Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İvedilikle değişmesi gereken PARÇALAR

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İvedilikle değişmesi gereken PARÇALAR

Paylaşım, İçeriği ve Olası Muhtemel Arızaların Önceden Uyarılması Bakımından Çok Faydalı.
    Tebrikler.

Yorum

Teşekkürler arkadaşlarım abilerim.
      Sizlerinde eklemek istedikleri bölümler ve muhtelif noktalar olursa çok daha faydalı olacağını umuyorum.

turbo geri dönüş hortumu çok önemli. Forumda, bundan muzdarip olan üyemiz dahi var. Aracı yapılırken gördüm. Çok kötüydü . Yatak sarmış ve krank miline kadar değişti. Altında yağın bulaşmadığı 1 nokta dahi kalmadı. Masraf ağır. Tüm bu, 110- 140 TL arasındaki 5 cm lik boru nedeniyle... Dikkat etmek lazım.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
        k.maras opel servis müdürü kendi işyerini açınca aracımı oraya goturdum. bizim araclarda en cok arkadaşımızın bahsettiği turbo yağlama hortumunu soyledi. herhangi bir arıza olmamasına rağmen aracım 3 yaşını geçtiği için değiştirmemi tavsiye etmişti. ben de değiştirmesini rica ettim.
        gerçekten çok önemli bir konuya deyindiğiniz için teşekkür ederim. Şaman Abi'nin dediğimi gibi hasta olup ilaç almak yerine hastalanmamak daha iyi.
        İşte, işi bilen ustalar tavsiye edip değiştiriyorlar. Kaç tane usta böyle? Kaldı ki kullanıcılar bunu nasıl bilebilsin? Bende tesadüfen öğrendim.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Teşekkürler.
          Turbo yağ geri dönüş hortumu, Termostat üst hortumu. Attım hafızaya
          2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Ben şimdi önümüzdeki günlerde bakım + triger değiştircem. Turbo yağ geri dönüş hortumu, termostat ve termostat hortumunu da değiştirim mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
              Ben şimdi önümüzdeki günlerde bakım + triger değiştircem. Turbo yağ geri dönüş hortumu, termostat ve termostat hortumunu da değiştirim mi?
              İyi olur...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Kesinlikle toprağım. Gerek yok, boşver, masraf etme diyen ustayi asla dikkate alma...Gereğini yapıştir...

Yedek su deposu borusu nuda unutmaa.

Yorum

Toprağım bir iş yaptın parça kodlarını da koysan benim gibi anlamayanlar için tam süper olacak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                    Konuyu açmamdaki düşünce, klasik arıza, ses veya bakım sonucu değişen parçalar haricinde, değişmesi gerekenleri belirlemek üzerinedir.
                    Ayrıca, Bir çok usta '' abi bundan birşey yok '' demesinden
                    bıkmış usanmış ve birşey yok dedikleri parçaların aslında çoğunlukla sorunlu çıkmasından usanmış biri olarak konuyu açma gereği duydum.

Kendimden düşünerek, belli bir zamanı doldurmuş araçları kapsayabilir kanaatindeyim.
                    Dizel insigniaların yapısını bilmediğimden şimdilik 1.6 ve 1.4 araçlar üzerine belirtiyorum.
                    Uzun zamandır araştırma ve sorun çözümlerinden edindiğim neticede ağır bakım ( buji, filtrlerer, yağ,debriaj seti vs vs vs )
                    haricinde hayati öneme sahip değişmesi gereken parçalar olduğunu düşünüyorum.
                    En azından düzgünce bazı parçaların kontrolünü '' geçiştirilmeden '' istediğinizi belirtebilirsiniz.
                    Bilmediğim, bilmediğimiz diğer parçalar varsa bu başlıkta toplayabiliriz?

turbo yağ geri dönüş hortumu
                    Oldukça hayati öneme sahip bu boru, yağ haznesinden turbo arasında bağlantı sağlıyor. Ve kolayca deformasyona uğrayabiliyor. Çatlak veya yarılma neticesinde çok çok kısa zamanda tüm yağı boşaltarak bir ihtimalde durumu fartketmezsek doğacak sonuç çok masraflıdır. Motor komple indirilebilir. Bu parçayı özellikle yılı biraz dolmuş araçların değiştirmesini öneririm. Forumumuzda hatta bu yüzden motoru açılıp yapılan üyemizde mevcut. Yeri ise, Yağ filtresi kapağının hemen solunda. Yağ çubuğu ile aynı boruya bağlı. Bir ucuda kartere.

Termostat üst hortumu
                    Zamanla ısıdan dolayı gevrekleşen bu parça her an kırılabilir. Ve tüm antifirizi kapur içine akıtarak istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
                    Hemencicik kırılan kısım ise bu boruları birleştiren T parça. Yeri ise, kaputu açında sağ tarafta motor suyu haznesinin üstünden çıkan boruyu takip eden T parça.

Termostat
                    Termostat üst hortumunun diğer ucunun bağlandığı kısım. Aynı şekilde buda gevremiş durumda. Sağ tarafındaki boru ağzının kırılmış hali.
                    Fatih ( tornado ) kardeşimin başına dün geldi.

Motor kulakları
                    Belkide en çok ihmal edilen kısım. Bir çok titreşimin zırıltının ve konforsuz sürüşük kaynağı...
                    Orjinalleri ile sökülenler arasında ciddi farklar vardı. Çıkan kulakların kimisi çok yumuşak, kimisi aşırı serttti. Özellikle Şanzıman arka / alt kulağınızı bakımda
                    söküp kontrol etmenizi öneririm. Özelliğini yitirmiş kulak, daha fazla motor hareketi ve daha çok arıza anlamına gelebilir.
                    Çok güzel bir paylaşım, değerli bilgiler, teşekkürler..
                    İnternet üzerinden bu parçaları nereden temin edebiliriz?
                    Orjinal/muadil Parça numaraları nelerdir?
                    Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Parça numaralarını inanın hatırlamıyorum. Bir araştırayım.

Yorum

TErmostat üst hortumu
                        http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-2964.html

Yorum

Hepsiopel ve Opelgm'den tedarik edebilirsiniz parçaları.Orijinal ve faturalıdır...
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Hafta içi triger değişimi yaptıracağım. İlaveten dediğiniz parçaları da değiştireyim diyorum.

Opel Insignia Termostat : http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...ar,PR-625.html
                            Opel İnsignia Termostat Üst Hortumu GM: http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-2964.html
                            bu parçalar mı tam olarak.
                            Bide termostat diye bu var: http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-1661.html
                            Ya zaten kimi var kimi yok değiştirsem mi değiştirmesem mi bilemedim

Yorum

http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...M,PR-5165.html

http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-2964.html

Kesinlikle değiştirin bence...

Yorum

Toprağım değiştir. Turbo hortumunu da değiştir.

Yorum

İşleniyor...
                                X