Duyuru

Collapse
No announcement yet.

turbo değişiminden önce test yaptırmak istiyorum...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• turbo değişiminden önce test yaptırmak istiyorum...

herkese hayırlı akşamlar...

malum daha önceki konularda bahsetmiştim turbonun sıkıntısını ama özet geçim konu anlamsız kalmasın
    geçen sene almış olduğum 2010 2.0 cdti 160hp cosmo aracımın gaza yüklenmesiyle 3500 devirden sonra aniden yığılıvermesi ve ekran da servise gidin uyarısı sonrası hortum değişimi,turbo reftikiye,mil değişimi,valf değişimi vs.. birsürü işlem sonucunda hala yığılıyor arac.. en son olarak turbonun değişimini istedi servis.. turboda bir sıkıntı oldugunu dusunmuyorum cunku normal hızlanlamalarda 3500 deviri gecmeden 200 üstünü rahat görüyorum ve herhangi bir uyarı yıgılıverme yapmıyor.. sadece gaza yuklendıgımde olusuyor... bende son olarak turboyu test edebılecegım dyno testını yaptırmak ıstıyorm. guvenılır bıldıgınız bır yer tavsıyesı rıca edıyorum bu benım ıcın cok onemlı.. teşekkürler..
    2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Ynt: turbo değişiminden önce test yaptırmak istiyorum...

Aynı işlemleri yani dip gaz yapmayı sprint booster ı önce tamamen kapatın ve öyle deneyin.
    Sorun çıkmazsa bir kademe açın ve öyle deneyin.
    Yine sorun çıkmazsa son kademede deneyin, sorun çıkarsa sarı ayara geri dönün.
    Bence sprint booster dan kaynaklanıyor. Eğer öyle olursa ya dip gaz yapmadan kırmızı ayarda daha performanslı gaz tepkimesi şeklinde tercih yapacaksınız ya da dip gazı çok kullanan biriyseniz sarı ayara alıp öyle tutacaksınız.
    Yani bence de turbonuzda sorun yok. Tabi bunları denedikten sonra sorun düzelirse..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Sprint boosterdan olabilir. Başıma gelmişti. Cihaz değişince halloldu.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Sprint booster'ın zararı var mıdır

Yorum

sprint booster sureklı kullanmıyorum.. kapalı konumda hep. uzun yola cıktıgımda arasıra acıyorum.. dyno testı ıle sorunun turbomu yoksa baskabırseymı oldugunu bulmak ıstıyorum.. hata kodu olarak p0299 cıkıor.
          2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: black eagles

malum daha önceki konularda bahsetmiştim turbonun sıkıntısını ama özet geçim konu anlamsız kalmasın
            geçen sene almış olduğum 2010 2.0 cdti 160hp cosmo aracımın gaza yüklenmesiyle 3500 devirden sonra aniden yığılıvermesi ve ekran da servise gidin uyarısı sonrası hortum değişimi,turbo reftikiye,mil değişimi,valf değişimi vs.. birsürü işlem sonucunda hala yığılıyor arac.. en son olarak turbonun değişimini istedi servis.. turboda bir sıkıntı oldugunu dusunmuyorum cunku normal hızlanlamalarda 3500 deviri gecmeden 200 üstünü rahat görüyorum ve herhangi bir uyarı yıgılıverme yapmıyor.. sadece gaza yuklendıgımde olusuyor... bende son olarak turboyu test edebılecegım dyno testını yaptırmak ıstıyorm. guvenılır bıldıgınız bır yer tavsıyesı rıca edıyorum bu benım ıcın cok onemlı.. teşekkürler..
            Revize olmuş turbom var? düşürseniz masraf parasına veririm
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

Bence turbonuzdan olabilir ancak değişmesi gerekmeyebilir. Aşağıdaki linki takip ederseniz konuyla ilgili bir yazı var;

http://www.automotivetroubleshooting...t_codes_9.html

Dyno testi ile sorunun kaynağını nasıl bulacağınızı tam anlayamadım aslında ama, kolay gelsin gene de.
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                Bence turbonuzdan olabilir ancak değişmesi gerekmeyebilir. Aşağıdaki linki takip ederseniz konuyla ilgili bir yazı var;

http://www.automotivetroubleshooting...t_codes_9.html

Dyno testi ile sorunun kaynağını nasıl bulacağınızı tam anlayamadım aslında ama, kolay gelsin gene de.
                turbo nun degerlerini gormek acisindan dyno testi dedim.. veya ben mi yanlis biliyorum hatam varsa affola..

Yorum

Map sensörünü ve selenoid valfi değiştirdiniz mi?Map sensörünü değiştirip öyle deneyin,selenoid valfini değiştirdiyseniz hortumlarının düzgün takıldığından emin olunuz...
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Aracınızı yetkili serviste güvenli ellere teslim etmeniz en doğrusu bence.Sorunların cevabını aramaktansa,sorunların giderilmemesi durumunda sorulara cevap isteyin bence.Değişik bir cümle kurdum cool
                    https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

istanbul'dan izmir'e giderken, bursa otobanında 160km ile giderken birden ekranda "servis, en kısa zamanda götürün" uyarısı çıktı.
                      ve araç o hatayı aldığı andan itibaren, gaz yememeye devir saati yükselmesine rağmen hızı artmak yerine düştüğüne şahit oldum.
                      özellikle bu durum, manisa sabuncu belinde kamyonları sollarken çok mağdu etti beni, hızlanamadığım için kamyonların arkasına takılmak durumuna kaldım daha fazla sellektör yememek için. sanki turbo devriye girmiyor gibiydi. cruze ile denediğimde ise, 3bin deviri geçmeyerek hızımı 120'den 80'lere düşürüyordu.

bursa - çeşme arasını bu eziyetle geçirdim. arada kırmızı ışıklarda kapattım açtım aracı ve her seferin de bu hata mesajı ile karşılaştım.
                      bayağı kafama takılmıştı.

sabah çalıştırdığımda ise hata mesajı gitmişti. ve araba eski performansındaydı. (daha sonra öğrendiğime göre, arabayı kapatıp açmak sensör arızasının geçmesi için yetmemekte. kapının açılıp kapatılması ve 2 dakika en az beklenmesi gerekiyormuş. araba uyku moduna geçmesi için şartlar buymuş, yoksa benim gibi kırmızı işikta kapat aç yaparsanız, aynı hata mesajını almaya devam edermişsiniz)

istanbula dönerken manisa da yine arıza yaptı. susurlukta ara verdim tost yedim , hata mesajı gitti yoluma normal devam ettim.
                      uzatmayayım. servise götürdüm ve "Rakım" ın sebeb olabileceğini belirttiler. benzini yüksekliğe göre karıştırmayı ayarlayan sensör hata vermiş ve aracı korumaya almış iddiaya göre. yazılım ile güncellediler arabayı, bu hataların daha yüksek değerlerde vermesi adına. türkiye koşullarına adapte etme adına..

velasıl, turbo hortumunuda değişcekler 10 gün içinde garantiden.. bu aarada araçta susurluktan bu yana hiç bir sorun yok. her türlü hız yokuş, deviri denedim yok verdirtemiyorum o hatayi tekrar.. bakalım bir daha karşılaşırsam yazarım.

Yorum

O ayarı yapan map sensorü zaten,siz onu da değiştirin bence,geçmiş olsun.
                        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                          Orjinal yazı sahibi: black eagles

Revize olmuş turbom var? düşürseniz masraf parasına veririm
                          ozelden msj attim size ama donus yapmadiniz.. fıyatını ogrenebılırmıyım? bır de sorunsuz calısıyormu?

Yorum

600 tl masrafina
                            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                            [center]

Yorum

İşleniyor...
                            X