Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor arıza ışığı hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motor arıza ışığı hakkında

Acil bakım yaptırdığınız yere yada Yetkili servise götürün aracınızı.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Götürdüm servise yağ filtresi kapağından kaçırıyormuş yeni orling taktılar şu an sıkıntı arıza lambasıda cihaza bağlayın rölantide motor basıncı düşük diyor onu çözemedik hala araba 3000-4000 devir arası bazen silkeliyordu son dönemde o kesildi anlamadım neden olduğunu biri bobin diyor diğeri oksijen sensörü diyor

Yorum

Rölantite motor basıncı, kopresyon mu manifold mu ? Manifold bacıncı rölantide 21-24 lptd civarı olması gerekiyor. ( birimi hatırlamıyor olabilirim ) Sorun bakalım bunu. Sıkmasınlar size sonra.
        3000-4000 silkeleme, buji, bobin, ve tıkalı enjektör, benzin pompası, turbo kesikliği, Belki o2 sensörü neden olur.

Tech2 ile, o2 sensörünün değerlerine baktırabilirseniz baktırın. Her saniyede bir değer göndermesi lazım. mesela,
        1,2,5,8,1,5,2,3,6............ Saniye de 1 kez....
        Ama, 2 saniye durup değer verip, 1 saniyede bir verip, sonra 3 saniye beklerse sensör arızalıdır. Bu, arıza kodu yakmaz. Anlayan birinin bu değerleri de okuması önem arzediyor. Aracın fakire çalışıyor da olabilir.

Benim O2 arızası vermeden evvel, düzensiz sinyal gönderiyordu. Arızalanacağı yakındı. Arıza kodu vermemişti. Kısa zamanda zaten bozuldu.
        bozulmadan önce rönantide vuruntu veriyordu. Ama çok hafif. Kimse hisedemez Bozulduğunda ise rölantide bir müddet sonra teklemeye başlıyordu araç.
        Bende böyle belirti verdi. O2 sensörünüz arızalı ise yetkilide çok pahalı. ( 850 TL demişlerdi ). Birebir tamamen orjinal BOSCH marka sensör dışarıda 200 TL... Orjinalide Bosch.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Abi basınç düşüklüğü manifolddan mı bilmiyorum oradan hemen gazcıya geçtim araç fakir karışımda çalışıyormuş ama oksijen sensörüde gidici olabilir dedi şimdilik böyle kullan dedi ama sorun çözüldü yani Işık söndü gaz ayarı şu an bire bir benzinle aynı araç seyir halinde iken ayar yaptılar performans arttı Yakıt 80 ile giderken 8 lt yakıyordu şu an 6.4 e düştü şimdilik sıkıntı yok sensör işinide Google yazınca LPG'li Araçlarda olabiliyormuş şimdilik problem yok dediler bu arada bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim silkelemede kesildi ayardan sonra telefonumda videosu var ama siteye nasıl Yükleniyor bilmiyorum

Yorum

Sensör arızalansa yolda kalırmıyım tatile gidicem sıkıntı yaşamayalım yolda bu sensörlerin bir Ömrü var mı bugün parçacıda insigniaların klasik hastalığı dedi ama bilemedim değiştirsem diye Parça 3 tip var dedi 135-175-245 tl fiyatları var

Yorum

İşleniyor...
            X