Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.6T yığılma yapıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1.6T yığılma yapıyor

Herkese merhabalar...

2009 model insignia 1.6T edition kullanıcısıyım. aracım daha önceden tekleme problemiyle arıza lambası yakmıştı "silindir4" diye bir arıza verdi. bobin dediler değiştirdim fakat düzelmedi, bujileri değiştirip eski bobinleri takınca tekrar aynı arızayı vermedi.

aracı çalıştırdığımda gaza sabit bastığımda 2500-3000 devirlerde devir saati sürekli düşüp geri kalkıyor ve bazen yolda giderken aynı devirlerde gaz keser gibi yapıp anlık bir yığılma oluyor.
    ustanın birisi turbo tam devire geçerken yapar dedi bana mantıksız geldi. izmitte özel servise götürdüm aracı denediler fakat bir sorun olmadığını, motorun çok iyi durumda olduğunu söylediler. eğer kronikleşirse anca testip edilir dediler. onlar kullanırken şansıma öyle bişey yaşamadık. aracım neden böyle birşey yapıyor bir türlü anlayamadım. yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. (114.000 km de benzinli kullanıyorum)

Ynt: İnsignia 1.6T yığılma yapıyor

Aslında bizim 1,6t lerde de 2750 devir civarında kısa bir an için kesinti oluyor. Ancak bu az hissediliyor problem edecek kadar değil.
    Turbodan olduğunu düşünüyoruz.
    Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Aracta lpg kullanilmismi evet ise lpg kaynaklidir hic lpg kullanilmamissa bahsettiginiz sorunu tespit etmek icin turbo ve ekipmanlarini kontrol etmek lazim bence yetkili servise gidin ve kontrol ettirin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu devirlerde turbo gücünü vermeye başlarken gaz kelebeği(gaza basma durumuna) göre silkeleme yapabiliyor. Normal diye biliyorum. Aşırı şekilde veya her seferinde yapıyorsa sorun olabilir.
        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
          Bu devirlerde turbo gücünü vermeye başlarken gaz kelebeği(gaza basma durumuna) göre silkeleme yapabiliyor. Normal diye biliyorum. Aşırı şekilde veya her seferinde yapıyorsa sorun olabilir.
          benim araçta da bu durum oluyor arada bir. normal bir durum gibi..

fakat sizdeki yığılma çok aşırı ise bir sorun olabilir. ehli birisi çözer.

arada kesilme gibi oluyorsa normaldir.
          2009 insignia  1.6T cosmo

Yorum

Araç sadece benzinle kullanılmış, kronik olan bir durum değil ama yolda giderken hep aynı devirlerde yapması sinirimi bozuyor. gözüm sürekli devir saatinde gidiyorum artık. yetkili servis bi sorun olmadığını söyledi, özel serviste bir sorun olmadığını söyledi. anlık bir kesinti oluyor sadece. daha öncede 1.8T passat kullandım böyle bir durum yaşamamıştım.
            yani şöyleki gaza birden yükelendiğim zaman bir sorun yok, sadece düşük devirlerden yavaş yavaş yükselirken böyle bir durum yaşanıyor.

Yorum

Celal bey eskiden yavaş bir şekilde gaza bastığınızda 2800 devirde anlık bir kesinti söz konusu idi bunu 2009 yılının sonlarında yazılımla çözdüler sizin aracın yazılımlarını kontrol ettirin hatta gerekirse yetkili servis tarafından aracın beyni tekrar programlansın yazılımlar tekrar yüklensin.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

tamam bunu bir görüşeyim o zaman servisle. teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yorum

selam.
                  yeni kasa benim aracım ve alır almaz şase numarasından dolayı buji değişimi gerçekleşmişti. (20.km de)
                  5 ay da km, 4900'e geldi.

geçen gün, 90 km/h ile giderken, birden araç teklemeye, silkelenmeye ve gaz almamaya başladı. hiç bir arıza ışığı yanmadı. daha sonra düzeldi.
                  ertesi gün kullandığımda sadece yokuş çıkarken bi kere daha yaptı sonra yapmadı. üçüncü gün ise marşa bastığımda traktör gibi sallanmaya başladı. aynalar direksiyon sallanıyor resmen. hem Eds ışığı hem motor ışığı yanıp sönüyordu.

apar topar, garantisi devam ettiğinin de rahatlığı ile , aracı satın aldığım Gerçek oto'ya götürdüm Dolmabahçe'de ki.. açıkcası forumlarda okuduğum şeylerden sorna tespit edilememe kaygısı taşıyordum.

gittiğimde, aracın başında duracak vaktim yoktu. bilgisayara bağlamışlar ve bujilerin 4 tanesini değiştirerek sorunu çözmüşler.
                  nokta atışı şeklinde bilgisayara bağladıklarında sorunu görebildiklerini belirttiler.
                  aracı teslim aldım. şimdilik kusursuz olmuş. hatta dik yokuşları çıkarken muazzam bir çekiş gücü fark ettim.

Aracı aldığımdam beri , ikinci kere ücretsizde olsa bujilerin değişmesi hoşuma gitmedi. şimdilik garantinin keyfini sürdüm ancak ilerisi içinse bir acabam oldu. bir gün benim gibi birilerinin başına gelirse diye yazayım istedim.

Yorum

İşleniyor...
                  X