Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depoyu fulleyince menzil göstergesi sizde ne gösteriyor?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Depoyu fulleyince menzil göstergesi sizde ne gösteriyor?

Arkadaşlar daha öncede yazdım benim arabam yeni kasa günde 15 yada 30km yol yapıyorum arabam şuan 1400 km de daha 45 km yalu gecmedim benim arabada mı puroklem var anlamadım gayette sakin kullanıyorum

Yorum

Pardon 450 km

Yorum

Ben sürekli yoğun şehir içi kullanıyorum. Bahçelievler merkez, bakırköy, yenibosna, florya arası neredeyse her gün... İstanbul'da olanlar durumu bilirler. Benim ortalama 11 litre civarlarında, fulleyince 600 civarı çıkıyor genelde. Otopark'ta insignia sahibi biri daha var, 2.0 Cdti 130 var onda, 130 olmasına rağmen 13'ün altına indirememiş. O da otomatik... Böyle bir durum var.

Bence şehiriçi kullanım olduğunu düşünürsek hoş görülebilir rakamlardasınız, biraz da agresif kullandığınızı belirtmişsiniz zaten. Menzil konusu da zaten arkadaşların belirttiği gibi matematik hesabından başka bir şey değil, benzin yerine su da koysanız aynı hesabı yapar

Selamlar.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

Soru su iki farkli benziciden alinan litreler aynimi
          Parça benzin alımı yapıldığı için buna tam olarak dikkat edemedim bu seferlik.
          Zaten bundan sonrasında parça benzin alımı yapmayacağım için belli olur Fatih bey.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
            Ben sürekli yoğun şehir içi kullanıyorum. Bahçelievler merkez, bakırköy, yenibosna, florya arası neredeyse her gün... İstanbul'da olanlar durumu bilirler. Benim ortalama 11 litre civarlarında, fulleyince 600 civarı çıkıyor genelde. Otopark'ta insignia sahibi biri daha var, 2.0 Cdti 130 var onda, 130 olmasına rağmen 13'ün altına indirememiş. O da otomatik... Böyle bir durum var.

Bence şehiriçi kullanım olduğunu düşünürsek hoş görülebilir rakamlardasınız, biraz da agresif kullandığınızı belirtmişsiniz zaten. Menzil konusu da zaten arkadaşların belirttiği gibi matematik hesabından başka bir şey değil, benzin yerine su da koysanız aynı hesabı yapar

Selamlar.
            Yazdıklarınıza bakılırsa benim de yakıtı öyle kafaya takmamam gerekli.
            Bundan sonraki depo fullediğimde yine benzer sonuçlar görürsem tamam diyecem ama kalan menzilde artış olursa artık o benzinciden benzin almam.
            Zaman gösterecek tabii..sonuçları da burda yazacağım.
            @Murat

Yorum

Şahsen ben İstanbul trafiğinde ve ev-iş sürüşünde aracın gerçek yakıt tüketim verilerinin belli olamayacağını düşünüyorum.

Örneğin ben evden okula 1-1,5 km mesafe yol gidiyorum. evden çık sokak aralarından yeğenimi almaya git, okula ulaş. sonra geri dön. daha arabanın hararet göstergesinin hareket ettiğini görmedim desem yeridir. ve sonuç ortalamam 14,... küsur litre.

Ama benim yine forumda paylaştığım ve uzun yolda elde ettiğim veriler var. 5,1-5,3 lt gibi.

bu nedenlerle ben menzil göstergesinde 1310 km gördüm 500 km lerde gördüm vesselam...
              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                Şahsen ben İstanbul trafiğinde ve ev-iş sürüşünde aracın gerçek yakıt tüketim verilerinin belli olamayacağını düşünüyorum.

Örneğin ben evden okula 1-1,5 km mesafe yol gidiyorum. evden çık sokak aralarından yeğenimi almaya git, okula ulaş. sonra geri dön. daha arabanın hararet göstergesinin hareket ettiğini görmedim desem yeridir. ve sonuç ortalamam 14,... küsur litre.

Ama benim yine forumda paylaştığım ve uzun yolda elde ettiğim veriler var. 5,1-5,3 lt gibi.

bu nedenlerle ben menzil göstergesinde 1310 km gördüm 500 km lerde gördüm vesselam...
                çok doğru bir tespit.
                https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Naci bey,açıklayıcı yanıtınız için çok sağolun. Desenize aracımız depo doldurduğumuzda 500-1300km arası her türlü rakamı gösterebilir.
                  Bu arada 1300km menzil nasıl göstermeyi başardınız? Helal. pray
                  Sıfırladığımızda o andaki ortalamaya göre menzil veriyor demekki. Şu sıralar hava iyice soğuduğu için de etkisi vardır diye düşünüyorum.
                  @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine

Naci bey,açıklayıcı yanıtınız için çok sağolun. Desenize aracımız depo doldurduğumuzda 500-1300km arası her türlü rakamı gösterebilir.
                    Bu arada 1300km menzil nasıl göstermeyi başardınız? Helal. pray
                    Sıfırladığımızda o andaki ortalamaya göre menzil veriyor demekki. Şu sıralar hava iyice soğuduğu için de etkisi vardır diye düşünüyorum.
                    şehirler arası seyahat ederken gördüm bu menzili...
                    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

İstanbul - Muğla yapıyorum yılda bir kaç defa, müsait otobanlarda 130'a sabitliyorum C.C.'ü, bunun dışında da pek 100'ün altına inmiyorum. 3 kişi oluyoruz genelde ve malum hep dolu oluyor bagaj. Özellikle dönüşte

Neyse, ortalamam hep 6,7 oluyor. Oynamadı şimdiye kadar hep aynı...
                      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

İşleniyor...
                      X