Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yazmayayım diyorum ama bitmeyen sorunlarıma yenisi ekleniyor.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yazmayayım diyorum ama bitmeyen sorunlarıma yenisi ekleniyor.

Şanzıman yağı Opellerde bildiğim kadarıyla ATF kullanıyor. Farklı bir şanzıman yağı kullandıysanız vites geçişleri normalinden sert olur. Bende arabayı alırken Serp Dyno ya çıkartmıştım aynı gücü almıştım.

2009 Cosmo Sport Tourer 1.6 Turbo 180 HP + DVD800 Navi

Yorum

Geçmiş olsun. :/
      Alaydın benim İnsigniayı bu sorunların hiç birini yaşamazdın. 5 kuruş masrafsız binerdin cıstak cıstak.

Yorum

Atf nin kullanildigini duydum. Ama.atf direksiyon hidroligi degilmi ? 75w80 yag olmasi getekmiyor mu ? Duyumuma gore fabrika atf koyan sanzimarda ses problemleri olmus. Bu bir.duyum sadece. 75 w80 gerekiyormus,
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
          Direksiyon yağ pompası (özellikle tam turlarda) ses yapar,
          bu normal, kafaya takılacak bir şey değil. Bir süre sonra
          direksiyon iyice sertleşecek, o vakit pompa değişir.
          Direksiyon pompasi o devirlerde ugultu yapiyor, kayisini soktugumuzde ses kesilmisti,.bozulana kadar kullanacagiz,
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
            Atf nin kullanildigini duydum. Ama.atf direksiyon hidroligi degilmi ? 75w80 yag olmasi getekmiyor mu ? Duyumuma gore fabrika atf koyan sanzimarda ses problemleri olmus. Bu bir.duyum sadece. 75 w80 gerekiyormus,
            Ses olayını hiç duymadım ama bende zamanında Astra H aracımın şanzıman yağını değiştirmiştim ve bende 75w80 almıştım ve inanılmaz sertleşmişti o zaman ustam demişti bu yağı yanlış almışsın ATF olması gerekiyor demişti bende bu yağı aldım artık değiştirelim demiştim ve ustam değiştirmesine değiştiririm fakat vites geçişlerin sertleşir demişti , bende birşey olmaz deyip değiştirdim ve inanılmaz derecede sertleşmişti. Özellikler soğuk havalarda sanki biri vitesi tutuyormuş gibi bir his veriyordu. Isınınca bir nebze olsun düzeliyordu ama önceki gibi olmadı.

Bugünde benim akü bitti birden bire , aracı stop ettim sonra işimi görüp devam etmek için araca bindiğimde tık yok. Tüm arıza uyarıları yazdı birden şaşırdım sonra dedimki akü bitti. Yetkili servise sordum 310 TL fiyat çekti. Bende gidip 140 TL ye DELPHİ aldım. Üzerinden çıkan aküde orjinal GM olması beni şaşırttı. 6 Yıl gibi bir süre zarfı gayet iyi gibi geldi.

Yorum

Atf nin de kendi arasinda bir cok cesidi mevcut.
              Acaba hangi si?

Cok kafa karisikligi var. Atf mi? Yoksa 75w80 mi? Servisler de bi haber.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                Atf nin de kendi arasinda bir cok cesidi mevcut.
                Acaba hangi si?

Cok kafa karisikligi var. Atf mi? Yoksa 75w80 mi? Servisler de bi haber.
                Evet. Haklısın. En sonunda kendi bildiğim doğrudur diyerek kapının önünde kendi bakımlarımı kendim yapıcam

Yorum

Fatih bey le ( tornado) az evvel konuştum. Kendi guvendigi ustasi kirmizi arf konulacagini belirtmis.

Yorum

Evet, arkadaşlar benim servisin özel servis fakat ustabaşı yetkiliden gelme ve çok iyi gerçekten. Dün konuştuk da atf kırmızı imiş orijinali. Manuellerde kaçak ya da sorun yoksa değişmez diyor. Ben de burada volan ve baskıyı değiştirirken yağı boşalttılar ve kırmızı idi.Buradaki ustam da gerek yok demişti.Asıl dediğim Konya'daki servisim, orası Opel ve Chevrolet servisi.Buradaki her araca bakıyor ama bu da iyi yani baya. Sevgiler...
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

kırmızı atf dexronIII GM motorların otomatik ve bazı durumlarda manuel şanzımanı içinde kullanılıyormuş.

Kendi ustam da, bu yağın orjinalden cıktığı, ama şanzımanda sorunalara yol açtığını idda ediyor. Kafa durumları gerçekten karışık. Forumumuz da da ATf ve diğer yağlar konusunda tartışma vardı önceki zamanlarda bulabilirsem bi ekleyeyim.

Yorum

Bizim araçlar Almanya'da üretilmiyor mu? Şanzıman yağı fabrikada konmuyor mu? Demek ki fabrika koyuyor bunu,yani orijinali bu,mantıken böyle bence.
                        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                        X