Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG DE YÜKSEK DEVİRDE TEKLEYEREK ÇALIŞMA!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• LPG DE YÜKSEK DEVİRDE TEKLEYEREK ÇALIŞMA!!!

arkadaşlar merhaba,
    1.6 turbo aracıma landirenzo marka yağlamalı lpg taktırdım. yüksek devirlerde tekleyerek çalışıyor. pedala sonuna kadar basmama rağmen 150 yi geçmiyor. lpg li insignia kullanan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Sebebi bobin veya buji olabilirmi?
    İNSİGNİA 1.6 TURBO

Ynt: LPG DE YÜKSEK DEVİRDE TEKLEYEREK ÇALIŞMA!!!

sebebi LPG
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

her insignia lpg de aynı sorunu vermiyor ama.
      İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

1.6 Turboların hepsi aynı sorunları yaşıyor, kimisi duyuluyor kimisi duyulmuyor. Insignia'nın LPG ile kullanılmaya pek uygun olmadığını her fırsatta söylüyorum ama pek dinleyen yok. Zira mutlaka hiç sıkıntı yaşamadığını söyleyen birileri çıkıyor. Sonra buna uyup birileri taktırıyor ve ortamda yine LPG arıza başlıkları açılıyor. Sorun yok, forum bunun için var zaten Ama ben olsam LPG hiç taktırmam, illa taktırmam gerekmişse de pek o aracı zorlamam. Hele hele tüpteyken 150 - 200 basmaya çalışmam. Sorun yaşamazsın diyenlerin ortak 2 şartı var zira, birincisi çok iyi bir ustaya iyi markayı çok iyi ayarlarla tatırmak ki bu ne kadar mümkün TR şartlarında bilinmez, bir de aracı zorlamamak. Zorlamayacaksanız 180 beygirlik motora sahip 1600 - 1700 kiloluk bir aracı neden alırsınız? İlla zorlayacaksanız neden benzindeyken zorlamaz tüpteyken zorlarsınız bunu da ben pek idrak edemiyorum. Ya da hiç kullanmadığım için bilgi eksikliğim var.

LPG bence çok güzel bir yakıt, hem LPG hem benzin ile çalışan bir araç almayı düşünebilirim bir gün. Ama bu Insignia 1.6 Turbo olmaz. Fabrikasyon LPG çıkışlı bir araç olur. LPG modunu tasarruf istediğimde, benzin modunu performans istediğimde açarım. Kolay. Performans ararken LPG modunu açmanın anlamını kavrayamıyorum. dknow

Geçmiş olsun.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
          arkadaşlar merhaba,
          1.6 turbo aracıma landirenzo marka yağlamalı lpg taktırdım. yüksek devirlerde tekleyerek çalışıyor. pedala sonuna kadar basmama rağmen 150 yi geçmiyor. lpg li insignia kullanan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Sebebi bobin veya buji olabilirmi?
          Büyük bir ihtimal bobin ya da bujidir ama lpg ayarı iyi yapılmamış da olabilir. Bende 64.000 Km'dir lpg var ve sadece subapları çelikle değiştirdim.Audi A4 2.0 TDİ aracı lpg ile 200 km hızla geçecek kadar da iyi performansım maşallah. Önce orijinal bobin alın ve bujileriniz eski ise değiştirin,sonra ayarına baktırın.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

bu aracın lpgdeki tek problemi subap erimesi. o da subapların magnezyum oluşu ki yeni nesil motorların çoğunda bu subaplar kullanılıyor. başka bu araca has hiçbir lpg arızası duymadım. teklemeler,silkelemeler lpgli her araçta oluyor. aracın lpgde 200 ü geçmesini beklemiyorum ama 150 de kalması normal bişey değil. Bende ateşleme aksamından şüpheleniyorum. bobin buji kontrolünden sonra lpg ayarınada baktıracağım.
            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

bu aracın lpgdeki tek problemi subap erimesi. o da subapların magnezyum oluşu ki yeni nesil motorların çoğunda bu subaplar kullanılıyor. başka bu araca has hiçbir lpg arızası duymadım. teklemeler,silkelemeler lpgli her araçta oluyor. aracın lpgde 200 ü geçmesini beklemiyorum ama 150 de kalması normal bişey değil. Bende ateşleme aksamından şüpheleniyorum. bobin buji kontrolünden sonra lpg ayarınada baktıracağım.
              Evet,lpg'de de 150 ile kalmaması lazım,normal değil...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

arkadaşlar merhaba,
                bu normal bi durum değil tavsiyem lpg yi takdırdığınız yere gidip bilgisayarda hata veriyor mu gaz tepkimesi nasıl o gibi değrlere baktırmanızda fayda var şimdiden geçmiş olsun

Yorum

depoyu dolduruyorum araçta lpgde hiç bir problem yok. depo yarı seviyeye geldikten sonra teklemeye ve benzine geçmeye başlıyor. sonra tekrar doldurmaya gidiyorum en fazla 20 lt lpg alıyor ve tekleme kesiliyor. tankın basıncı ile alakalı bir durum olabilir mi?
                  İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

depoyu dolduruyorum araçta lpgde hiç bir problem yok. depo yarı seviyeye geldikten sonra teklemeye ve benzine geçmeye başlıyor. sonra tekrar doldurmaya gidiyorum en fazla 20 lt lpg alıyor ve tekleme kesiliyor. tankın basıncı ile alakalı bir durum olabilir mi?
                    Olur tabi ki,siz lpg servisinize gidip anlatın olayı.

Yorum

İşleniyor...
                    X