Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüksek devirde üfleme / ıslık sesi.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yüksek devirde üfleme / ıslık sesi.

Selamlar. Malum, aracı yeni aldık sayılır. Şu ana kadar duymadığım bu sesi bu gün duymaya başladım.

Tanım; Orta karar kullanarak yüksek devirlerde sesi duymamaktayım. Ancak, dip gaz yaparak herhangi bir vitesteyken 4000 devir civarı sonrası hıza bağlı incelen ıslık sesi alıyorum. Vites değişimlerinde ses aniden ton değiştirerek kayboluyor. Bir sonraki vitesin 4000 devirinden sonra yine duyuluyor. Dediğim gibi normal kullanımda 6000 devire kadar bu ses yok. Çok çok performanslı kullanınca alıyorum.

Onceki aracımda sadece 4. viteste iken bu sesi duymaktaydım. Ancak şimdi tüm ilk 3 vites te te alıyorum. Ses hoşuma gidiyor urock urock fakat, anormal bir durumun olduğu aşikar. Hanım bile aaa uçak mı kalkıyor demesi de cabası. Turbo yaprakları olması düşündürüyor.
    Yarın baskı / balata ve volan değişimi yapılacak. Aynı zamanda kontrol ettirmem gereken başka ne tür noktalar olabilir bu ses ile alakalı?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Yüksek devirde üfleme / ıslık sesi.

Orjinal yazı sahibi: aton1981
    Selamlar. Malum, aracı yeni aldık sayılır. Şu ana kadar duymadığım bu sesi bu gün duymaya başladım.

Tanım; Orta karar kullanarak yüksek devirlerde sesi duymamaktayım. Ancak, dip gaz yaparak herhangi bir vitesteyken 4000 devir civarı sonrası hıza bağlı incelen ıslık sesi alıyorum. Vites değişimlerinde ses aniden ton değiştirerek kayboluyor. Bir sonraki vitesin 4000 devirinden sonra yine duyuluyor. Dediğim gibi normal kullanımda 6000 devire kadar bu ses yok. Çok çok performanslı kullanınca alıyorum.

Onceki aracımda sadece 4. viteste iken bu sesi duymaktaydım. Ancak şimdi tüm ilk 3 vites te te alıyorum. Ses hoşuma gidiyor urock urock fakat, anormal bir durumun olduğu aşikar. Hanım bile aaa uçak mı kalkıyor demesi de cabası. Turbo yaprakları olması düşündürüyor.
    Yarın baskı / balata ve volan değişimi yapılacak. Aynı zamanda kontrol ettirmem gereken başka ne tür noktalar olabilir bu ses ile alakalı?

Hayda!
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Hava filtresini hiç değiştirmiş mi aldığın arkadaş,sorsana ona.
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Yeni değiş ti.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Sen mi değiştirdin? Filtre ile alakalı olabilir ses de o yüzden diyorum.

Yorum

Turbolu araçlarda turbo basınç sesi gelmesi normal , fakat bahsi geçen ses seviyesi çok yüksekse eğer turbo tesisatında bir kaçak olabilir. Genelde emiş yapan taraftan bu ses gelir yani filtre ve sonrası aksam bağlantılarını kontrol etmenizi öneririm. Örnek olarak orjinal filtrenizi sökün ve custom bir filtre takın ve o sesin aynısını duyacaksınız.

2009 Cosmo Sport Tourer 1.6 Turbo 180 HP + DVD800 Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
              Sen mi değiştirdin? Filtre ile alakalı olabilir ses de o yüzden diyorum.
              Yok ben değiştirmedim. Evelsi gün V kayışı sökmek için hava filtresi çıkartıldı. Takıldı. O anda aksaklık oldumu bilemem. Ama aynı ses önceki insignia da da gelmekteydi. Bunda daha fazla duyuyorum.
              Orjinal yazı sahibi: phantom
              Turbolu araçlarda turbo basınç sesi gelmesi normal , fakat bahsi geçen ses seviyesi çok yüksekse eğer turbo tesisatında bir kaçak olabilir. Genelde emiş yapan taraftan bu ses gelir yani filtre ve sonrası aksam bağlantılarını kontrol etmenizi öneririm. Örnek olarak orjinal filtrenizi sökün ve custom bir filtre takın ve o sesin aynısını duyacaksınız.
              Yarın emiş tarafını da kontrol ettireceğim. Teşekkürler.

Yorum

Hocam sizin aracın masrafıda bitmiyor gibi veya siz çok titizsiniz aracınız kaç binde

Yorum

Benim araçta o ses hep var, gecen gün serviste bir İnsignia ile karşılaştım sahibiyle serviste sohbet ediyorduk bende de İnsignia var teste çıktı araç dedi. Neyse aracı gelirken vites küçülttü içerdeki arkadaş ve baktim bendekinin aynısı. Sordum sahibine normal mi diye, o da sorun Butun sesler cok güzel dedi, benim araçta yapıyor dedim harika deyip Herşeyin sağlıklı işlediğinin gistergesidir Demişti. Bu ses ÇOĞU arabadaki turbo sesi Dediğimiz ses Olmasın mi sizin araçta?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ati başkan
                    Hocam sizin aracın masrafıda bitmiyor gibi veya siz çok titizsiniz aracınız kaç binde
                    Fazla titiz sayılırım. Açıkçası aracı zaten alırken baskı balatanın değişeceğini bilerek aldım. Volan ekstradan cıktı

Evelki 3 opelde de sadece 4. vites dip gazda yüksek devirde duyduğum ıslık sesini 1,2,3, viteslerde de duymaya başlamış olmam düşündürdü diyelim Ufak bir araştırmadayım. 3 opel kullanmış olmam öncekilere göre her birini kıyas yapıp farklılıkları hemen yakalamamı sağlamakta. Bu neden le dikkate değer her türlü durumu paylaşıyorum.

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                    Benim araçta o ses hep var, gecen gün serviste bir İnsignia ile karşılaştım sahibiyle serviste sohbet ediyorduk bende de İnsignia var teste çıktı araç dedi. Neyse aracı gelirken vites küçülttü içerdeki arkadaş ve baktim bendekinin aynısı. Sordum sahibine normal mi diye, o da sorun Butun sesler cok güzel dedi, benim araçta yapıyor dedim harika deyip Herşeyin sağlıklı işlediğinin gistergesidir Demişti. Bu ses ÇOĞU arabadaki turbo sesi Dediğimiz ses Olmasın mi sizin araçta?
                    Seslerimiz tam tamına aynı olup olmadığını anlayamadım

Yorum

Normal tıslama sesi mi gelenler,o zaman normaldir. Bende de var her viteste. Belli devirde ayağımı gazdan çekerken gelir.Gaza basarken de emiş sesi gelir.

Yorum

Cıks.. Tıslama değil. Dip gaz yapmadan gelmiyor. dip gaz yaparsam yüksek devire ulaşınca ya turbo ötüyor. Yada bir yerde hava kaçağı var.
                        2 de dip gazda yüksek devir denedinmi son zamanlar da?

Yorum

ince bir ıslık sesi geliyor formda ÇOĞU kişide ayni ses varmış zaten ama sizin ki farklı olabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                            Normal tıslama sesi mi gelenler,o zaman normaldir. Bende de var her viteste. Belli devirde ayağımı gazdan çekerken gelir.Gaza basarken de emiş sesi gelir.
                            İste benim bahsettigim ses bu ses

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                              Cıks.. Tıslama değil. Dip gaz yapmadan gelmiyor. dip gaz yaparsam yüksek devire ulaşınca ya turbo ötüyor. Yada bir yerde hava kaçağı var.
                              2 de dip gazda yüksek devir denedinmi son zamanlar da?
                              Ben çoğu zaman dip gazlıyorum bu ara.2 ay yatıp piyasaya çıkınca şımaranlar olmuş,onların tozlarını alıyorum. oleyy Filtreyi ve kayışları sökmeden önce var mıydı ses? Söktükten sonra mı oldu? Bağlantı yerlerini,filtreyi filan bir daha kontrol et,etttir. Filtre kutusunu tam kapatmamış olabilirler,filtreyi ters takmış olabilirler. haha Soketler filan varsa onları elinle bak kendin.

Yorum

İşleniyor...
                              X