CRC Marka MAF (Mass Air Flow) Temizleyici Solüsyondan 2 Adet Alınır;
MAF Sensörü,
MAP Sensörü,
Gaz Kelebeği
Temizlikleri Çok Yakından Püskürtülerek Değil, Uzaktan Uzaktan Püskürtülerek İtina İle Yapılır.
Gaz Kelebeği İçin Temizlik Sonrası Kalibrasyon Yapılır ve Farkın Keyfi Sürülür.
Bu İşlemlerden Sonra Orjinal H. Filtresi Tercih Edilir.
Ben İlave Olarak 250 Km dir V Pover Nitro Kullanıyorum Gaz Tepkileri Arrtı.
Araç 47.000 km de.
CRC Marka MAF (Mass Air Flow) Temizleyici Solüsyondan 2 Adet Alınır;
MAF Sensörü,
MAP Sensörü,
Gaz Kelebeği
Temizlikleri Çok Yakından Püskürtülerek Değil, Uzaktan Uzaktan Püskürtülerek İtina İle Yapılır.
Gaz Kelebeği İçin Temizlik Sonrası Kalibrasyon Yapılır ve Farkın Keyfi Sürülür.
Bu İşlemlerden Sonra Orjinal H. Filtresi Tercih Edilir.
Ben İlave Olarak 250 Km dir V Pover Nitro Kullanıyorum Gaz Tepkileri Arrtı.
Araç 47.000 km de.
Çook teşekkür ederim.
Bunlardan ikisini, map ve maf sensörünü kendim yapabilirim de, Gaz kelebeğini kalibre nasıl ederim bilemedim. Bir şekilde sıkı olan boruyu söküp yapabilirim. Kastınız, gaz kelebeğini sökererek temizlemek olsa gerek. Bu şekilde kalibre edilmesi gerektiğini okumuştum. Önceki aracımda usta, kelebeğin borusunu söküp çalışır halde gaz verdirerek sprey sıktı. Ve temizliği bu şekilde yapmıştı... Tabiki ne kadar doğru bir yöntem tartışılır...
Öncelikle dediklerinizin ikisini kendim yapıp kelebek temizleme ve kalibre durumunu usta ile paylaşmalıyım.
Gaz Kelebeği Temizliği, Soketi Sökülmeden de Yapılabilir. Biraz Zahmet Verir Sadece. Kalibrasyonu İçin Ben Şahit Olmadım Nasıl Yapıldığına. Servise Bıraktığımda Yaptırtmıştım Tüm Temizlikleri, Nasıl Yapılacağını Tembih Ederek. Temizlikler İçin Kesinlikle Başka Bir Kimyasal Kullanılmamalıdır. Bazı Ustalar Balata-Disk Temizleyicisi Filan Kullanıyormuşlar. Bişey Olmaz Filan Diyen Olursa Aman Ha...!
Yorum