Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uzun Marş Süresi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Uzun Marş Süresi

Aracimda LPG var ama kullanmıyorum desem yanlış tabir olmaz, 10 gün kadar önce lpg'de kullandım. Aksam bıraktım sabah Marş'a bastığımda tek kontakta ama uzun sürede çalıştı. İlkkez basıma geldiği için hemen benzine aldım öyle kullandım, gün içinde devam etti benzinde kullanmam ve aksam bırakıp sabah çalıştırdığımda hemen çalışıyordu araba. Ben de akşamları eve gelirken gaza aldım garaja bıraktım sabah yine Marş Suresi uzadı neyse bu şekilde 5/6 kez deneyince araci gazda bırakınca sabahları problem çıkardığını Anladım. Brc yetkili bayiye gittim format atıp bir kablo çekti sıkıntı yok dedi ancak sabah aynısı oldu. Ben de takmadım zaten lpg'de kullanmıyorum diye. Ancak söyle bir sorun başladı benzinde de sabahları Marş Suresi uzuyor, bende klasik bakıma soktum arabayı ngk marka buji ve hava filtrelerini değiştirdim Opel arkas bayisinde, Boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyon işlemi yapıldı. Hiç bir sorun bulunamadı. Motor gayet sağlıklı ve torku yerinde dediler bir sure kullanın devam ederse enjektorleri değişecek dediler, sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Lpg bayi sorun yok diyor Opel servis sorun yok diyor peki ben ne yapmalıyım?
    Not: benzin pompası gayet sağlıklı hiçbir sensörden hata kodu da yok.

Ynt: Uzun Marş Süresi

Akü ve Marş Motorunuzu ne durumda ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Akü 2 aylık Marş motoru için birsey diyemiyorum Fatih abi.

Yorum

Lpgyi tamamen iptal ettirip o şekilde bir deneyin. Yine sıkıntı varsa marş motoruna baktırın. Sıkıntı yoksa lpgdendir. Subaplardan da olabilir soğuk motorda uzuyorsa.Onları da kontrol ettirin bence.
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Araç kaç binde? İkinci el mi aldınız? Aldığınızda lpgliydi fakat siz lpgde kullanmadınız mı? Eğer cevap evetse subaplarınızdandır bence...
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Evet öğretmenden almıştım yaklaşık 7.000km lpg'de kullanmıştı ben 21.000km dir kullanıyorum toplamda 1.000km lpg'de ya kullandım ya da kullanmadım. Bugün LPG'yi iptal ettim birde öyle deneyeceğim bakalım ne olacak. Opel arkasta Butun testleri yaptırdım subap problemiyle alakalı bir durum yok dediler, Arabanın gücü torku herseyi yerinde, motorda titreme stop etme veya rolanti sorunu yok. Arabayı 74 bin kusur kilometrede aldım su an 96.000 diyelim. Mars motoru olamaz dediler çünkü sadece soğuk motorda yapıyor. Gün içinde gayet hızlı Mars alıyor.

Yorum

Deneyin bakalım ama subaplar bozulmaya başladığında marş süresi uzar. Motorda performans kaybı çok hissedilmez,herhangi bir uyarı çıkmaz... Yarın yazın sonucu,lpgyi iptal ettirdiyseniz sağlıklı sonuç alırsınız. Lpgdense yapmaz,yaparsa bence subaptır. Çok korkmayın subaptan,çelik olanını yaptırırsınız 1.250 TL civarında...

Yorum

Teşekkür ederim, Salı Gününe kadar belli olur Demişti LPG bayii

Yorum

Deneyin bakalım,kolay gele...

Yorum

Deneyip göreceğiz,buradan sonucu paylaşırım. Teşekkür ederim ilginiz için.

Yorum

Sorunun kaynağı LPG galiba, LPG'yi iptal edince araba eskisi gibi kontağı vurunca hemen Çalışıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                        Sorunun kaynağı LPG galiba, LPG'yi iptal edince araba eskisi gibi kontağı vurunca hemen Çalışıyor.
                        Birkaç gün daha deneyin,LPG montajı iyi yapılmamıştır muhtemelen. Söktürün en iyisi,zaten kullanmıyormuşsunuz.

Yorum

3.gun oldu lpgsiz kullanıyorum, hiç sıkıntı çıkmadı. LPG'yi komple sokup atmak istiyorum. Manifolddaki delikleri nasıl yapıyorlar?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                            3.gun oldu lpgsiz kullanıyorum, hiç sıkıntı çıkmadı. LPG'yi komple sokup atmak istiyorum. Manifolddaki delikleri nasıl yapıyorlar?
                            Onu hallederler ama nasıl bilmiyorum.Bence lpgyi iyi bir servise götürüp yaptırın.Benim araç 57.500 Km'dir lpgli ve çok memnunum maşallah... BRC vardı,BRC'nin üst kalitesi olan KitMTM ile değiştirdim geçen yıl sistemi.Lpgnin ateşlemesi zordur benzinden,lpg ayarlarınız iyi ise ben yine sizin subaplardan şüpheleniyorum.Başka bir BRC servisine gidin bence.Yazık olmasın sisteme...

Yorum

İzmir'deki ana bayisine gittim, subaptan olsa benzinde de yapmaz mi?

Yorum

İşleniyor...
                              X