gibi gözüküyor

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Burak bey,bahsettiğiniz 0-3 hızlanması olurken aracınız viteste mi oluyor yoksa boşta mı?
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                  Burak bey,bahsettiğiniz 0-3 hızlanması olurken aracınız viteste mi oluyor yoksa boşta mı?
                  Boş viteste de aynı şeyi yapıyor 1.viteste de

Yorum

Benim aracım da 1.4. Aracı 1.vitese atıp ilk hareket anında gaza basmadan kendi hareket ediyorken hafif bir titreme oluyor ama siz bunu kastediyorsanız ben bunu normal diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin arkadaşlar. Ancak rölantide de yapmasını ben de anlayamadım.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                    X