Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracın içi soğukken ön konsoldan gelen ses? Yardım.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aracın içi soğukken ön konsoldan gelen ses? Yardım.

Son günlerde sabahları işe giderken aracımı çalıştırıp hareket ettiğimde içerde ön tarafta yerini tespit edemediğim bir tıkırtı başlıyor. Motor ısınsa da ses devam ediyor. Ancak içeriye kaloriferden sıcak hava verdikten kısa bir süre sonra tıkırtı yok oluyor. Belli ki sıcak hava genleşme yapıp sesi kesiyor. Bu tıkırtı sesi bozuk yolda,parke taşta giderken çok belirginleşiyor. Camlar kapalıyken daha kolay duyuluyor. Sizce nerden geliyordur? Serviste orayı burayı söktürmek istemiyorum.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: Aracın içi soğukken ön konsoldan gelen ses? Yardım.

Torpido arkasından geliyorsa polen filtresinin olduğu kısım olabilir belki.

Yorum

Havalandirma kazaninin yon veren mekanizmadan geliyor acilip yaglanmasi gerekir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
        Torpido arkasından geliyorsa polen filtresinin olduğu kısım olabilir belki.
        Aklıma gelmedi değil. Emin olmak için açıp bakmak lazım. Sağolun.
        @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Havalandirma kazaninin yon veren mekanizmadan geliyor acilip yaglanmasi gerekir
          Fatih bey,dediginiz yere içerden mi dışardan mı ulaşılıyor?
          Serviste yapılması uzun süren bir iş midir?
          @Murat

Yorum

Göstergelerin ordan gelebilir, ses gelirken elinizle uzanabildiğiniz torpido, gögüs ve göstergeler bölümüne dokunup baskı yapın, bakalım ses kesilcekmi ?

Yorum

Tam bilmiyorum ama on konsol sokuluyor

Yorum

Sesin ortadaki havalandırma kanallarının içinden geldiğinden emin olduk.
                Yoğun kar yağışı ve hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle yarın serviste baktırmayı düşünüyorum.
                Bir sonuca varırsak burdan yazarım.
                @Murat

Yorum

10 gundur bende de var o ses vakit bulup yazamadim tam navanin oradan geliyor benimki soguk havalarda 5 derecenin altindayken oluyor 2 gundur havalar 15 18 derece arasinda ses kesildi
                  BMW 530 D gran turismo

Yorum

Konsoldan geldigine eminseniz bir sey diyemem lakin sensorlerin oldugu aynanin altinda yer alan kutumsu plastikte sogukta tıkır tıkır ses yapiyor bilginiz olsun

Yorum

Sorun çözüldü. ihihi
                      En nihayet 1,5 saatlik uğraş sonucu çözümü bulduk. Bu esnada kafamı çarptım, mide bulantısı felan da yaşadık ama sonunda değdi..
                      Koltuğu geriye itip resmen alta yattım, paspası felan çıkardım, torpidoyu da söktük, aracı bir arkadaşıma sürdürdüm, ben sağ taraftaki koltukta alt kısma yumuldum resmen.
                      Sol alttaki halıfleks tarzı döşemeyi de söktüm epeyce, alt kısımdaki yalıtıma kadar baktım yani.
                      Tüm bunları arkadaşım aracı kullanırken ben sesin geldiği yeri takip ederek yaptım.
                      Ayak tarafında sol tarafta 3 adet irice kablo geçiyor, 2 si motorla bağlantılı.
                      O kablolar merkezde döşemenin altından ileri giderek kayboluyor.
                      O kablolar birbirine sürtüyor ve strafor köpüklerin birbirine sürtmesi esnasındaki gibi bir ses çıkıyor.
                      Cırt kelepçe ile onları bağladık ve ses kesildi.
                      O esnada sanırım radyatörden gelen demir bir boru var, sıcakmış elimi de yaktım hafiften..
                      Şimdilik işe yaradı gibi, bundan sonrasında sesi hiç duymadık.
                      Asıl deneme yarın sabah işe giderken belli olacak.
                      Gelişmeleri yazacağım.
                      Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
                      @Murat

Yorum

Sorunun çözüldüğüne sevindim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                          Sorunun çözüldüğüne sevindim
                          Teşekkür ederim Fatih bey, sabah işe giderken en çok o vakit ses yapıyordu.
                          Ses tamamen kesildi.
                          Bugün hiç ses duymadan aracımı kullandım uzun zamandır ve sessizlik içinde araç kullanmak zevkmiş, hatırladım..
                          @Murat

Yorum

Geçmiş olsun. Basit bir sorun olmasına ve çözülmesine sevindim.
                            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                              Geçmiş olsun. Basit bir sorun olmasına ve çözülmesine sevindim.
                              Teşekkür ederim.
                              Servise ilk gittiğimde olabilecek en kötü senaryo çizildi, aracın iç aksam komple sökülecek, sadece direksiyon kalacak felan gibi..
                              Tabii tüm bunlar günlerce sürecek ses bulununcaya kadar ve sök tak derken epey masraf çıkacak dendi.
                              Ancak tüm bunlar için usta değmez, o sesi duymamaya çalış dese de ben inat ettim ve buldum..
                              Eski aracımda da tüm araç içi sesleri buluyordum ve gideriyordum, inşallah bundan sonra başka çıkmaz çünkü gerçekten bu sesler varken güzelim aracımızı sürmek işkence oluyor.
                              Şimdi aracımı sürmekten çok daha keyif alıyorum.
                              @Murat

Yorum

İşleniyor...
                              X