Evet. Sıkıntı Sesini Bastırmış Anlamında Yazdım. Su Soğutma, Hava Soğutma ve Yağ Soğutma Sistemlerinin Motorla Bağlantı ve Şaseye Montaj Noktalarını da Kontrol Ettirmekte Fayda Olabilir.
Evet. Sıkıntı Sesini Bastırmış Anlamında Yazdım. Su Soğutma, Hava Soğutma ve Yağ Soğutma Sistemlerinin Motorla Bağlantı ve Şaseye Montaj Noktalarını da Kontrol Ettirmekte Fayda Olabilir.
Not aldım abi. Bir yapıp bir yapmaması çok çok sinir edici. Hani hep yapsa farkı anlamayıp normal bu diyeceğim.
Yetkili servisteydim. Durumu gösterdim. Üst bölgede klima, havalandırma vs tüm boruları ellediler yokladılar. Değişen olmadı.
Yeni yazılımda çıkmış. Yüklediler. Herhangibir değişiklik olmadı.
Krank, da boşluk varmı yokmu diye baktılar. Krank kasnağını cıkardılar. Herşey olması gerektiği gibi. Herhangibir anormallik yoktu.
İkinci test ettiğimzde titreşim hiç olmadı. Şimdi var. Bir oluyor bir olmuyor baya komedi bir durum
Krank kasnağından şüphelendiler. Söktüklerinde balansına baktılar. Balans mevcuttu. Dedim, olmazsa 290 TL mi geri ödermisiniz dediğimde tabi yan çizdiler Tabi emin olamadıkları, sadece şüphelendikleri için de işlem yaptırmadım. Son durum bu. Haricinde herhangibir problem yok.
Acaba krank' daki balans mı ki tüm bu durum?
V kayışu, krank kasnağı dahil hepsi cıkartıldığında titreşimin devam ettiğini gördüm. Tabii emin de olamıyorum. Anbeleye dönüm
Bu havaların bir soğuyup bir sıcak olması olabilirmi acaba? Rüzgar esse şüpheleneceğim artık. rolleyes
Şöyle bi çıkarım yaptım.
Krank kasnağı yapısını araştırdığımda, plastik parçalı olan kasnak, kranktaki olağan titreşim ve vibrasyonu emiyor.
Kasnağı söküp denediğimizde titreşimin aynen devam ettiğini gördüm. Aslında bu iyiye işaret. Kasnak takıldığında da emmesi gereken titreşimi ememiyor. Olağan titreşimi
kasaya veriyor. Yani görevini yerine getiremediği vasrayımını yapabilirmiyiz?
V kayışsız çalışan motorda titreşim yapamazdı. Çünki dönmüyorlar. Duyulan galiba krank'ın olaaan titrşimi. Ve kasnak takılsa dahi ememediğinden duymaya da devam ediyoruz.
Sevgili arkadaşlar. Bu gün sorunu bulup çözebildik. Henüz yine deneme aşamasındayım. Sonuç olumlu.
Son kez, gittiğim izmir / joker teknik servisine durumu anlattım. Sesi dinlediğinde gerçekten de titreşim var dedi. Bende olmazmı dedim.
Vites kolunu öne / arkaya boştayken kaktırdığında ( bu arada devir 2400 lerde ) ttireşimin kesildiğini ve normal motor sesinin geldiğini farkettik.
Hemen, aşağıda fotoğrafta görünen yere baktı. Benim denememi söyledi. Birşeyler elledi bıraktı, Ses gerçekten de değişiyordu.
Şanzımanın olağan titreşimini vites telleri kasaya iletiyormuş. Körüğüne süngerle birşeyler yaptı etti. Rölantide titreşim kesildi. Uzun yolda da 105-120 arası titreşim şimdilik kesildi. Sanırım biraz daha işçilik istiyor o bölge. Ama bu hali ile bile çözdüğüme çok mutlu oldum.
Buna benzer durumu olanlar; Rölanti' d edeviri 2200 2400 arasında sabit tutarak vites kolunu boşta iken oynama yapsın. Seste azalma oluyorsa ustasına o bölgeyi kontrol etmesini söyleyebilir.
Benim derdim bir yapıp bir yapmadığından, şu an hala denemedeyim. Ama, ilk kez somut olarak sesin gittiğini müdahale anında bulduk.....
Yorum