Öncelikle hepinize merhaba. Aracımın direksiyonu elimde ciddi anlamda tahrişe sebep oluyor. Bayram öncesi birkaç parça üst baş alalım diye Kastamonu'ya ineyim dedim. Geri dönüşte sol elim (aracı dikkat ettim istem dışı da olsa genelde sol tek el ile kullanıyorum) önce bir kaşıntı, kızarıklık ve akabinde su toplayıp kabarık kabarık hale geldi. ardından bu balonlar patlayıp iltihap aktıktan sonra deforme olan el derisi kuruyup birkaç gün içinde sanki güneşte yandıktan sonra deri soyulur ya, aynen öyle soyuldu. Önce eve aldığım bir eşya filan bir şey yaptı zannettim. Memleketim Çanakkale'de 18 Mart tıp fakültesi cildiye bölümüne gittim. Gerçi geç saatte gittiğim için alerji testi yaptıramadım ama doktor'un görür görmez söylediği teşhis geçici egzama oldu. Sağ olsun bir karışım ilaç hazırlandı verdiği reçete doğrultusunda ve elim sağlığına kavuştu derken Kastamonu'ya geri döndüğümde geçtiğimiz pazar günü aracımı tekrar kullandım. Maalesef aynı problemle tekrar karşılaştım arabamı kullandıktan sonra. Bu sefer erken ilaç kullanınca iltihap patlama fırsatı bulamadan söndü ama can yakması bir yana fena halde keyif kaçırıyor. Gerçi ilk aldığımda bu gibi problem yaşamadım ama bazı insanlarda deri direksiyonun bu probleme sebep olduğunu öğrendim. Sonax'tan aldığım araç içi temizleme seti buna yol açtı mı o da muallak yoksa direksiyon derisi mi yapıyor kestiremiyorum. Bizim işletmenin özel mutemet memuruda aynı dertten muzdaripmiş. o da aracının direksyonunu kaplama yaptırmış. kılıfı çıkarırsam öyle oluyor bana da dedi. o yüzden sizlere asıl sorum araç direksiyonu için nasıl bir yol izlemeliyim? iyice bir dezenfekte işlemi mi, başka bir duyumum şeffaf bir kaplama da yapılabiliyormuş, deri olmaması kaydıyla dikmeli olan 37-38 cm çapa uygun direksiyon kılıfı mı kullanayım? Böyle bir sorun ile karşılaşan ya da tanıdıklarının başına gelen varsa ve bir çare bilen varsa yardımcı olabilir mi? Yoksa ciddi manada aracımı elden çıkarmayı bile düşünmüyor değilim, saygılarla...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Direksiyonum elimde tahrişe, egzamaya yol açtı :(
Collapse
X
-
Ynt: Direksiyonum elimde tahrişe, egzmaya yol açtı
Geçmiş olsun ama sanki Allerjik bir durum yaşamışsınız bunu test etmekte çok zor şimdiye kadar bu tür bir sorun duymadım ama tersi oldu bazı kişilerin ellerindeki asit yoğunluğundan deri direksiyonda yıparanma olduğu nu duymuştum
bence bu olayı gözlemleyin
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Ynt: Direksiyonum elimde tahrişe, egzamaya yol açtı
Peki ne ile kaplatayım. Deri olmamak kaydıyla dikişle dikilen delikli kumaş ürün mü tercih edeyim. Piyasadaki ürünler lüks durması için genelde suni deri oluyor. Bu kılıfında aynı problene yol açmasından korkuyorum, giden para mühim değil de sıkıntıdan dolayı acısını çekmek daha kötü. İnsanın hayat kalitesini düşürüyor ciddi manada.
Yorum
-
Sayın Aykut bey,
Benden çok tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlarım bu konuda(ilginç bir konuda) sizlere yazacaklarını bende merak ediyorum.Konuya bir şey yazayım mı diye düşündüm.İkon kullanmadan yazmamın doğru olacağına karar verdim.Öncelikle geçmiş olsun.İnternetten doktorculuk oynayanların yaptığı araştırmalar gibi araştırma yaptım.Bulaşıcı olmadığını öğrendim.Yani sizden önceki araç sahibinin kalıntılarından size geçmiş bir hastalık olamaz.Egzamanın bulaşıcı olmadığını da öğrendim.Tabi internette yazılanlar ne derece doğrudur tartışılır.Bu durumda mantıklı olarak hekiminizin dediklerini dikkate almak daha doğru olacaktır.Insignia direksiyon simitleri egzama yaparmı bir araştırmak lazım.Siz yinede markadan vazgeçmeden önce bilimsel gerçekleri göz önünde bulundurarak hareket edin derim.
Bu arada Egzama neden olurmuş araştırdınız mı ?https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Egzama konusunda bende birçok araştırma yaptım. Kişiden kişiye bulaşıcı olmadığını, vücudun temas eden bir maddeye ya da kimyasala karşı gösterdiği doğal tepki olduğunu biliyorum. Ama bu tahriş aracımı kullandıktan sonra oluşuyor. Tıp fakültesinde bölüme geç saatte gittiğim ve görev yaptığım yere geri dönüş için zamanım kısıtlı olduğu için hastanede kan testi ile neye karşı alerjiye karşı tepki verdiğimi öğrenemedim, fırsatım olmadı. Lakin doktor elin halini görünce direkt geçici egzama dedi, reçeteye eczanede karışım yapılmak üzere bir melhem verdi ve melhem işe yaradı açıkçası. Sonax'tan aldığım araç içi temizleme spreyindeki kimyasal mı, yoksa direksiyonun kaplı olduğu fabrikasyon deri kaplamaya mı tepki veriyorum anlamadım? Aracı elden çıkarmak çok ama çookk uzak bir ihtimal ama çaresini bulamazsam elden de gelen başka birşey olmadığı kanaatindeyim.
Yorum
-
Ben şunu kullanıyorum, sadece arabayı servise veya TÜVTürk muayenesine götürürken takıyorum (direksiyonu yüzükleriyle parçalamasınlar diye) bence gayet başarılı, silikon, oldukça sıkı ve kayma olmuyor, dışarıdan bakınca anlaşılmıyor.
http://www.aliexpress.com/item/BLACK...345409837.htmlahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT
Yorum
-
Geçmiş olsun. Benzer bir durum, bir önceki aracımı yıkamaya verdiğimde benim de başıma gelmişti, yıkmacının temizleme spreyi allerjik dermatite neden olmuştu. Bir hekim olarak size tavsiyem direksiyonu alkol ile iyice temizleyip sonrasında yeniden kullanmanız, eğer problem devam ediyorsa muhtemelen direksiyon kaplamasındandır. Araç üreticileri özellikle direksiyon, kapı tutacakları, vites topuzu gibi el temasının fazla olduğu bölümlerde allerjik olmayan materyeller kullanmaya özen gösterirler. Ama alerji bu, herkesin bünyesi farklı bir maddeye alerji geliştirebiliyor.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
Yorum
-
Geçmiş olsun, denemek amaçlı ve direksiyonu komple temizlemek amaçlı olarak bir bezin üzerine sulandıralak sıkılmış IPA(izo probil alkol) ile bi deneme yapabilirsiniz. Sağlık denemeye gelmez fakat aracı temizlemek ve kalıntıları yok etmek için boya üzerinde kalan kalıntıları bir ürün bu. Direksiyona zararı olabilir mi tecrübeli arkadaşlar cevap verecektir.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kingdragonBen şunu kullanıyorum, sadece arabayı servise veya TÜVTürk muayenesine götürürken takıyorum (direksiyonu yüzükleriyle parçalamasınlar diye) bence gayet başarılı, silikon, oldukça sıkı ve kayma olmuyor, dışarıdan bakınca anlaşılmıyor.
http://www.aliexpress.com/item/BLACK...345409837.html
Yorum
-
bu işe yarar mı acaba?
http://urun.n11.com/anti-bakteriyel-...aket-P70859662
Yorum
Yorum