Arkadaşlar, bu gece 3-4 kmlik bir gezi sonrası aracımın debriyaj pedalı şişti ve aracın içini balata kokusu sardı. ayrıca sonradan tekrar çalıştırdığımda motor sesinin arttığını gördüm. ama herhangi bir uyarı ışığı yanmadı. aracım henüz 9400 km.de, yakın zamanda çok da zorlamadım. asistans hattını aradım yarın sabah aracı servise çekecekler. çok sevdiğim aracımda ilk arızam, cidden çok canım sıkıldı...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sanırım Baskı Balatayı Bitirdim
Collapse
X
-
Ynt: Sanırım Baskı Balatayı Bitirdim
Yarım debriaj yapmadınız diye saçma bir soru sormak istemiyorum ama ?CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
-
Hayır yarım debriyaj yapmadım.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mccoffeerArkadaşlar, bu gece 3-4 kmlik bir gezi sonrası aracımın debriyaj pedalı şişti ve aracın içini balata kokusu sardı. ayrıca sonradan tekrar çalıştırdığımda motor sesinin arttığını gördüm. ama herhangi bir uyarı ışığı yanmadı. aracım henüz 9400 km.de, yakın zamanda çok da zorlamadım. asistans hattını aradım yarın sabah aracı servise çekecekler. çok sevdiğim aracımda ilk arızam, cidden çok canım sıkıldı...2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Oncelikle gecmis olsun
Baski balata isi %97 kullanici hatasi
Ben 300 km baski balatayi bitireni gordum yada 75.000 km de bitenide genelde ortalama 30.000 ile 50.000 km oluyor
erken balata bitme sebepleri
1.Gidilen guzergahta dik rampalarin olmasi ve cok fazla dur kalk yapilmasi
2.yarim debriyaj yaparak kalkma
3.surekli pati yaparak kalkma
4.aspes malzemesinin kullanilmamasi
5.dik yokuslarda geri geri cikmak yada dur kalk yapilmasi
vs...
Aslinda yeni insignialar dusuk devirde yuksek tork uretiyir bu sorunun olusmamasi lazim
debriyaj sistiginde araci 2-3 saat sogumaya birakin sonra duzelebilir ama omrunden bayagi bir omur gitmistir
Servise bunun olmamasi gerektigini ve garanti talebinde bulunun musteri memnuniyeti cercevesinde bildigim kadar siz saglik sektorundesiniz mesleginiz ve yasantiniza ters bir durum
Tekrar gecmis olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXOncelikle gecmis olsun
Ben 300 km baski balatayi bitireni gordum yada 75.000 km de bitenide genelde ortalama 30.000 ile 50.000 km oluyor
vs...
Aslinda yeni insignialar dusuk devirde yuksek tork uretiyir bu sorunun olusmamasi lazim
debriyaj sistiginde araci 2-3 saat sogumaya birakin sonra duzelebilir ama omrunden bayagi bir omur gitmistir
Servise bunun olmamasi gerektigini ve garanti talebinde bulunun musteri memnuniyeti cercevesinde bildigim kadar siz saglik sektorundesiniz mesleginiz ve yasantiniza ters bir durum
Tekrar gecmis olsunhttps://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXOncelikle gecmis olsun
vs...
Tekrar gecmis olsun
normalde ev ile işyerim arasında kullanmaktayım aracımı yaklaşık 1 km.lik güzergah mahalle arası diyebileceğimiz parke taşlı bir yoldan gelip gidiyorum. problem başlamadan önce rampada kullanmadım, yarım debriyajdan özellikle kaçınırım. aracı aldığımdan beri neredeyse hiç zorlamadım. 1-2 kez ani kalkış yapmışımdır. servis balatadan kaynaklanmayabileceğini söyledi. zaten sabah çekiciye yüklerken gayet normal çalıştı. araç birkaç gün serviste kalacak umarım büyük bir sorun değildir.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: canbaz....
Çok sevdiğim bir büyüğümün bana verdiği yetkiye dayanarak,3'üncü maddede yazan ''pati'' kelimesinin de ''patinaj'' demek istediniz sanırım.Patinajda Türkçe kelime olmadığından ''kızaklama'' olarak bundan sonra kullanmanızı rica ederim
TDK da Patinajın açılımı
Yolun kaygan olması dolayısıyla tekerleklerin dönmesine rağmen taşıtın ilerleyememesi
Jargonda Pati kullanılıyor ama doğru ifade patinaj , dediğiniz gibi Türkçesi "Kızaklama" biraz anlaşılmıyor olduğu yerde hızlı lastik çevirme yapmayın demek daha doğru olacak
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXOrjinal yazı sahibi: canbaz....
Çok sevdiğim bir büyüğümün bana verdiği yetkiye dayanarak,3'üncü maddede yazan ''pati'' kelimesinin de ''patinaj'' demek istediniz sanırım.Patinajda Türkçe kelime olmadığından ''kızaklama'' olarak bundan sonra kullanmanızı rica ederim
TDK da Patinajın açılımı
Yolun kaygan olması dolayısıyla tekerleklerin dönmesine rağmen taşıtın ilerleyememesi
Jargonda Pati kullanılıyor ama doğru ifade patinaj , dediğiniz gibi Türkçesi "Kızaklama" biraz anlaşılmıyor olduğu yerde hızlı lastik çevirme yapmayın demek daha doğru olacakBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
-
Bilemedim hangisi doğru.Keşke bu konuda bize dolu bir bilgi verecek bir üye olsa ...https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Arkadaşlar bugün aracımı servisten aldım. Sorun baskı yayındaymış. Yay muhtemelen hatalı malzemem kullanımı nedeniyle çatlamış. Garanti kapsamında rulman ve yay yenilendi. Cumartesi günü Surtaş-Aydın bana Astra CDTI 136 hp test aracını tahsis etti ( http://www.insigniateam.com/forum/in...=15383.new#new ) . Hem beni araçsız bırakmamaları hem de süreçle sürekli bilgilendirilmem takidire değerdi.
Dikkatimi çeken diğer bir husus ise Opel Asistance'ı ilk aradığımda ben daha sormadan aracı hemen alabileceklerini, barınma ya da yedek araç sağlayabileceklerini söylemeleri oldu.
Her ne kadar araçsız kalmasam da Insignia'ma yeniden kavuştuğum için çok mutluyum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Uğur KGeçmiş olsun. Surtaş müşteri memnuniyeti konusunda çok iyi. Sadece satışta değil, sonrasında ki destek ve ilgi olarakda araçlarının arkasında duruyorlar.Orjinal yazı sahibi: FacomXGeçmiş olsun doktorum
Yorum
Yorum