Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor Aşırı Isındı Kapatın Uyarısı ve p2428

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motor Aşırı Isındı Kapatın Uyarısı ve p2428

Değerli insigniateam uzun zamandır severek takip ettiğim foruma aracımda sorun yaşayınca üye olmak nasip oldu. Aracım 2011 2.0 cdti 160hp. Sorunu kısaca anlatıp önerilerinizi almak isterim.
    - belirli aralıklarla araç gaz yememeye ve güç kaybı yaşamaya başlıyor ve ekranda " motor aşırı ısındı kapatın" uyarısı geliyor. Ve motor koruma moduna geçerek çim biçme makinesi gibi çalışıyor ve devamında stop ediyor.
    - servise gidilip bilgisayara bağalanınca p2428 egzos gazı çok ısındı uyarısı uyarısı geliyor. Servis bu uyarıyı silince motor normale dönüyor. Sadece bir müddet biraz gürültülü çalışıyor. Ankarada gitmediğim yetkili ve özel servis kalmadı ama problemin neden kaynaklandığını bir türlü bulamadılar. Dizel partikül filtresi doluluk oranı normal seviyede, motor da aşırı ısınmış değil aslında.
    - önceden 2-3 ayda bir bu uyarıyı verirken son günlerde 2 günde bir uyarıyı almaya başladım.
    - çok severek aldığım ve henüz 65bin kmde olan araçtan soğudum.astra h'ı mumla arıyorum.

Değerli abilerim Lütfen yol gösterin...

Ynt: Motor Aşırı Isındı Kapatın Uyarısı ve p2428

Egzos sisteminin bir bölgesinde tıkanıklık mı var ki ?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Makineye bağladıklarında ve test sürüşüne çıktıklarında sorun yok deyip veriyorlar, sonra 2 gün sonra ben 90-100 km hızla giderken aniden aynı uyarıyo alıyorum ve mecburen sağa çekiyorum. Fiziksel olarak bir sorun yok sanki. Sensörlerden şüpheleniyorum ama işin içinden çıkamadım.

Yorum

Oncelikle welcome

Bu soruya en fogru cevabi sufyan hocam verir diye dusunuyorum

Neden yetkili servise gitmiyorsunuz

Sensor hatasi olabilir yada gercekten ciddi bir sorun vardir ihmal etmeyin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yakıtınızı değiştirin,dizel partikül filtresi normal demişsiniz ama ben ondan şüphelendim direk.Aracı devirsiz ve sürekli şehir içi kullanıyorsanız sorun yaratabilir,ara sıra basın. Aracın yazılımını güncelletin,yazılımsal olabilir. Sensörlerle de alakalı olabilir,kolay gelsin...
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Değerli abim reis ve opise gittim ama aynı cevapları aldım:sorun gözükmüyor. Opan zaten ilgilenmedi hiç

Yorum

Aslında devirli kullanıyorum,hatta belirli aralıklarla ankara çevre yoluna çıkıp basıyorum ama sonuç aynı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ThePoor
                Değerli abim reis ve opise gittim ama aynı cevapları aldım:sorun gözükmüyor. Opan zaten ilgilenmedi hiç

Buda enteresan

Istanbula gelin baktiralim

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Salı günü opise bırakıcam birkaç gün inceleyelim dediler. Yine çözemezseler gelicez mecburen istanbula

Yorum

İngilteredeki bir forumda manifolda giden sensörü değiştirip rejenerasyon yapınca düzeldi demişler. Bu linkteki http://www.insignia-enthusiast.org/f...howtopic=16810 sensör nedir acaba?

Yorum

ayni problem benimde basimda cozum bulunca mesaj atarsaniz sevinirim

Yorum

Başkent Oto sanayide serçal opel var oraya gittiniz mi?
                        insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                        honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Opal a gidin Ali ustayı bulun çok ilgili biri kesin çozer dorunu 20 senelik usta ve insigniadan çok iyi anlıyor. Benim aractada motor gücü azaltıldı uyarısı veriyordu kimse çözemedi o 2 saat de çözdü. Sorun beyin soketlerindeymis.
                          İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
                            Opal a gidin Ali ustayı bulun çok ilgili biri kesin çozer dorunu 20 senelik usta ve insigniadan çok iyi anlıyor. Benim aractada motor gücü azaltıldı uyarısı veriyordu kimse çözemedi o 2 saat de çözdü. Sorun beyin soketlerindeymis.
                            Beyin soketlerine ne olmuş,anlatır mısın?Biz de bilelim,başımıza gelirse. Ve nasıl halletti?
                            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İnsigniadan önceki aracım Vectra C 1.9 CDTI da bu soruna benzer bir durum yaşadım.aracım düşük sıcaklıklarda fan açıyordu gaz yememeye ve güç kaybı yaşamaya başlıyordum.Bu durum belli aralıkla olduktan sonra sık sık olmaya başladı.Serviste emme manifoldu değişti ve problem ortadan kalkmıştı.Emme manifoldunun kapakcıkları açıp kapama yapmıyorsa sorun onda olabilir diye düşünüyorum tabiki servis bu konuda ne yapılması gerektiğini bilir.Kolay gelsin

Yorum

İşleniyor...
                              X