Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbodaki anormallik yardım?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbodaki anormallik yardım?

Araçta bazı viteslerde yada devirlerde turbo acılıyor fakat arada gaza tam basmama rağmen turbo devreden çıkmış gibi bayılma oluyor ayağımı gazdan çekip tekrar dip yapınca düzeliyor bunun nedenini bilen varmıdır birde ayağı gazdan çekince sol taraflardan yada alttan turbo fufufu diye ses veriyor yardım lütfen?
    Konu kirliliği olmamas açısından birde debriyajdan ses geliyor basınca debriyaja ses gidiyor?
    Ride Or Die

Ynt: Turbodaki anormallik yardım?

Turbo hortumu cikmistir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Telekkürler
      Ride Or Die

Yorum

Turbo kararsızlığı dedikleri olay bu muydu acaba?
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Debriyajdan gelen ses sanırım volan arızası var debriyaja basınca geçiyorsa diye biliyorum
          İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
          2010 caddy 1.9 TDİ

Yorum

Volan mı almam gerekli ?
            Ride Or Die

Yorum

Debriaja basınca giden ses, debriaj rulmanı kaynaklıdır. 2 - 3 kere veya yarım yarım az pompaladığınızda ses gidiyorsa değişmesi gereken parça:

http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-1615.html

Fakat ses harici bir sorun teşkil etmemesinden bir gün baskı balatanızı değiştirirseniz bu parçayıda değiştirmeniz gerekmektedir. Debriaja basınca bu parça ayırma görevini yapıyor. Arasındaki boşluk ise etrafındaki parçalara vurmasını sağlıyor. Böylese ses oluşuyor. Debriaja basmanız halinde boşluk kaybolup ayırdığından ses kesiliyor. Bazen de yarım dokunup bırakarak da boşluğu aldığımızdan sesi her zaman da duymuyor da olabilirsiniz. Bu ihtimal sadece. Volan ile alakası yok.
              Öyle volan da hemen bozulmaz. 1000 TL nin üzerinde ve işçilik de ister. Açılmışken de baskı balata ve rulman da değişir. Size 2000 TL ye kadar maalolur. Bu neden le bu sesi takmayarak yolunuza devam edebilirsiniz. Ben alışmıştım.
              3 insignia değiştirdim. 2 sinde bu ses vardı. 1 inde baskı balata + rulman değişti sorun çözüldü. Diğerinde de oldu. Umursamadım.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                Debriaja basınca giden ses, debriaj rulmanı kaynaklıdır. 2 - 3 kere veya yarım yarım az pompaladığınızda ses gidiyorsa değişmesi gereken parça:

http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-1615.html

Fakat ses harici bir sorun teşkil etmemesinden bir gün baskı balatanızı değiştirirseniz bu parçayıda değiştirmeniz gerekmektedir. Debriaja basınca bu parça ayırma görevini yapıyor. Arasındaki boşluk ise etrafındaki parçalara vurmasını sağlıyor. Böylese ses oluşuyor. Debriaja basmanız halinde boşluk kaybolup ayırdığından ses kesiliyor. Bazen de yarım dokunup bırakarak da boşluğu aldığımızdan sesi her zaman da duymuyor da olabilirsiniz. Bu ihtimal sadece. Volan ile alakası yok.
                Öyle volan da hemen bozulmaz. 1000 TL nin üzerinde ve işçilik de ister. Açılmışken de baskı balata ve rulman da değişir. Size 2000 TL ye kadar maalolur. Bu neden le bu sesi takmayarak yolunuza devam edebilirsiniz. Ben alışmıştım.
                3 insignia değiştirdim. 2 sinde bu ses vardı. 1 inde baskı balata + rulman değişti sorun çözüldü. Diğerinde de oldu. Umursamadım.
                çok teşekkürler
                Ride Or Die

Yorum

İşleniyor...
                X