merhabalar 2.el yeni aldığım aracımda afl far servis gerekli yazıyor ve devre dışı kalıyor(uzunlar yanmıyor) .aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı nasıl çözüm buldunuz yardımcı olursanız çok sevinirim.
Fiziksel bir darbe söz konusu değil ise akünün kutup başını sökün ve takın düzelme ihtimali var düzelmiyorsa ya afl beyninde bir sorun vardır yada mekanizma sıkışmıştır.
geçmiş olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Aynı dert bende de var(dı).
Sanırım afl'nin motorundan yapıyor.
Kışın yapıyordu ama havalar ısındı ısınalı aynı arızayı tekrarlamadı.
Kontağı açıp kapatınca düzeliyor olması gerek.
Kutup başı söktüm taktım takla bile attırdım arıza ara ara yaptı.
En son gülü dikeniyle sevmeyi öğrendim
bende aracı alalı 20 gun belki oluyor yada olmuyor hiç yapmamıştı arıza .lpg montajına verdim arabayı takıldığı gun yandı afl hatası dedi. acaba lpg montajında akuyu söküp taktıkları için mi oldu yada yeni bi arıza mı anlamadım . bi yerde de okumuştum ustamada sordum bu vw lerde de oluyomuş voltajın düşmesi sebebiyle de olabilir dediler bi değerlerini de ölçtürücem . resmen sinir bozucu arabadan soğudum . yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Genelde aynı hata kodunu veriyor ve anlamı " Voltajın düşük iletilmesi." gibi bir şey. Akünüzden de şüphelenebilirsiniz. Akü kutup başı söküp takma işini pek sık tekrar etmenizi tavsiye etmem. Akü dememin bir nedeni de bende uzun yolculuklarda (1000 km civarı) aracımın hiç hata vermemesi. Vardıktan sonraki bir iki hafta da hata vermemişti son seferinde. Sonra İstanbul'a döndüm, gene hata yok, ondan bir kaç hafta sonra dur kalklara ve kısa yolculuklara başlayınca tekrar hata vermişti. Halen de hata veriyor. Yakında akü değiştirmeyi planlıyorum, daha güçlü ve yeni bir aküyle gene aynı hatayı alırsam servisin yolunu tutup hatalı parçayı buldurmaya çalışacağım. Şimdilik manuel kullanıyorum sorun yaşatmıyor. Geçmiş olsun.
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
benimde aküm yeni ama anlamadım teşekkür ederim yardımlarınız ve fikirleriniz için
Akünüz yeniyse ozaman sistem öğelerini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Ön arka yükseklik sensörleri, far beyinleri, far motorları, AFL beyni, vs... diye uzar gider. Allah yardımcınız (yardıcımız) olsun
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Bu arıza arada sırada bende de oluyor. Uzun farlar auto durumunda iken çok sık sellektör yaptığımda başıma geldi benimde dediğiniz gibi hata verince uzun farlar hareketsiz kalıyor ama aracı tamamen stop edip kontak kapayıp tekrar çalıştığında problem ortadan kalkıyor. Geçmiş olsun..
arıza sebebi ya farınız su alıyordur yada tampon far arasında acıklık var ve ordan yıkamayla veya yagmurla beyne su gıdıyor olması.. tum hafta arıza vermeyen arac her yıkamadan sonra arıza verıyor ve ertsı gun kesılıyor..
Yorum