Arkadaşlar meraba. 2011 modeli aracımda şöyle bir sorun var. 100.000km bakımında aracın balatalarını değiştirdim. Kırmızı renkli balata taktılar ve bir süre sonra sağ ön balata dan ugultu gelmeye başladı. Şehir için çok dur kalk yaptığım zaman bu ugultu frene basarken de basmazkende oluyordu. Ve bir süre sonra yanık kokusu geliyordu ve inip bakınca da yanık dumanını görüyordum. Sonra diskleri taşlama yaptılar geçmedi balata lari değiştirdim geçmedi en Son hem balata lari hem de diskleri değiştirdim yine de geçmedi. Frenlerde herhangi bir sorun yok ama bu yanma olayını çözemedim. Başka ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Ne yapmam gerek lütfen yardım edin.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
fren disk lerinin yanmasi
Collapse
X
-
Ynt: fren disk lerinin yanmasi
welcome
Asiri isinma sonucu ugultu olur bu normal
Orjinal disk ve balata takilmasina ragmen sikayetiniz devam ederse montajla ilgili sorun olabilir
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
İşlemleri yetkili servistemi yaptırdınız ? yoksa sanayidemi ?
bahsettiğiniz durum neredeyse hiç yaşanmayan problem sınıfına giriyor sizin anlattığınız tarzda bir disk yanması duymadım o yüzden işini bilen bir servise gidip sorunun çözümünü araştırın bence bir şekilde balatalarınız diskle sürekli temas halinde galiba yada baskı balatanızdan bu koku gelebilir genelde ikisinin kokusu karıştırılıyor ve baskı balata kokusu 1-2 hafta sürer.
Neyse siz iyi bir servise gidin.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
aynı problem benim başımada geldi. yokuş inerken çok fazla fren kullanmak zorunda kaldım ve bi yerden sonra aşırı bir uğultu sesi gelmeye başladı. daha sonra frene basmadan 1-2 km gittim ses kesildi. devamlı ses geliyorsa bilemem ama ısınmadan dolayı yapabiliyor.İNSİGNİA 1.6 TURBO
Yorum
Yorum