Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor Aşırı Isındı Kapatın Uyarısı ve p2428

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motor Aşırı Isındı Kapatın Uyarısı ve p2428

Orjinal yazı sahibi: ThePoor
    Değerli insigniateam uzun zamandır severek takip ettiğim foruma aracımda sorun yaşayınca üye olmak nasip oldu. Aracım 2011 2.0 cdti 160hp. Sorunu kısaca anlatıp önerilerinizi almak isterim.
    - belirli aralıklarla araç gaz yememeye ve güç kaybı yaşamaya başlıyor ve ekranda " motor aşırı ısındı kapatın" uyarısı geliyor. Ve motor koruma moduna geçerek çim biçme makinesi gibi çalışıyor ve devamında stop ediyor.
    - servise gidilip bilgisayara bağalanınca p2428 egzos gazı çok ısındı uyarısı uyarısı geliyor. Servis bu uyarıyı silince motor normale dönüyor. Sadece bir müddet biraz gürültülü çalışıyor. Ankarada gitmediğim yetkili ve özel servis kalmadı ama problemin neden kaynaklandığını bir türlü bulamadılar. Dizel partikül filtresi doluluk oranı normal seviyede, motor da aşırı ısınmış değil aslında.
    - önceden 2-3 ayda bir bu uyarıyı verirken son günlerde 2 günde bir uyarıyı almaya başladım.
    - çok severek aldığım ve henüz 65bin kmde olan araçtan soğudum.astra h'ı mumla arıyorum.

Değerli abilerim Lütfen yol gösterin...
    partikul filtresi doluluk algılayınca rejenerasyon yapmaya çalışıyor.. sıcaklık ondan artar .. Sanırım yazılımsal veya sensör algılamasında hata gibi...
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

Yorum

Sonunda problem çözüldü. Ankara Opis aracı 3 gün inceledi ve sonunda buldu. Egzos gazı sensörü arızalı çıktı. 560 tl ye değiştirdiler. Dğiştiğinden beri yaklaşık 4 bin km yaptım ve 1 ay geçti sorun yaşamadım. İnşallah bir daha sorun çıkmaz.

Yorum

Dışarıda o parça 200 TL. Sanırım o2 bank 2 sensoru.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Aynı sorun benim aracımdada var iki seferdir yolda bıraktı beni

Yorum

Bu oksijen sensörü olarak geçen sensör müdür? Bu ürün mü?

http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/...6-t-P117211239
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İşleniyor...
            X