Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hill holder

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• hill holder

Yokuşta kalkış desteği insignia da nasıl bir kullanım kolaylığı sağlamakta.Deneyimi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Şahsi kanım dik yokuşlarda yeterli süreyi sağlayamıyor şeklinde.Belkide ben yavaş kalıyorum.
    Bu sorunun yanında kavrama noktasına kadar aracı debriyaj desteği ile tutup daha sonra gaza basarak kalkış yapmak debriyaj sistemi üzerinde nasıl bir sonuç doğurur.Tabi el freni yardımıyla kalkış yapan arkadaşlarada elektronik el freni ile bunu nasıl sağladıklarını anlatmalarını rica ediyorum.Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim…

Ynt: hill holder

Bence hill Holder kesinlikle dik yokuşlarda bir dezavantaj.Araba çok zorlanıyor. Çeşitli yöntemler denememe rağmen
    bir kaç sefer araba stop etti.
    Bunun nedeni araba 1.viteste ve yokuşta yeterli güce erişemiyor.Auto&Motor dergisinin testlerinde de bu durum
    belirtilmiş diye yazılmış galiba..

Yorum

Kolay alıştım yokuş kalkış desteğine, aracı bir süreliğine tutuyor sonra kolay bırakıyor.hiç stop ettirmedim..
      Şöylede yapılabilir, Ayağınızı frenden çektiğinizde 2sn kadar bekler öyle kalkarsınız,araç desteği kestikten sonra.
      Tabi alışması zaman alıcak ben aracı zorlamamak için bir süre bekliyorum.
      OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

Arkadaşlar bence asıl dikkat edilmesi gereken olay gaz verme şekli.
        Ayağınızı frenden çektikten sonra. Biraz fzla gaza basmak gerekiyor.
        Düzenli bir gaz seviyesine gelince de ufak ufak debriyajı çekince olay dngeleniyor...
        Sanırım boyle yapınca fren destek sistemi otomatik olarak devreden çıkıyor...
        Bilginize ...
        Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

arkadaşlar, adminimizinde dediği gibi, kalkışta uyguladığınız gaza basıp debriyajı bırakma olayını (aynı elektronik park freninde manuel olarak indirmeden gaza basıp kalkarken olduğu gibi) yaptığınız esnada debriyaj kavrama noktasına geldiğinde hillholder 2 sn.yi beklemeden devre dışı kalıyor. başlangıçta bende alışmaya zorlandım ama sonrasın sanki araba düz yoldan kalkıyormuşta hillholder yokmuş gibi kakış yapmaya başlayınca kolaylıkla alışıyorsunuz. birkaç denemeden sonra bana hak vereceğinize inanıyorum...

Yorum

Kavrama noktasında tuttuğunuzda çok pis bir koku geliyor.
            Ben içimden 2 saniye sayıyorum. ihihi
            @mturgut: abi ben alıştım. Arabayı garajda yatırma çık biraz pratik yap abi ... ihihi ihihi
            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Zamanla alışılınıyor.
              1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

Hill holder de esaz işi yapan debriyaj müsait yerde bir deneyin debriyajdan ayağınızı çektikçe hill holder de kendini boşaltıyor ve tabikide aracın hareket ettiğini hissetiği zamanda devreden çıkıyor bence çok başarılı bir uygulama.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                X