Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DİREKSİYONUMDA BİR SORUN MU VAR SİZCE?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• DİREKSİYONUMDA BİR SORUN MU VAR SİZCE?

Merhaba arkadaşlar Aracım İnsignia 1.6t cosmo 18 inçlik cosmo jant ve desenli %80 durumda olan sonar marka lastiklerim var. Sorunmu bilmiyorum ama kasisli ve çukurlu yollardan geçerken yavaşta olsam hızlıda olsam direksiyonum tekerden gelen darbelerden dolayı sağa sola oynuyor. Özellikle 10 km hızlarda gidiyorsam bir çukura girdiğimde direksiyon abartısız 7 8 cm sağa sola oynuyor sıkı tutmassam direksiyon elimden kaçıyor. Daha önceki aracımız 1.6 leon spor 17inç jantlı ve desenli tekerdi onda direksiyonu bırakmama rağmen en ufak sağa sola oynamıyor direksiyon ve benim insigniamda böyle birşey olması sürüşü tehlikeye sokuyor. Sizlerde böyle bir durum varmı merak ettim doğrusu.

Ynt: DİREKSİYONUMDA BİR SORUN MU VAR SİZCE?

Sorun var direksiyon elinden kaçıyorsa bi problem var servise göster derim aracını
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Alt takım incelenmeli.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Aslında direksiyonun hareket etmesi normaldir. Direksiyonun tekere yön vermesi gibi teker de direksiyona yön verebilir, doğal olarak. Hidrolik olmayan eski sistemlerde bu daha da şiddetli olurdu. Hatta babam ben çocukken benim çok hoşuma gittiği için Doğan L'sinin kasis ya da çukurdan geçerken ellerini bırakırdı direksiyon bas baya sağa solla şiddetle döner sonra da düzelirdi Neyse kulağa normal geliyor ama çok şiddetli diyorsanız tabi ki göstermenizde fayda var ama bence sanki normal gibi.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

benimde lastiklerim yeni cosmo jant 18'' aynısı bendede oluyo daha öncede okumuştum tekerin çapı ve jantın büyüklüğü ile alakalı yazmıştı ilk başlarda zor geliyordu ama artık alıştım diyebilirim

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Aynı araç bende de var ve aynı olayı ben de yaşıyorum. Ben de lastik ebatlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Daha önce kullandığım geniş lastikli araçlarda aynı durum söz konusu.Bazı markalar o hissi yaşatmayan direksiyon sistemi kullanıyorlar. Ama bence hissedilmesi sürücüyü yolun durumundan haberdar etmesi açısından daha iyi.

Yorum

Geniş taban lastiklerde (245 geniş denebilir, 5 yıl öncesine kadar araçlarda max. 205-215 lastik olurdu) direksiyonda oynama olması normaldir ancak direksiyon elinizden kaçacak kadar oynama varsa ya çok yavaş ve çapraz geçiyorsunuz yada bir sorun vardır.
              InsigniaTEAM

Yorum

Aslında direksiyondaki oynama tehlikeli bence hızlı giderken bir çukur aracın direksiyon hakimiyetini kaybettirir. Bir ustaya götürelim bakalım nedir ne değildir anlarız. Benim için sürüş zevkini doğrudan etkiliyor ve can sıkıcı biraz.

Yorum

225 55 17 de sorun bi nebze de olsa düzelir yanak ne kadar azsa darbe o kadar çok hissediliyor ben o yüzden 17 ye döndüm bmw 5.20 ve 3.20 de de ayni rahatsızlık mevcut ikisi de 2011 wsh
                  insignia 2.0 cdti edition  160 hp otomatik 18'' ac scnitzer

Yorum

İşleniyor...
                  X