Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rölantı Devri 2.0 cdti (160 bg)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Rölantı Devri 2.0 cdti (160 bg)

Merhaba arkadaşlar ,

2.0 cdti (160 bg) araçlarda normalde rölanti devri kaçtır? bende 0,9 gözüküyor. bana biraz yüksek gibi geldi.

selamlar.

Ynt: Rölantı Devri 2.0 cdti (160 bg)

Merhaba, normal denebilir. Klima açıkken ve motor soğukken biraz yükselebilir. 1000'i görmüyorsa her şey kapalı ve motor sıcakken sorun olmaz. 0,8 - 0,9 bende de...
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Slm aracım 2011 2.0 cdti 130 klima açıkken motor devri 1000 devirde ve bazen üstünde çalışıyor klimayı kapatınca eski haline düşüyor bu bi arızamı yoksa normali böylemi serviste 100 km uzaklıkta

Yorum

Klimanın fan hızına, soğutma derecesine bağlı olarak 1000 devrin üzerine çıkabiliyor. Herşey kapalı iken normal devir 750-850 civarı oluyor.

Yorum

bende de aynı, herşey normalmiş. servise sordum.

Yorum

Rolanti ile ilgili bemimde bir tespitim oldu
            Havalar soguyunca hararet 90 à gelmeden devir 1000nin altına inmiyo arıza var diye duşunmuştum. dış hava sıcaklıgı 10 derecenin uzerindeyken MOTOR yuksek devire geçmiyor. Sistem motorun devrini hava sıcaklıgına gore ayarlıyor. İki servise durumu sordum mantıklı cevap alamayınca sıkıntı yapmıştım
            2009 2.0 CDTI 160 HP, Cosmo Sunroof,  flexride şasi, İnfiniti 19 inc, DVD 800 Navi, Bej, Deri, Koltuk Isıtma

Yorum

Soğuk havalar ilk çalıştırmada dediğiniz gibi 1100 devir civarlarında oluyor. Hareket etmeden bir kaç dakika beklediğinizde devir yavaş yavaş 900 civarına düşüyor. Birde araç DPF açtıysa devir yine 1000 üzerinde olacaktır.

Yorum

uğur hocam DPF deiğini dizel partikül filtresi sanırım bu parça ne iş yapar çok bilmiyorum açıp kapaması rolantiyi nasıl etkiliyor bilmiyorum. bu aralar istanbulda hava 5-6 derece civarı ve rolanti hararet 90 na gelmetdin 1000 nin altına inmiyor. yıllardır dizel araç kullanıyorum ilk defa böyle bir durumla karşılaştım normalmidir arızamıdır bilmiyorum. yukarda dediğim gibi iki servise sordum mantıklı bir yanıt alamadım.
                2009 2.0 CDTI 160 HP, Cosmo Sunroof,  flexride şasi, İnfiniti 19 inc, DVD 800 Navi, Bej, Deri, Koltuk Isıtma

Yorum

Evet DPF, dizel partikül filtresi. Görevi motordan çıkan egsoz gazını filtreleyerek daha düşük emisyon oranının çıkışını sağlamak. Doğayı korumak bir nebze. Düşük devir, devamlı şehir içi kullanım, kalitesiz yakıt vb durumlarda daha çabuk dolacaktır. Bu şekilde yapmadığınız zamanlarsa, Ekranda "dpf temizlik sürüşe devam edin" gibi uyarılar alabilirsiniz. Bu durumda veya bir kaç haftada bir, düşük vites yüksek devir(3500 gibi) de 15-20 dakika kullanım sonucunda kendini temizleyecektir.

Yorum

evet uğur hocam dediğin gibi partikül filtresi uyarısı aldım. egzos manifoltunun ordan bir madde sıktık içeriye depoya da temizleyici sıvı koyduk 15 km civarı yüksek devirde kullandım temizlendi

Yorum

İşleniyor...
                    X