Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ciddi anlamda yardiminiza ihtiyacim var!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ciddi anlamda yardiminiza ihtiyacim var!

Merhaba tanisma böllümünde belirttiğim gibi 2009 1.6t vialle marka sıvı sistem lpgli insignia araç aldım.
    Arabanın ambiyansı konforu beni benden aldı, almadan önce aracı Ankara opakta kontrol ettirdim ( sahipleri arkadasımın akrabalarıydı ve bu zamana kadar ne yarar ne yaramaz söylediler hiç sorun yaşamadık.) arac iyi al dediler bende aldım. Aracımın tüpü 60000 km de takılmış ve sürekli servis bakımlı herşeyi orjinal kullanılmış.

Ama fark ettiğim bir sıkıntı var ki o da araç dip gaz veyahut dip gazın biraz üstünde 2000 devirin üstünde ve 3000 devirlerde ara ara tekliyor. Bunu hem benzinde hemde lpg de yapıyor. Ama daha yumuşak kullanımlarda yarım gaz yaptığımda herhangi bir sorun yok.
    Bunun sebebi nedir çözümü nedir, siz kıymetli büyüklerimden ve kardeşlerimden yardımcı olmanızı istiyorum.
    Forumdan incelediğim kadarı ile
    1- yazılım güncellemesi ( aracımın yazılımı güncelmi değil mi nerden bakıcqğımı dahi bilmiyorum)
    2- bujiler ve yahut ateşleme bobinleri
    3- subaplar ( daha 15000 km lpg de kullanılmış bir araç olduğundan bu ihtimal düşük olabilir diye ümit ediyorum.)

Ankarada yaşamaktayım usta veyahut servis önerisinde de bulunursanız sevinirim.

Ynt: Ciddi anlamda yardiminiza ihtiyacim var!

Servise gosterin derim,yazilimla duzelebilir,turbo hortumu cikmis olabilir,lpgden kaynaklanan sorun olabilir .
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Yazilim güncel umarim bisey yoktur,
      Bakimlarini inceledigimde bujiler en son 22 ay once degismis acaba ona da mi baktirsam sorun su ki suan acik servis yok sanirim ankarada arastirdigim kadari ile

Yorum

Merhaba,

%90 ateşleme bobini olduğunu düşünüyorum.Serviste sağlam bir bobin ile değiştirtip deneyebilirsiniz.Bobin bellibir devirden sonra ateşlemeye yetişemiyor gibi..Eğer sorun bobin kaynaklı ise kesinlikle *GM* DELPHI marka olanı alın.

Piyasada muadil ürün olduğunu söyledikleri DELPHI marka bobinler uyumsuzluk-sorun çıkartmaktadır.

Bujileri değiştirecek olursanız LPG li araçlar için üretilmiş olan BOSCH PLATİN li bujileri (7 mm tırnak açıklıklı) tavsiye ederim.

Selamlar..
        2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Tamamdir aynen dediginiz gibi yapacagim cok tesekkur ederim

Yorum

Bende aynı sorunu yaşadım can sıkacak bir durum yok bobin değişecek bujileri ben 15.000 km de bir değiştiriyorum siz de öyle yapın LPG de olduğu için çabuk yıpranıyor Anladığım kadarıyla

Yorum

Aynı sorunla ben de karşılaşmıştım yakın zamanda. Sorun Turbo selenoid valfinden kaynaklıymış. Değişti sorun düzeldi... Onu da bir kontrol ettirin isterseniz..

1.4 Beyaz 18" Sunroof
              Navigasyon DVD
              46KT880

Yorum

Tekleme bobin ya da buji kaynaklıdır. 22 aylık buji ömrünü tamamlamıştır. En güzeli yılda bir defa değişimdir. Bujilerinizi değiştirin önce,sonra bobine baktırın sevgiler...
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bu tip sorunlar subap kaynaklı değilse genelde çözümü basittir. Geçmiş olsun.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Yarin bir baktiricagim cok tesekkur ederim degerli buyuklerim

Yorum

geçmiş olsun

Yorum

Arkadaslar, dediginiz gibi buji ve atesleme bobinini degistirdim cok sukur mukemmel oldu.
                        Allah cumlemize kaza bela ssıkontı vermesin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Batuhan_06
                          Arkadaslar, dediginiz gibi buji ve atesleme bobinini degistirdim cok sukur mukemmel oldu.
                          Allah cumlemize kaza bela ssıkontı vermesin.

2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

ben bu konuda daha önce bir konu açmıştım. aynı problem bende de vardı. devamlı değil ama birden dip gaz yaptığımda benzindede olsa araba tekleme yapıyor. daha sonra lpg taktırdım ve tekleme şu an dahada fazla yapıyor. şaşmaz sanayide seçim opel yasin usta var. servisle kesinlikle uğraşma. adam opelin ustası. ona gitmeni tavsiye ederim. zaten dükkanın kalabalığını görünce anlarsın
                            benimde tahminim bobin ve buji ama yasin ustaya danışmakta fayda var.
                            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

AYNI SORUN GEÇEN HAFTA ARKADAŞIMIN 1,3 ASTRASINDA VARDI TURBO DEĞİŞCEK DEDİLER TURBO HORTUMU DEĞİŞCEK DEDİLER AMA SANAYİDE Bİ USTA TURBONUN SELONOİD VALFİ DEĞİŞCEK BUNLARDA KRONİK PROBLEM DEMİŞ.230 TL YE DEĞİŞTİRDİ. PROBLEM ÇÖZÜLDÜ. USTANIN KARTINI ALDIM. TANIMAM ETMEM AMA İSTERSEN TELEFON NUMARASINI PAYLAŞIYIM. USTAYA KENDİN SORARSIN İSTERSEN.

Yorum

İşleniyor...
                              X