Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klima kompresörü yandı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Klima kompresörü yandı

Abiler merhaba
    yaklaşık 10 gün önce 1 haftalık tatil için Yunanistan'a gittik. İzmit'ten yola çıktık ve gebze dolaylarında trafikte bi durduğumuz anda araba tekledi bir yanık kokusu geldi daha sonra klima soğutmamaya başladı neyse İstanbul'u geçtik İpsala sınır kapısına geldik arabanın motor bölümünden sürekli tıkır tıkır ses geldiğini farkettim. Debriyaja basıp vitese taktığımda ses bazen kesiliyor ama çoğu zaman devam ediyor. Gaza basıp devri 1500 e falan çıkarttığımda tıkırtı aralıkları sıklaşıyor ama 2 bin devire yaklaştığımda ve üzerine çıktığımda hiç bir ses gelmiyor.
    Neyse biz bu arabayla klimasız ve tıkırtılı bir şekilde 1000 km yol yaptık geldik İzmit'e. Babam bu gün benim arabayı İzmit'te özel servise götürmüş adam klima kompresörü yanmış tamiri mümkün değil 1700 lira masrafı var demiş. Fiyat parça değişimi için yüksek geldi ama açıkçası böyle bir fiyat ta bekliyordum. Bahsedilen tıkırtının da klima kompresörü yüzünden olduğunu söylemiş.

başından benzer bir olay geçen varsa durumu yorumlayabilir mi acaba

klima kompresörünün tamiri gerçekten mümkün değil midir
    fiyat klima kompresörü ve işçilik için uygun mudur
    bahsettiğim tıkırtının klima kompresörü kaynaklı olması ihtimali nedir (ben volan ve bilyadan da şüpheleniyorum ama bu yolculuk öncesinde hiç bu tarz bir ses yoktu araçta.)

Baskı balata 2000 km önce değişti araç 92000 de 1.6 Turbo LPG siz
    ya kendine gel ya da bize gidelim...

Ynt: Klima kompresörü yandı

Daha duyduğumuz bir sıkıntı değil enteresan bir arıza alala

Geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Adam akıllı değil, sıradan bir usta bile tıkırtının yerini şap diye söylemeli. Volan ve klima komp, farklı yerlerde. Emin olup da değişimi yapınız.
      Parça fiyatı pahalı geldi. Bence araştırın.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Vallahi be de cok sasirdim ve bir yandan da sitem ettim. nazar mi dediyor anlamiyorum 2004 model chevrolet lacettinin klimasi tik demedi simdiye kadar. Usta otimatik klima kullanimindan kaynakli bir problem demis ama ne alaka ilk defa otomatik klima kullanmiyorum ki otomatik klimaya sahip baska aracimiz da var onda niye sikinti yok.
        Tikirtinin sebebi konusunda da volan veya debriyaj bilyasi diye ben kendim kuruntu yaptim ses on sag taraftan gibi geliyor. Klima kompresorunun veya volanin veya debriyaj bilyasinin yerini bilmiyorum ama klima hatta havalandirma bile kapaliyken bu sesin hala gelmesini dusundugumde klima kompresorunden olmasa gerek diye dusunuyorum.

Yorum

Rölantide tıkırtı geliyor mu . Debriaja basınca geçior mu ?
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

klima kompresörü tek başına düşünülmemeli. Orada kasnak var bilya var kayış var.
            Benim leonda da bu problem olmuştu. Ancak markanın çok önemi yok.
            arçalar genellikle valeo veya bosch kullanıyorlar ve bu markalarında bir kısmında bu sıkıntı sürekli çıkıyor.

Neticede aracı kaldırıp kompresörü sökmeden yorum yapamazlar.
            masraf o kadar çok tutmayabilir.
            hatta çıkmacılarda çok sağlam set halinde bulabilirsiniz.
            1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kartalbey
              klima kompresörü tek başına düşünülmemeli. Orada kasnak var bilya var kayış var.
              Benim leonda da bu problem olmuştu. Ancak markanın çok önemi yok.
              arçalar genellikle valeo veya bosch kullanıyorlar ve bu markalarında bir kısmında bu sıkıntı sürekli çıkıyor.

Neticede aracı kaldırıp kompresörü sökmeden yorum yapamazlar.
              masraf o kadar çok tutmayabilir.
              hatta çıkmacılarda çok sağlam set halinde bulabilirsiniz.
              Aynen...

Yorum

Bizim araclarin klima kompresoru delphi sanirim sahibinden de cikma kompresorler 600-700 civarina satiliyor. Babama bunu soyledigimde bosver sifir olsun garantili olsun dedi ama arada 1000 lira fark var. ben isin basinda olsam cikma alirdim ama babam anlasmis adamla takacaklarmis yarin parca gelince.
                Tikirti birkac kez debriyaja basinca durdu ama sonra vitese falan atinca devam etti bilemiyorum forumda bi konu vardi volanda sikinti olan bir aracta bu tarz tikirti geldigi soyleniyordu ben de ona dayanarak volan veya debriyaj bilyasi dedim ama bilmiyorum bakalim yarin belli ollacak sesin nereden geldigi.

Yorum

http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...I,PR-5363.html

2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                  X