Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2. el İnsignia alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2. el İnsignia alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Merhaba değerli büyüklerim ve kardeşlerim, insignia team i uzun zamandır takip ediyordum bugün üye olmak nasip oldu.
    8 senedir memnuniyet ile bindiğimiz 2003 model astra comfortumuzu sattık şu an da insignia almaya karar verdik, seçimimiz 1.6t 180 hp oldu.
    Daha önceden hiç turbolu bir aracım olmadı ve kullanmadım da, o yüzden bir insignia alırken nelere dikkat etmeliyim hangi testlere sokmalıyım? Benimle tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ynt: 2. el İnsignia alırken dikkat edilmesi gerekenler.

welcome

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yetkili serviste ekspertiz yapmakta fayda var öncelikle

Yorum

hoş bulduk
        cagatay abi ekspertiz yaptırıcağım ama benim sattığım arabama ankarada yaptırdım 10 dk da baktılar geçtiler, motor olarak sadece bi beygir testi yaptılar açtılar şöyle bir baktılar o kadar. fikriniz nedir sonuçta ben de bir direksiyona geçip deneyeceğim titreme, turbo sesi vs vs. nelere dikkat etmem gereklidir temel olarak acaba?

Yorum

Benim eski aracım 1.4 140 hp insigniaydı, onu baz alarak birşeyler söylemeye çalışayım, ama 1.6 aracı olan arkadaşlar da katkı yapacaktır;
          - Diskler sorunlu olabiliyor fren yaptığında araba ciddi anlamda titriyorsa fren disklerin yamulmuşdur büyük ihtimalle
          -Km çok fazla olmaması benim şahsi tercih sebebim oluyor genelde
          -Km ye göre ilgili bakımarın yapılması özellikle maliyeti yüksek olan bakımların yapılıp yapılmadığı teyit edilmeli
          -Araçta turbodan gelecek ıslık sesi v.s düzensizlik var mı bakılmalı
          -Araçta lpg var mı lpg varsa lpg de çalışırken sorun varsa ufak bir sorun olsa da sonradan baş ağırtabilir
          -Rölantide titreme devir saatinde silkelenme
          -Bence satan kişi profili de aracın geçmişte nasıl kullanıldığı ile ilgili bayağı bilgi verebiliyor, araç çok hırpalanmamış olmalı
          -ve tabiki kaporta ile ilgili incelemeler

Yorum

welcome welcome welcome welcome welcome welcome welcome
            [Center]    
                                   1.6 Turbo- 180 HP -Cosmo -Flexride Şase -DVD 800 -Sunroof Ve 34 CHN 85

Yorum

Çağatay Bey gayet güzel yazmış. İlaveten;

* Varsa AFL far sistemini mutlaka ama mutlaka uzun süre test edin. Gündüz bakıyorsanız mutlaka karanlık bir yerlerde otomatik modda açın ve en az bir kilometre kadar kullanın. Hemen hata vermeyebiliyor çünkü. Farları çoook zorlayın. Selektör yapın, sağ sol yapıp hareketleri izleyin. Selektörü, özellikle ilk selektörü düz bir duvara yakın mesafeden yapın. Sağ ve sol arasında hız, yükseklik, tepki süresi vs. farklar varsa o AFL ya zaten bozuk ya da çok yakında bozulacak. Kaçın! O aracı unutun!
              * Varsa sunroof'u açın kapatın, yerine iyi oturduğundan emin olun.
              * Varsa Flexride'ın tüm modlarını en az birer dakika kullanın, ışık değişimini kontrol edin.
              * Aracın altına mutlaka bakmalarını isteyin ekspertiz yapanların. Üstün sakladığı çoğu şeyi alt saklayamaz.
              * Varsa koltuk ısıtıcıları açın. Yaz günü de olsa açın. Çok sıcak olduğunu hissetmeden çalıştığına emin olmayın. Çünkü açınca bozuk da olsa ekranda çalışır gibi görünüyor bir kaç dakika sonra sönüyor siz farketmiyosunuz bile. Oturur oturmaz mutlaka ikisini de açın. Sıcaklığı hissetseniz bile bi 5 dk kadar kapatmayın. Otomatik kapanıp kapanmadığını izleyin. Otomatik kapanıyorsa hiç bir yalana inanmayın o ısıtıcılar bozuk!
              * Açılıştaki gösterge hareketlerine iyi bakın.
              * Varsa navigasyonu, radyoyu, DVD playerı, USB slotunu, AUX'u mutlaka test edin, kullanın. Doğru çalıştığından emin olun. Varsa direksiyondan kumandayı ve joystick'i test edin.
              * Klimayı da kontrol etmenizi tavsiye ederim ama sadece gazı da bitmiş olabilir serinletmezse. 90 TL'ye halledilir ama gene de bi bakın bence.
              * Lastikleri mutlaka içten ve dıştan inceleyin. Lastik deyip geçmeyin çok pahalı. Bu gün bir Michelin PSS alsanız takımı 3500 TL.
              * Servis kayıtlarını kontrol ettirin bence.
              * Hasar kaydı sorgulaması yapın, SMS ile bile kolayca yapılıyor. Ne var ne yok çıkıyor ortaya.

Aklıma gelenler bunlar. Tabi sadece Insignia değil hangi arabayı alırsanız alın yapmamanız gereken şeyler var. Onları da zaten biliyorsunuzdur. Resmi konular yani. Uyanık olun, paranızı kaptırmayın. Aman dikkat...
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Ekspertiz yaptırdıktan sonra şasi numarasını kendi gözünüzle okuyup 5664 e sorgulatın.
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

ben 4 tane insignia baktırdım ustama. birinde şanzıman arızası çıktı.(araç viteste iken gazdan ayağınızı çektiğinizde içeri bilya sesi gibi bir ses geliyor.) diğer ikisinde lpg kaynaklı sibop arızası vardı. Aldığım araç 110.000 km de ve bir senedir kullanıyorum. 20.000 km yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadım. Benim aracım 1.6 turbo modeli. kasaya ve motora göre mükemmel bir araç. kesinlikle tavsiye ederim.
                  İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Çok kıymetli bilgiler verdiniz, dediklerinizi harfiyen uygulayacağım çok teşekkür ederim. Bu dediklerinizi liste haline getirdim artık arabayı bulunca teker teker uygulayacağım

Yorum

welcome welcome
                      öncelikle turbo ve afl farlara dikkat edin.. arabayı kullanın ve turboyu test edin. çok zorlayın zorlayın zorlayın.. dyno testi yaptırın. daha sonradan turbo değişimine kadar sorun çıkartabiliyor. afl farları da arızasını anlamak bulmak çok zor. kaputu açın ve farların ayaklarını kontrol edin. kırık çatlak varmı iyice göz gezdirin. daha sonra bir miktar su ile içeri sızma varmı kontrol edin. uzunları 3-4 dk açık tutun 3-4 dk sürekli sellektör yapın.. bunları geçtiyse kaporta ve diğer aksamlardaki sorunları orta ve üst sınıf expertizciler rahat bulabiliyor... şimdiden allah sabırlar versin ..
                      2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: c@g@t@y
                        Yetkili serviste ekspertiz yapmakta fayda var öncelikle
                        yetkili servisler adam gibi bakmıyor.

Yorum

Yetkili servis araca baktıktan sonra expertiz raporuna imza atıyor, kaşe vuruyor. Yalan yanlış zaten olamaz. Değişen vidasına, hortumuna kadar, akü orjinalmi değilmi herşeyi söylüyorlar. En küçük bir sorunda, elinizde yetkili servisten bir belge var en azından. Tabiki serviste bi tanıdığınız olsa daha iyi ve kolay olur bu işler. Eminim başınıza bazı kötü olaylar gelmiştir, onun neticisinde yetkili servislere güveniniz kalmamıştır fakat özel servis kapatır gider dükkanı, sonra araki bulasın. İnsanın içi daha rahat eder bence.
                          2016 Mercedes cla 180 cdi amg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mazelife
                            Yetkili servis araca baktıktan sonra expertiz raporuna imza atıyor, kaşe vuruyor. Yalan yanlış zaten olamaz. Değişen vidasına, hortumuna kadar, akü orjinalmi değilmi herşeyi söylüyorlar. En küçük bir sorunda, elinizde yetkili servisten bir belge var en azından. Tabiki serviste bi tanıdığınız olsa daha iyi ve kolay olur bu işler. Eminim başınıza bazı kötü olaylar gelmiştir, onun neticisinde yetkili servislere güveniniz kalmamıştır fakat özel servis kapatır gider dükkanı, sonra araki bulasın. İnsanın içi daha rahat eder bence.
                            Bence de yetkili serviste yapılan ekspertiz ratsgele servislerin şifaen sözünden daha kıymetli olmalı, ama tabi ki servise ekspertize sokmanın yanında alıcı olarak biz de detaylı inceleme, gerekirse farklı ustalara danışma yoluna başvurabiliriz, ancak ekspertiz yapılmalı muhakkak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mazelife
                              yetkili servisin kaşeli imzalı ekspertiz raporu mutlaka alınmalı. Yoksa sanayiden farkı yok.

Yorum

İşleniyor...
                              X