Bu hafta içi aracıma bakım yaptırıcam ama motor yağı konusunda kararsızkaldım son bakımda shell helix tam sentetik 5w30 yağ koydum bu bakımda mobil 1 kullanıcam 0w40 kullansam sıkıntı olur mu yani 5w30 ile 0w40 arasındaki farkı bilmiyorum bazı arkadaşlar 5w30 kullanmış bazıları 0w40 kullanmış arabam 74.000 km de 1.6 turbo lpgli model
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insignia yağ seçimi
Collapse
X
-
Ynt: insignia yağ seçimi
Ben 3 yıldır Mobil 1 0-40 New Life (altın kapak diye de biliniyor) serisi kullanıyorum ve çok memnunum.
Özellikle kış aylarında motor önceden 5-30 kullandığım zamanlara göre biraz daha çabuk ısınıyor. Çekiş ile ilgili de öyle aşırı derecede değil tabi ama 5-30 a göre daha rahatladığını hissettiriyor.
İnce yağın piyasada genelde şöyle bir yorumu var bunu duyunca korkmayın, yağ eksiltebilir vs gibi bişey diyebilirler. Ben her yıl düzenli olarak yağını değiştiririm aracımın ve böyle bir durumla karşılaşmadım. Km çok yapmıyorum ama her yıl düzenli olarak bakım yaptırıyorum hava filtresi yağ filtresi yağ polen filtresi vs.. Belki yıl doldurarak değil de daha fazla kilometre yaparak ancak yağ eksilirse eksilir. Bu da çok anormal bir şey değil. Kabul edilebilir.
Kıssadan hisse Mobil 1 0-40 New Life candır
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
-
Araç modeli nedir ? 2009-2010-2011 ise, ve sürekli 5w30 yağ ile kullanılmışsa 0W40 yağ performanslı kullanımda yağ yakabilir. İhtimaldir tabi bu.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattBen 3 yıldır Mobil 1 0-40 New Life (altın kapak diye de biliniyor) serisi kullanıyorum ve çok memnunum.
Özellikle kış aylarında motor önceden 5-30 kullandığım zamanlara göre biraz daha çabuk ısınıyor. Çekiş ile ilgili de öyle aşırı derecede değil tabi ama 5-30 a göre daha rahatladığını hissettiriyor.
İnce yağın piyasada genelde şöyle bir yorumu var bunu duyunca korkmayın, yağ eksiltebilir vs gibi bişey diyebilirler. Ben her yıl düzenli olarak yağını değiştiririm aracımın ve böyle bir durumla karşılaşmadım. Km çok yapmıyorum ama her yıl düzenli olarak bakım yaptırıyorum hava filtresi yağ filtresi yağ polen filtresi vs.. Belki yıl doldurarak değil de daha fazla kilometre yaparak ancak yağ eksilirse eksilir. Bu da çok anormal bir şey değil. Kabul edilebilir.
Kıssadan hisse Mobil 1 0-40 New Life candır
Teşekkür ederim bir de 0w40 esp var yine mobil 1 in onun farkı nedir acaba ben senede 25.000 yapıyorum ortalama son bakıma kadar gm kullandım son Bakım da shell şimdide mobil 1 denicem Açıkça çok fark hissetmiyorum yani Yağı filtreyi ilk değiştiğimde arabada performans artıyor tabi ama sanki hepsi birbirinin aynısı gibi geliyor
Yorum
Yorum