Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çözemediğim Garip Durum Artik çözüldü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Çözemediğim Garip Durum

4. vites o hız aralığında denedim, tarif ettiğin tarzda bir ses duymadım. Karterdende öle vınlama tarzı bir sesin geleceğini sanmıyorum.

Yorum

Tesekkur Ederim. 4. Vites.dememdeki amac, yolda en sakin devir hiz ve vites Zamani uyumu.olduğu icin.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Direksiyondan Olmasın mı? Pompa veya kulelerden olabilir mi çünkü senin direksiyon çok sert , vibrasyon ve vinlama oluyordu

Yorum

Onuda dusunuyoruz, malesef.pahali bir Parca. Oldugundan deneyemiyoruz,
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Durumu video ya kaydedebildim. Youtube' ye atıyorum. Çıkmaz zannediyordum kayıtta. Meer bariz duyuluyor.

Yorum

Bekliyoruz

Yorum

Atom sen bence sat aracı daha fazla dert sahibi olmadan müzik dinleyen kulağı ağır işiten birini bulursan zaten senin dert ettiklerini o dert etmicekdir.
                [Center]    
                                       1.6 Turbo- 180 HP -Cosmo -Flexride Şase -DVD 800 -Sunroof Ve 34 CHN 85

Yorum

))) kardeşimiz biraz hassas inşallah bulur o sesi çünkü çok zaman ve emek harcadı

Yorum

Sorunda, seste araçmı satılır efenim

2500 devire yaklaştığında vnnlama, uğultu türü durum duyulabiliyor.

Rölantide;

Telefon, durumu biraz gürültülü kayıt etmiş gibi. Duyulduğu gibi kıyamet kopmuyor ama, durumdaki değişlkenliği farkedersiniz.

Bu arada, kapılar olmasın ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                      Forumdaşlar, fazla hassas olduğumu bilirler. Lakin takıntı halini alan bu anlatacağım durumu halen çözebilmiş değilim.
                      Aracın gidişinde, beygirinde ( dyno ölçümü ile onaylandı ), motor sesinde vs vs hiç bir problemim yok. Bir çok ayrı cihazda da kontrol edildi. Arıza kodu da yok.

Bir çok usta durumu farketti. Yani bunda en azından pimpiriklilik yapmıyorum.
                      Rölantide, veya yürür halde farketmiyor. 2150 / 2200 devirde kasanın geneline yayılan rezonans var. Vibrasyon veya titreşimde denilebilir. Tam olduğu esnada ayağınızın altını gıdıklıyor.
                      Telefon titreşiminin ince hali gibi.
                      Ama ses değil. Tıklama tırrlama gibi ses frekansı hiç değil. Kimi zaman hiç yapmıyor. Kimi zaman belli ediyor. Sıcak / soğuk farketmiyor.

Egzos spirali değişti. Triger yeni değişti. Durum değişmedi. Baskı balata, volan değişti. Rulmanı değişti. 75W90 mobil 1 sae şanzıman yağı değişti. Motor yağı mobil 1 0W40 değişti.
                      Kompresör, pompa, şarj dinamosu V kayışı hariç dönen her türlü aksam değişti.
                      Siz deyin 10 ben diyeyim 20 ayrı usta, motorcu, şanzımancı motoru dinledi. Hepsi saat gibi sesi var maşallah demekte.

En son, bugün geriye motor kulakları kaldı. 4 tanesini temin edip ( orjinal ) çıkan eski kulaklarla karşılaştırdığımızda muazzam derecede sertlik / yumuşaklık farkı vardı.
                      Değiştirdik. Ve test' e çıktık. 4 ayrı test güzergayında herşey normaldi. Tabi bizim malum durum bir yapıyor bir yapmıyor olduğundan emin olamadık. Ama herşey yolundaydı sanki.

Az evel, yine teste cıktım. Ve malum durumla yine karşıkarşıya kaldım. Ses olmadığı için de tarif veya kayıt edemiyorum.
                      Dikkat ettim, 4. vites 69 km hızda herşey normalken, 2 tık yukarıya yani 71 km hızda malum vibrasyon oluşuyor. ( 2100 devir civarı ) ( rölantide de aynı durum oluşuyor )
                      Ayrıca 2. vites yine aynı devirde aynı vibrasyonu aldım.

2300 devirden sonra veya 2000 devir altında herhangibir anormallik yok. Bu durum diğer vites ve aynı devirler içinde geçerli.
                      Artık kafayı biraz yemek üzereyim.

Değişmedik geriye direksiyon pompası, şarj dinamosu, devirdaim, klima kompresörü kaldı.
                      ( direksiyon pompam biraz sorunlu. Normalden aşırı sesi var. Rölantide gaz verince bariz duyuluyor )

Konu ile alakalı ince ince fikirler verebilecek değerli yorumlara ihtiyacım var.
                      disklere veya poryaya baktırdınız mı?
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

Porya veya diskler ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Nitekim, malum durum anında bir alt vitese geçtiğimde düzeliyor. Kısaca devir değiştiğinde.

Yorum

Gaz kelebeği olabilir gaza bastıkça gelen dağınık bir ses var, emme manifoldunda kaçırma da olabilir normal bir ses değil ve en önemlisi gaz yedikçe geliyor ses.Vectra C2 vardı 2008 senesinde hemen hemen aynı ses diyebilirim sorun bunlardan çıkmıştı.Şu ses için çok hassas olmaya gerek yok videoda aracı 3. viteste denemişsin zaten gaza bastıkça artan ses var ,vitesin pek önemi yok.İnşallah önemli birşeyi yoktur aracın .

Yorum

Teşekkür ederim.
                            Üzüldüğüm nokta, bi ton ustaya gittim. Biride mantıklı bir açıklama yapamadılar. Kendi sorunumuzu kendimiz bulacağız illaki.
                            Manifold kaçağı olup olmadığını yarın kontrol ettiririm. Lakin, bu durum bir yapıyor. Bir yapmıyor. Uyuz etti
                            Konuma yazan bir arkadaş, aynı durumu yaşamış. Durum esnasında proformans düşüklüğü hissetmiş. Bunu bende hissediyorum.

Yorum

Bu gün emme manifolduna baktık. Herhangibir kaçak görünmedi. Manifold kaçağı rölanti düzensizliği yaparmış. Ve, kaçak olsa bile yüksek devirlerde hissettirmesi nadirmiş. Tabi bana söylenen bu.

Yorum

Enteresan Bir Sıkıntı. Belli Devirde Olması, Rolantide ve Yürüken Yapması İle. Bağlantı Noktalarından ve/veya İçten Deforme Olmuş Bir Egsoz Sistemini Akla Getiriyor.
                                Geçmiş Olsun.
                                Kayıtlarda Daha Çok Çekirge Sesi Vari Sesler Duyuluyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X