Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FlexiRide Şasili araç kullanıcılarına sorum var

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• FlexiRide Şasili araç kullanıcılarına sorum var

Malumunuz araç bakıyorum bu aralar. Önceki 3 insignia araç kullanımımdan gelen belli bir tecrubeyle aracın her yerini anlayabilecek durumdayım. Fakat flexi sahibi hiç olmadığımdan yada, daha önce SAĞLIKLI çalışan flexi li araç kullanmadığımdan flexi şasi li araç konusunda düşüncelerim oldukça kör.

Dün flexiride lı insignia 1,6T 2012 model cosmo aracı test etmeye gitmiştim. Araçta, normalin üzerinde amortisör kule sesi vardı. En ufak çukurda, tümsekte abartmıyorum 1 - 2 cm çıkıntılarda dahi hangi hız olduğu önemli olmadan lop lop lok lok lıkırtı lakırtı sesleri gelmekteydı. Önce, sport modunda kalmış olabileceğini düşünerek tour moduna aldım. Herhangibir değişiklik olmadı seslerde. inanırmısınız, yüksek hızlarda bile ön takımdakı sesleri duydum. açıkçası flexi sistemi mi bozuk? yok sa amortisör seslerimi bu anlayamadım. Tek düşündüğüm birebir aynısı sesleri cruze aracımda da vardı. Amortisör kuleleri değişmiş ve düzelmişti. bu durum, flexi şasi li araçlar da normal mi? Siz kullanıcıların yorumları onemli. Acaba atladığım bir veya birkaç nokta olabilir mi?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: FlexiRide Şasili araç kullanıcılarına sorum var

Normal değil, amortisörleri patlak olabilir o arabanın
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Kullananların yorumları daha değerli elbette, ama bence kötü kullanılmış bir araca denk gelmiş olabilirsiniz.
      Sonuçta 2012 model bir otomobil ve şehir içi yollarımızın hali malum.
      Neredeyse hiç kimse de "tümseklerde çukurlarda bozuk zeminlerde yavaşlayayım, hız kesicilerden durarak geçeyim" demiyor.
      Araçların yürüyen aksamının zarar görebileceğini hiç kimse düşünmüyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
        Kullananların yorumları daha değerli elbette, ama bence kötü kullanılmış bir araca denk gelmiş olabilirsiniz.
        Sonuçta 2012 model bir otomobil ve şehir içi yollarımızın hali malum.
        Neredeyse hiç kimse de "tümseklerde çukurlarda bozuk zeminlerde yavaşlayayım, hız kesicilerden durarak geçeyim" demiyor.
        Araçların yürüyen aksamının zarar görebileceğini hiç kimse düşünmüyor.

katılıyorum abi
        [img width=600]http://i.hizliresim.com/m5zD02.png[/img]

Yorum

Flexride sport modunda,direksiyon bariz olarak sertleşir,
          kısmen amortisörler de öyle; en belirgin değişiklik ise gaz
          tepkimelerinde hissedilir. Yarı otomatik arabalarda vites
          değiştirme aralıkları normal şartlarda 2500 d/d olduğu halde
          sport modunda bu aralık 4000 d/d oluyor. Sözünü ettiğiniz
          anormal seslerin flexride ile ilgisi yok, o arabanın hor kullanılmış
          olmasından, büyük ihtimalle amortisörleri patlak.

Bunu sınamak için otobanda önce normal, sonra sport, en sonra
          da tour modunu deneyin. Modlar arasındaki farkları bariz olarak
          algılıyor iseniz mesele kalmaz, değilse sıkıntı var demektir.

Yorum

Artı olarak flexride sisteminin tek karşılaştığım arızası "Süspansiyon sistemi,servise götürün" arızasıydı.Onuda servis bir switch değişimiyle halletmişti garantiden.3-4 senedir ses veya elektronik bir sıkıntı yaşamadım.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

hmm,
              Otobanda tüm modları denedim. spor modunda araç öne atılım yapıyordu. Geri kalan çoğu nokta da aaa flexi dedikleri bu mu deyip küçümsedim bian. Hani araçta kesin skıntı var o zaman emin oldum. Teşekkür ederim.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Iki igtimal var ;

1 Aracta problem var cesitli sebeplerden oturu
                2 Siz cok hassassiniz

Benim kullandigim aracta bahsetmis oldugunuz sesler yok

Flexili bir arac gercekte insigniaya cok ozel yetenekleri kazandiriyor

Temelde
                direksiyon normal insignialara gore daha yumusak ve konforlu bur direksiyon sunuyor elekro hidrolik direksiyon ve sport modda bariz bir sertlik sunuyor

Surekli araci kontrol eden flexi ihtiyac halinde kendisi devreye giriyor

Bence opsiyon alma gucunuz var ise kesin filexili arac tercih edin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aslında hiç hassaslık alıcılarını açmadan otoparktan çıkarken sesleri duyunca şaşırdım. Test sürüsü tamamlanıncaya kadar bariz ses gelince kanaat getirmiştim.
                  Tercihimi flexi li araçtan yana zorluyorum. Bir tane buldum şimdi.

Yorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...01617883/detay
                    İmkan olacak bunu alıp geçecen karşıya

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

off : (( Artık karşıya mı geçerim. Kanat takıp uçarmıyız bilemem. : )

Yorum

Renk güzel mi değil mi karar veremedim.

Yorum

bir noktadan sonra her renk yakışıyor. Öyle bir algı piskolojisi durumu.

Yorum

Ben de artık sports tourer'ları beğenmeye başladım, modifiyeye gayet uygun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...98387752/detay

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                              Ben de artık sports tourer'ları beğenmeye başladım, modifiyeye gayet uygun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...98387752/detay
                              Cosmo bile değil edition araç bence hem boş hem çok para istemiş

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                              Renk güzel mi değil mi karar veremedim.
                              Valla o opsiyonlar için rengine katlanırım en kötü kaplarım içi ergonomik bej sport recaro tam istediğim obaa

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X