Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Gaz pedali arizasi beyin tamiri mümkün mü?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia Gaz pedali arizasi beyin tamiri mümkün mü?

İyi günler ne kısmetsiz başım varmış ağrımayan başım arabayı aldıktan sonra ağrıdı.Yapacak birşey.yok aracım gaz pedali arizasi verdi opal da ali usta baya bi ilgilendi sorun gaz pedalindan veya beyinden dedi ama bana büyük ihtimal beyin gibi geliyor araştırmalarımda cogu astrada sorun beyon degisimi veya tamiri ile halloluyor.3.500 lira fiyat istedu beyin icin servis ancak tamiri olmaz mi bu beynin ankarada bildiginiz beyin tamiri yapan yer varmi arkadaşlar?
    İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Ynt: İnsignia Gaz pedali arizasi beyin tamiri mümkün mü?

Bence önce pedaldaki elektronik mekanizmayı kontrol etsinler.

geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Bence önce pedaldaki elektronik mekanizmayı kontrol etsinler.

geçmiş olsun

vb.
      Sağolun. Mekanizma kontrol ettiler %80 düzelir dendi ancak 50km şehiriçi kullanimdan sonra ayni gun tekrar motor gücü azaltıldı uyarısı verdi.İşin icinden cikamadim vallaha Allah sonumu hayır etsin.Sağlam arabalara imreniyorum artik.

Yorum

Motor gücü azaltıldı ile onun ilgisi yok bence
        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
          Motor gücü azaltıldı ile onun ilgisi yok bence
          Aslinda bende hortumdandir dedim veya yazilimdandir dedim hatta gaz ayari da olabilir dedim ancak bilgisayara bagladigimizda gaz pedalı hatasi cikiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
            İyi günler ne kısmetsiz başım varmış ağrımayan başım arabayı aldıktan sonra ağrıdı.Yapacak birşey.yok aracım gaz pedali arizasi verdi opal da ali usta baya bi ilgilendi sorun gaz pedalindan veya beyinden dedi ama bana büyük ihtimal beyin gibi geliyor araştırmalarımda cogu astrada sorun beyon degisimi veya tamiri ile halloluyor.3.500 lira fiyat istedu beyin icin servis ancak tamiri olmaz mi bu beynin ankarada bildiginiz beyin tamiri yapan yer varmi arkadaşlar?
            Motor beyniile ilgili arızayı gelişim oto beyin levent usta diye google amcaya aratın bendende selam diyin işinizii çözsün
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
              Orjinal yazı sahibi: murat121
              Motor beyniile ilgili arızayı gelişim oto beyin levent usta diye google amcaya aratın bendende selam diyin işinizii çözsün
              Hocam istanbul baya uzak ankaraya ankarada bulamazmiyim beyin tamirci.Bugün servis tekrar aradi beyine giden soketler değişmiş gaz pedalı değişmiş servis düzeldi diyor ancak ben sanmiyorum duzeldigini sehirici biraz zorlarsam araci gene ayni hatayi vercek gibi.Umarım vermez.

Yorum

Bence test edin düzelme ihtimali büyüktür

Beyin bozulması genelde olmaz ama bizim servisler en ufak birşeyde Beyin bozuldu diyerek değişim yapıyorlar bu esnada kabloları kontrol edip temizliyorlar yeni beyinide takıyorlar sorun çözüldü ver 3500tl diyor lar sonuçta bu beyinin içinde hdd yok direkt chipler üzerinden çalışıyor chip bozulursa manyetik ortamdan aşırı ısıdan zaten bir çok yerden bilgiyi doğru okuyamaz ve ciddi sorunlar çıkarır ve kendini belli eder tek bir yerden sorun olmaz diğer bir taraftan beyinler korumalı ve yedekli olarak çalışırlar araçlarımız çok elektronik düşünsenize yüksek hızda giderken frenleme yaptığı Allah muhafaza o yüzden bence beyine giden aradaki ekipmanların kontrol edilmesi lazım ve oralardan arızayı çözmeyi deneyin.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Anladığım kadarı ile bahsettiğiniz arıza bana araç sattıran arıza Araç beyninin gaz kelebeği ya da gaz pedalını tam olarak okuyamaması.
                  Arızanın tespitine kadar olan süreci anlatmıyorum zira oldukça uzun ve meşakkatli bir süreç. Diğer alternatifler olmayınca beyin üzerine yoğunlaşıldı ve sorunun beyinle ilgili olduğu söylendi. 2 kez beyin tamiri yapıldı ancak malesef sorun devam etti. Gaza biraz yüklenince LİMP mode giriyordu araç Yani turbo ve diğer organları kapatıyordu ve araç gitmez oluyordu. Kontağı açıp kapatınca düzeliyordu. Sonradan sorun ilerledi ve çalıştırır çalıştırmaz yapmaya başladı. En son beyin değişimi önerdiler. 5000 TL civarında fiyat verdi yetkili servis. Biraz araştırmayla yurt dışından 2600 TL ye getirtme imkanı olduğunu buldum. 1 haftada teslim ediyorlar ancak araçtan ciddi anlamda soğuduğum için düzelme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünsem de aracı sattım.
                  Eğer aracınıza beğenerek biniyorsanız bence tamirden ziyade değişim yoluna gidin. Zira yapılacak tamir ücreti 800 - 1000 TL arasında olacaktır. Onun da bir garantisi yok tıpkı benim araçta olduğu gibi. Dediğim gibi yurt dışından ham beyin getirtebilirsiniz. Çıkma beyin de satılıyor ancak yazılım değişiklikleri sorun olabiliyormuş ne kadar doğru bilgi bilmiyorum. Zaten onlara da 600 ile 1000 TL civarında istiyorlar.
                  Bildiğim kadarı ile aracı yeni almıştınız. Direkt olarak bu tarz bir sorunla karşılaşmanız biraz talihsizlik olmuş.
                  Kolay gelsin diyeyim...
                  Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Bence test edin düzelme ihtimali büyüktür

Beyin bozulması genelde olmaz ama bizim servisler en ufak birşeyde Beyin bozuldu diyerek değişim yapıyorlar bu esnada kabloları kontrol edip temizliyorlar yeni beyinide takıyorlar sorun çözüldü ver 3500tl diyor lar sonuçta bu beyinin içinde hdd yok direkt chipler üzerinden çalışıyor chip bozulursa manyetik ortamdan aşırı ısıdan zaten bir çok yerden bilgiyi doğru okuyamaz ve ciddi sorunlar çıkarır ve kendini belli eder tek bir yerden sorun olmaz diğer bir taraftan beyinler korumalı ve yedekli olarak çalışırlar araçlarımız çok elektronik düşünsenize yüksek hızda giderken frenleme yaptığı Allah muhafaza o yüzden bence beyine giden aradaki ekipmanların kontrol edilmesi lazım ve oralardan arızayı çözmeyi deneyin.
                    Kablolar tamamen degisti opal daki Ali usta sagolsun baya bir ilgilendi ilk olarak gittigimde soketler kontrol edildi sonrasinda ustam %80 düzelir defi ancak 50km sehirici dolasimindan sonra gene ayni hatayi verdi sonra usta 1 gün kalsin arac burda bütün beyne giden soketleri kontrol edelim sonra araci teslim edelim dediler bende dün teslim aldim araci 70km uzun yol 10km normal sehirici kullandim bir sorun yok şimdilik.İnşallah tekrarlamaz kullaninca göreceğiz bunu da.
                    Orjinal yazı sahibi: drdilmen
                    Anladığım kadarı ile bahsettiğiniz arıza bana araç sattıran arıza Araç beyninin gaz kelebeği ya da gaz pedalını tam olarak okuyamaması.
                    Arızanın tespitine kadar olan süreci anlatmıyorum zira oldukça uzun ve meşakkatli bir süreç. Diğer alternatifler olmayınca beyin üzerine yoğunlaşıldı ve sorunun beyinle ilgili olduğu söylendi. 2 kez beyin tamiri yapıldı ancak malesef sorun devam etti. Gaza biraz yüklenince LİMP mode giriyordu araç Yani turbo ve diğer organları kapatıyordu ve araç gitmez oluyordu. Kontağı açıp kapatınca düzeliyordu. Sonradan sorun ilerledi ve çalıştırır çalıştırmaz yapmaya başladı. En son beyin değişimi önerdiler. 5000 TL civarında fiyat verdi yetkili servis. Biraz araştırmayla yurt dışından 2600 TL ye getirtme imkanı olduğunu buldum. 1 haftada teslim ediyorlar ancak araçtan ciddi anlamda soğuduğum için düzelme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünsem de aracı sattım.
                    Eğer aracınıza beğenerek biniyorsanız bence tamirden ziyade değişim yoluna gidin. Zira yapılacak tamir ücreti 800 - 1000 TL arasında olacaktır. Onun da bir garantisi yok tıpkı benim araçta olduğu gibi. Dediğim gibi yurt dışından ham beyin getirtebilirsiniz. Çıkma beyin de satılıyor ancak yazılım değişiklikleri sorun olabiliyormuş ne kadar doğru bilgi bilmiyorum. Zaten onlara da 600 ile 1000 TL civarında istiyorlar.
                    Bildiğim kadarı ile aracı yeni almıştınız. Direkt olarak bu tarz bir sorunla karşılaşmanız biraz talihsizlik olmuş.
                    Kolay gelsin diyeyim...
                    Hocam araç duzelirse araci ilk işim satmak olcak bu sorunlar beni araçtan soğuttu hani tam çözüm de söylemiyorlar ki yaptiralim hep bir çelişki var ya düzelmezse.Simdi bozuk bir araci baskasina satsam benim de vicdanim rahat etmiyecek ayni snktiyi oda yaşıyacak.49 a aldim araci fiyati uygun diye ancak bu sorun canımı sıktı.Keşke 1.4tsi superb alsaydim bir opelin bu denli sorun yasatcagi aklima gelmezfi.

Yorum

Murat bey özellikle beyin ve elektronik azıların tespiti bazan çok zor olabiliyor. Yaşadığınız ve içinde bulunduğunuz duygu durumunu inanın çok iyi anlayabiliyorum. Ben son insigniamın üzerine 3 tane araç değiştirdim ama inanın hala sanki benzer bir arıza verecekmiş gibi tedirginlik yaşıyorum .
                      Ben aracı arızalı olduğunu söyleyerek sattım çok şükür bir sıkıntı da çıkmadı. Tabi arızalı haliyle aracınızı 49 a satmanız zor görünüyor.
                      Allah yardım eder inşallah merak etmeyin.
                      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

İşleniyor...
                      X