Duyuru

Collapse
No announcement yet.

aklima takilan 2 soru ...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• aklima takilan 2 soru ...

Merhaba insignia team ailesi benim sizlere 2 sorum olucakti vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkurler

1- yaklasik 4 ay once insignia aldim 1.6t sidi edt.elegance , aracin ilk 3000 km sinde cok nazik davrandim suan aracim 8800km de gencligin verdigi heyecanla gunde 1-2 kez 50 ile giderken bi anda dip gaz yapip arabayi bagirtip sonra hemen ayagimi gazdan cekiyorum ama bunu motorun sicakligi yaklasik 70 dereceyken yapiyorum veya oglen sicaginda yada rampa yukari yapmiyorum sizde aracin motoruna yada aksamina bi zarar verirmiyim? Bu konuda bazi endiselerim var cunku araci ilk aldigim gunlerde pedala alisamadigim icin fazla basiyordum ve hemen patinaja sariyordu araba ama suan cok zor patinaja sariyor.

2- sorum ise bagaj kapagini kapatirken kedi miyavlamasi gibi ses cikiyor araci gedizlere goturdum buna bisey yapamayiz dediler ne yapmam gerek sizce?

Ynt: aklima takilan 2 soru ...

1. Hararet 90' a gelmeden ve gelse bile bir müddet daha ısınmasına müsade göstererek dip gaz yapmaya özen göstermeniz menfaatinize.
    2. Yetkili birşey yapamadıysa bi kaportacı bulun. Sorununuzu yağlama ile çözer.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

yaş 19, atış serbest,ne istiyorsan onu yap
      https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Aracın ısınmasını beklemek tabiki iyidir bunun aksini kimse söyleyemez.
        Nedeni yavaş yavaş ısınan bir motorun metal aksamlarında illaki bir miktar genleşme olacaktır.eğer bu genleşme yavaş yavaş olursa araca bariz bir zararı olmaz.ancak soğukken yapılacak ani sıkıştırmalar daha fazla yakıtın daha kısa sürede yanması sonucu ani sıcaklık yükselmesine neden olacak ve motorun uzun vadede daha çabuk yıpranmasına neden olacaktır.
        Lastik çekme muhabbeti zemine göre hava sıcaklığına göre değişebilir malum lastiklerin yola tutunması ile alakalı.aracınızın km si henüz performans düşüşü gösterecek km lerde değil.
        bagaj kapağı benim insignia dada miyavlıyodu açıkcası kafaya takmamıştım kapaktaki yaylarla alakalı gibi geliyor bana .
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

bu arada kusura bakmayın konuda başka bisoru sorcam cevap veremeyeceğim ama bagaj kapağını anahtarla açabiliyoruz ama kapatamıyuorz uzaktan kapata bilme gibi bi teknolojisi varmı
          SİFTAHI BEYAZ İNSİGNİA İLE YAPTIM İLK GÖZ AĞRIMIZ ......

Yorum

benim şimdiki aracımda var.elektrikli bagaj pistonları var.ama insignia gibi bir araca bu tarz bişey uyarlanabilirmi bilmiyorum.açıkcası çok kullanışlı oluyor.
            hatta şuanda yeni çıkacak superb de yine aynı sistemi yapmışlar, artı eller dolu iken ayağınızı arka tamponun altına hafifce sokup salladığınızda bagaj açılıyor.kapanmasıda kumanda yada bagajdaki bir düğme ile yapılabiliyor.aslında d sınıfında tüm markalarda artık bu özellik olmalı bence.
            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

1) Tam ısınmadan bence gaza basma.. Özelliklede sabahları çalıştırdığında turbonun kendini ısıtıp devirin 10'un altına inmesini bekle.. Arabayı park ettiğinde de gene 1 dkk kadar bekle ki turbo kendini soğutsun.. Bunların haricinde yapıştır gitsin Hiçbirşey olmaz.. Ayağını korkak alıştırma, arabanda daha yeniymiş.. Motoru şöyle güzelce aç

2) Bagajdan gelen ses elbette ki sinir bozucudur.. Özelliklede sıfır araba olmasından dolayı ayrıca sinir bozar fakat bi ustaya göster (servis dışı).. sökme takma vs gibi bi işlem uygular ise hiç elletme ama sadece yağlama vb. gibi birşey yapacaksa bırak yaptır.

1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
              -
              1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
              -
              2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)

Yorum

İşleniyor...
              X