Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL nin dış cam hasarı..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL nin dış cam hasarı..

Öncelikle herkese merhaba...
    Daha önceden de takip ettiğin İnsigniateam ailesine yeni katıldım.
    Bugün yaşadığım bir talihsizlik üzerine fikirlerinize başvurmaya karar verdim. İnsignia Cosmo aracımın farının dış camının durduğu yerde kırılmış olduğunu gördüm. İç kısımda sadece küçük bir çizik var ve farın çalışmasıyla alakalı bir sorun yok şimdilik.
    Soracaklarım :
    1- Afl farın sadece dış plastiği değişir mi?
    2- Aracımda kasko var ancak bu hasar mini onarıma girer mi? (Abartılı fiyat çıkarma konusunda usta olan kaskolara güvenim yok!) Küçücük bir kırık için hasar görünsün istemiyorum.
    3- Siz nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Cevaplar için herkese teşekkürler.. Saygılar...

Ynt: AFL nin dış cam hasarı..

Durduğu yerde çatlama olasılığı belki %1'dir foto görmeden birşey demek doğru olmaz ama birisinin kırmış olma olasılığı oldukça yüksek.

1- sadece dış cam değişmez.
    2- mini onarım için kasko şirketiniz yada autoking ile görüşmeniz daha doğru olur. Tamir imkanı yoksa ve far değişimi gerekirse tahmini 1.500-2000 TL far fiyatı çıkacaktır.
    3- servislerden birinin hasar departmanına başvurup detaylı bilgi alın, hasar kaydı çıkacaksa ve bunu istemeyecekseniz çıkma far araştırmasına girin.
    InsigniaTEAM

Yorum

İlginize teşekkürler..
      Ben de kasten veya bir şekilde darbe alıp kırıldığını düşünüyorum.
      Sadece dış cam kırığı yüzünden tüm sistem mi değişiyor? Yani merceği döndüren mekanizma falan?
      Fotoğraf yükleyemedim boyut nedeniyle.. Farın sadece üst kısmında avuç içi kadar kırık mevcut.
      Çıkma fiyatı tahmini ne olabilir ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SBU53
        İlginize teşekkürler..
        Sadece dış cam kırığı yüzünden tüm sistem mi değişiyor? Yani merceği döndüren mekanizma falan?
        Fotoğraf yükleyemedim boyut nedeniyle.. Farın sadece üst kısmında avuç içi kadar kırık mevcut.
        Ben daha yeni aracımın farını yaptırmıştım sizin için yarın sorayım çünkü camı kalmıştı sanırım

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
          Orjinal yazı sahibi: SBU53
          İlginize teşekkürler..
          Ben daha yeni aracımın farını yaptırmıştım sizin için yarın sorayım çünkü camı kalmıştı sanırım
          Far ile cam kısmı ayrılıp yapıştırılıyorsa olabilir. çok teşekkür ederim. avuç içi kadar kırık için 2 bin tl hasar görünmesi can sıkıcı.. Bu arada sağ far camı kırılıdı onu söylememişim..

Yorum

Evet ayrılıp özel silikonla yapıştırılıyor

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Bu is icin mercek kismi bozulmus kasasi saglam far bulmak lazim ve birde isinde iyi bir usta

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Her markanın farı farklı oluyor, kimi kolay açılıyor kimisi de tam işkenceye dönüşüyor.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Bu hafta sonu megane'ın farlarını modifiye ettim, bixenon'du orijinali, halojenleri söküp yerine bixenon mercek daha taktım. Bakalım beklediğim performansı alabilecek miyim.

Yorum

Arkadaşlar
                    Servis sağ far için 2930 tl cik dedi..Peki muadil marka var mı? Muadil alsak sağlıklı olur mu?
                    Ben şu an ankara dışında olduğum için kırılan parçaları birleştirerek yapıştırdım ve üstüne idarelik bant çektim. Ankaraya gelince çıkma almayı düşünüyorum. Sadece camını değişsek olur diyen de var olmaz diyen de. Ama ben iyi bi usta ve iyi bir silikonla halledilebilir diye düşünüyorum.
                    İlginize teşekkürler.

Yorum

Elin biraz yatkınsa sen bile yapabilirsin, her 2 farı da ısıt (fön makinası) kasa ve camı kanırtarak ayır, sonra dyson marka siyah silikon ile camları değiştirip birleştir.

Yorum

Çıkma far alırsanız cam değişimine gerek yok, direk yeni farı takın gitsin. Far açmak ve toplamak kolay iş değildir, içinde toz kalacak temizleyemeyeceksiniz, %80 buhar yapacak çözemeyeceksiniz. Ayakları sağlam çıkma far alın takın derim.
                        InsigniaTEAM

Yorum

Farın dış camı değiştirilebilir.çıkma,iç mekanizması bozulmuş bi far bulup değiştirtebilirsiniz.benim mercek bozulduğunda merceği değiştirmek için dış cam açılıp tekrar yapıştırılmıştı.bir sorun olmadı.fotoğraflarını linkte görebilirsiniz http://www.insigniateam.com/forum/in...topic=15142.40

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eto1907
                            Farın dış camı değiştirilebilir.çıkma,iç mekanizması bozulmuş bi far bulup değiştirtebilirsiniz.benim mercek bozulduğunda merceği değiştirmek için dış cam açılıp tekrar yapıştırılmıştı.bir sorun olmadı.fotoğraflarını linkte görebilirsiniz http://www.insigniateam.com/forum/in...topic=15142.40
                            Yaptığım araştırmalar sonucunda anladım ki dediğiniz gibi sadece camı değiştirerek kurtulabilirim. Tabi işi bilen bir usta sayesinde. AFL kesinlikle çok güzel ve sürüşe keyif katan bir teknoloji. Ancak karmaşık ve hassas bir yapısı var. İlginize teşekkürler. Hepimize sorunsuz sürüşler..

Yorum

Benim yaptırdığım yer İstanbul'da.Siz Ankara'dasınız herhalde.İstanbul'a yolunuz düşecekse Google'da Youtube'da Facebook'da Farcı Cihan olarak aratın bulursunuz.Ben de böyle bulmuştum

Yorum

İşleniyor...
                              X