Ynt: Yakıttan şikayet edenler ! Veya performans biraz düştü diyenler !
Gaz kelebegi bildiğimiz üzre aşırı hassas bir parça.
1.6t lerde kalibre gerekmiyor.
170 liklerde gerekirmi bilemem. Temizlik sonrası bu vaka olduysa, ya kelebeğe zarar verdiniz. Yada bir ihtimal kalibre sart.
Birkaç kec kontak AC kapa yapıldığında kelebek kendini acip kapatarak doğru ayarı bulabilir. Muhtemelen bu şekilde düzelmiştir.
Orjinal yazı sahibi: aton1981
Gaz kelebegi bildiğimiz üzre aşırı hassas bir parça.
1.6t lerde kalibre gerekmiyor.
170 liklerde gerekirmi bilemem. Temizlik sonrası bu vaka olduysa, ya kelebeğe zarar verdiniz. Yada bir ihtimal kalibre sart.
Birkaç kec kontak AC kapa yapıldığında kelebek kendini acip kapatarak doğru ayarı bulabilir. Muhtemelen bu şekilde düzelmiştir.
Temizlik sonrası dalgalı hızlanma kesinlikle bitti, çok büyük ihtimal dediğim gibi kelebek kendi ayarını buldu.
Bu ara tek aklıma takılan son P.O. alımından sonra isteksizleşen devirlenme karakteristiği, insan arabadan biraz anlayıp epey de çok dinleyince dertler bitmiyor ((:
TEmizlerken dikkat.
Elbette.
Servisten ayrılıp kendi yerini açan arkadaşa "gene de temizleyelim" dediğimde "abi bize ısrarla dokunmayın diye öğretmişlerdi" vb diyince ısrar tememiştim oysa önceki aracım Astra 14.T ninkini sıklıkla temizlerdim, hassas tamam ama dikkat edildiğinde o kadar da kolay hasar gören bir şey değil sonuçta.
TAbi, sadece dikkat etmekle alakalı. Servisteki ustaların hassaslıktan anladığı olmadığı için elleme demişlerdir.
Abi oncelikle verdigin bilgiler için teşekkür ederim.müsadenle bir sorum olacak.benim yakıtla ilgili problemim yok.ama bazen hızlanma sırasında dalgalanmalar oluyor.rölantide anlık tüketim 0.5 0.6 arasında.bogaz kelebeği mi yoksa diğerleri mi.birde hep şehiriçi bindiğim için mi bilmiyorum bazen çok sağır geliyor araç.
Kullanımla alakalı bu. Ecu sakin kullanıma yada şehir içi tarzınıza göre tepki ve karışımları ayarlıyor. Bir iki haftada bir şehir dışında 10-20 km kadar aracı sıkıştırın.
Birde başka bir konuda değişmesi gereken parçalardan bahsetmiştiniz.manisa çevresinde önerebileceginiz usta var mı acaba yaptırabileceğim.kulada oturuyorum.
Yorum