Duyuru

Collapse
No announcement yet.

afl far sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• afl far sorunu

bugun arabamı calıştırınca afl far sistemi servis gerek dıye bır uyarı cıktı.gun boyunca devam ettı.baktıgımda lambalar çalışıyordu ama uyarı devam edıyordu.sebebı nedır acaba.servıse goturmek gerekırmı.yenı aku degıstırdım bu yuzden olurmu acaba.bır de servıse gıtmeden aku başını sokup taksam tum ayarlarım bozulurmu.fabrıka ayarlarına doner mı yanı.şimdiden tesekkurler.

Ynt: afl far sorunu

Akü kutup başını söküp deneyebilirsiniz, bi ayar filan bozulmaz, fabrika ayarlarına dönmez...

Yorum

Bazen farlarin hareketini saglayan motor sikisabiliyor yada afl beyninde sorun olabilir

Hasanin dedigibi kutup basi ise yariyabilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekkürler

Yorum

Aynisi bendede oldu gecen aksam bugun servise gittim sol dönüş ampulu patlamisti
          2014 b8 passat 1.6 tdi dsg highline navi&hayalet gosterge

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serkanozel
            bugun arabamı calıştırınca afl far sistemi servis gerek dıye bır uyarı cıktı.gun boyunca devam ettı.baktıgımda lambalar çalışıyordu ama uyarı devam edıyordu.sebebı nedır acaba.servıse goturmek gerekırmı.yenı aku degıstırdım bu yuzden olurmu acaba.bır de servıse gıtmeden aku başını sokup taksam tum ayarlarım bozulurmu.fabrıka ayarlarına doner mı yanı.şimdiden tesekkurler.
            Öncelikle geçmiş olsun. "AFL'zedeler" klubümüze hoş geldiniz İnşallah anlık bir şeydir ancak değilse far motorundan, beyinden ya da sensörlerden kaynaklanabiliyor. Makinaya bağlatmanızı tavsiye ederim, çıkan kod fikir verebilir. Ancak şunu da belirteyim kod genelde direk sonuca götürmüyor yani hangi parçanın arızalı olduğunu belirtmiyor. Genelde çıkan kodun anlamı elektriğin yetersiz iletilmesi ya da voltaj sorunu falan gibi yorumlanıyor ve siz sırayla sistem öğelerini denemeye başlıyorsunuz. Bu deneme yanılma uygulaması kesin sonuç vermekle beraber hem maddi hem manevi anlamda sıkıntı verici olabiliyor. Ben daha teşhis aşamasına geçmedim. Sırf şehir içi kullandığımdan pek gerek duymadım.

Evet lambalar çalışır ve uyarı verir ama uzunları yakamazsınız. Otomatik uzun kısa sisteminiz de çalışmaz. Size tavsiyem kontak kapalıyken far ayarını AUTO'dan en sağa yani manuel'e getirin. Bu şekilde kontak açarsanız uzun kısa yapabilirsiniz ancak far hareketleri gerçekleşmez kullanım esnasında ve köşe lambalarınız da yanmaz. Ben şu an böyle kullanıyorum. Manuel'de kontak açıp sonradan AUTO yapmanız da bir işe yaramaz "belirsiz" bir süre sonra uyarı verip gene çalışmaz olur.

Kutup başı söküp takmak ben de işe yaramadı ama belkki sizde yarar, bi deneyin. Ayarlarınız sıfırlanmaz ama pencereleri tek tek aç kapa yaptırabilir o da zor bir şey değil zaten.

Bir arkadaşımız deneme yanılmayla teşhis etmeye başlamıştı ben onu bekliyorum şuan. En son far deneyecekti. Onunki nerden çıkarsa ben ordan denemeye başlayacağım.

Tekrar geçmiş olsun, selamlar.
            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=14891.0

konu burada sorun ve çözümleri tek bi yerde toplarsak hepimiz için uygun olacak sanırım
              2009 insignia  1.6T cosmo

Yorum

Ayni sorun bende de vardi servise gittim bi ampul patlakti degistik ayni hatayi tekrar verdi bilgisayara bagladilar sorunu bulamadilar suan ara sira ikaz veriyor ama idare ediyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sefa3434
                  Ayni sorun bende de vardi servise gittim bi ampul patlakti degistik ayni hatayi tekrar verdi bilgisayara bagladilar sorunu bulamadilar suan ara sira ikaz veriyor ama idare ediyoruz
                  aynı durum. ampül patladı,değişti servis kontrol.... şimdi ara sıraya döndü...
                  2009 insignia  1.6T cosmo

Yorum

Ampulun patlamasına neden olan şey mi sistemi bu hale sokuyor acaba ya? Madencilerin kuşla madene inmesi gibi, baktın ampul mü patladı? Kaç kaç kaç...
                    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

teşekkürler herkese

Yorum

bende de hç yanmadı far beyni değişd, servisde 800 tl masraf oldu

Yorum

selam.ben de uyarı verıyor ama kısalar sinyaller uzunlar saga sola donmelerde lambalar yanıyor.yanmayanlar donuslerde ekstra yanan lambalar.bir de sport mod dugmesıne basılınca gostergelerın orası kırmızıya donmuyor.umarım fazla masraf cıkmaz

Yorum

Arkadaslar bende de ayni sorun vardi servise gittim bana dedikleri ampullerde motorlarda ve beyinde herhangi bir sorun yok dedi sonra hgs etiketinin yol algilayicisi yani ic dikiz aynasinin icindeki kameranin onune gelmesi ve kontrol ederken ona takilmasindan dolayi dedi simdilik soktuk bakalim. Arac hala serviste onun icin kontrol etme sansim olmadi olursa sizleri bunun hakkinda bilgilendiririm.

Yorum

benim sorun cozuldu arkadaslar.sol donus lambası patlamış degıstırdılerve sorun cozzuldu cok sukur30 tl ye halloldu

Yorum

İşleniyor...
                              X