Ufak bir vuruntulu yanma motor frekansını etkileyebilir.95-97 oktan ve değişik istasyon kombinasyonlarını deneyin derim.Bir de bu kadar kafanıza takmayın.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
Ufak bir vuruntulu yanma motor frekansını etkileyebilir.95-97 oktan ve değişik istasyon kombinasyonlarını deneyin derim.Bir de bu kadar kafanıza takmayın.
Mantıklı.
Bu sorun bir oluyor bir olmuyor. Benle birlikte birkaç arkadaşında bunu yaşaması da şans sayılmaz. Umut bey, Takma demekle takmamazlık olabilse. Karakterize özellik
Olabildiğince makul ekomoniklikte yol aldığımdan (6. vites 100 - 110 km hızlar. ) bu titreşim / vuruntu / vibrasyon çoğunlukla kendisini hissettirdiğinden bedenen tüm alıcılar ora kilitleniyor.
Titreşimi durduğunuz yerde gaza bastığınızdada hissediyorsanız, lastik, ön takım, yürüyen aksamla ilgili sorun olmadığını gösterir, geriye motor kalıyor ama bahsettiğiniz ince titreşim her araçta bi nebze olur, farklı bi kaç insignia ile mukayese edin derim, sizinki biraz fazlaca olabilir, onuda öle kabullenin, zamanla unutırsunuz belkide, ben bi sorun yada arıza olduğunu düşünmüyorum...
Durduğum yerde, rölantide 2100 devir civarı da olsa, yürürken de vites farketmeksizin aynı devirde de alakalı titreşimi alıyorum hasan bey.
Bu gün yakıt almadan evel, mevcut haliyle steteskop ile parçaları birer birer dinleyeceğim. Sesin yakınlık / uzaklık durumuna göre konumunu tespit edeceğim. Bu işin sonunda basit bir parçanın şaseye deymesi çıkarsa
Durduğum yerde, rölantide 2100 devir civarı da olsa, yürürken de vites farketmeksizin aynı devirde de alakalı titreşimi alıyorum hasan bey.
Bu gün yakıt almadan evel, mevcut haliyle steteskop ile parçaları birer birer dinleyeceğim. Sesin yakınlık / uzaklık durumuna göre konumunu tespit edeceğim. Bu işin sonunda basit bir parçanın şaseye deymesi çıkarsa
)))))))) haha haha Ali kardeşim diğer kullandığın Araçlarda bu sorunlar varmiydi?
Astra Classic III A16XER'lerde çok yaşanılan bir durum. Insignia ve A16LET motor sanırım sizinki. Pek duymamıştım.
Aslında yetkili servislerde bununla ilgili bülten bile geçilmiştir. Forumda birkaç konusu da var hatta. 2 türlü çözümü var.
Bazı arkadaşların aracının ön aksına ağırlık damperi takılmıştı ve sorun çözülmüştü.
Bir de triger kapağından kaynaklı zırıltı ve titreşim olanlar vardı. Onların da triger kapaklarını söküp, içindeki dişlerden bazılarını kesiyorlar ve zırıltı kesiliyordu.
Bu iki noktaya yoğunlaşabilirsiniz, çözüm buralardan çıkacaktır.
Bahsettiğiniz devirler tam da azami torkun başladığı devirler. Acaba bu yüzden olabilir mi?
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
buraya bakmanızı öneririm benzer bir durum mu acaba?
Mazda sahibiyken 2012 de benzer bir konu tartışmıştık;
Yazma tarihi: 22 Aralık 2012, 12:58:04
bende de o devirlerde hafif bir sarsıntı oluyor bir ara dikkatimi çekmişti lpgden öncede vardı. yaklaşık 15000 km de falandı ilk farkettiğimde. otomatik vites nedeniyle hiç boşa alıp gaz verme ihtiyacı olmağından geç farketmişte olabilirim muhtemelen uzun süreden beri var. boşa alıp hafif hafif devri arttırırken 2000-2500 arası bir yerlerde çok hafif bir sarsılma aralığı oluyor sonra tekrar toparlıyor, yürür halde hiç olmadı. sürüşte farketmediği için rezonans gibi birşeydir diye pek önemsemedim. silkeleme değil de titreme gibi daha çok çünkü devir gezinmiyor motor yükteyken olmuyor. (sıkma modundaki çamaşır makinası gibi belli devire ulaşınca gezinip sonra tekrar stabilleşir onun gibi. Koskoca mazda motorunuda çamaşır makinası yaptık ya ) bence sürüşte sorun yoksa motor ışığı yanmıyorsa kurcalamayın bakın keyfinize.
buraya bakmanızı öneririm benzer bir durum mu acaba?
Mazda sahibiyken 2012 de benzer bir konu tartışmıştık;
Yazma tarihi: 22 Aralık 2012, 12:58:04
bende de o devirlerde hafif bir sarsıntı oluyor bir ara dikkatimi çekmişti lpgden öncede vardı. yaklaşık 15000 km de falandı ilk farkettiğimde. otomatik vites nedeniyle hiç boşa alıp gaz verme ihtiyacı olmağından geç farketmişte olabilirim muhtemelen uzun süreden beri var. boşa alıp hafif hafif devri arttırırken 2000-2500 arası bir yerlerde çok hafif bir sarsılma aralığı oluyor sonra tekrar toparlıyor, yürür halde hiç olmadı. sürüşte farketmediği için rezonans gibi birşeydir diye pek önemsemedim. silkeleme değil de titreme gibi daha çok çünkü devir gezinmiyor motor yükteyken olmuyor. (sıkma modundaki çamaşır makinası gibi belli devire ulaşınca gezinip sonra tekrar stabilleşir onun gibi. Koskoca mazda motorunuda çamaşır makinası yaptık ya ) bence sürüşte sorun yoksa motor ışığı yanmıyorsa kurcalamayın bakın keyfinize.
Bu gün usta ile yaptığımız hassas çalışmada ilginç sonuçlar elde ettik.
Sağ aks damperini sordum. Benim aracımda askı bilyası olduğundan sağ aks zaten kısa ve vibrasyon yapacağına ihtimal vermedi. Durum, rölanti de de olduğundan bu ihtimali eleyebilirmiyiz?
Birde,
Boğaz kelebeği sökülmeden sprey ile çalışır haldeyken temizlendi.
Yakıt opet' den alındı. Daha evvel shell kullanılıyordu.
Tekerlek basınçları 31-32 ye düşürüldü.
Triger kapağı sökülerek denendi.
Şimdilik titreşim durumu kesildi. Denemedeyim.
Ayrıca, triger kapağı sökülmeden evvel kapak civatalarına steteskop ile dinledim.
Sesi aldım. Kapak sökülerek aynı civata yuvasını tekrar dinlediğimde sesin büyük oranda azaldığını keşfettim.
Ve, boğaz kelebeği borusu üzerindeki MAP sensörünün tepesinden de steteskopla dinlediğimde tam da duyduğum titreşimli vibrasyon sesini birebir işittim. Kelebeğe yakınlaştıkça azalan ve intercoolere gittikçe de azalan bir yapıdaydı. Tam da boğazın kıvrım bölümünde yoğunlaşmış gibi.
Tespitlerim bunlar.
Yarın crc sensor clean ürünüm gelicek. MAP ve MAF sensörlerinide yarın temizleyeceğim. Şu anda sorun yine yok gibi görünüyor. Yine yanıltmaması açısından triger kapağını sökmüş bir şelilde deniyoruz.
Yorum