Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren kaliper sesinden nasıl kurtuluruz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fren kaliper sesinden nasıl kurtuluruz?

Arkadaşlar,bozuk zemin veya parke taş dediğimiz yollarda düşük hızlarda giderken önlerden gelen sesin fren kaliperlerinden geldiğini öğrendim.
    Hatta yokuş inerken yine parke taş yolda frene basınca kesilen freni bırakınca gelen lokurtu sesi de fren kaliperlerinden geliyormuş.
    Bu sesten kurtulmak mümkün mü? Veya en azından azaltmak için ne yapılabilir?
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: Fren kaliper sesinden nasıl kurtuluruz?

Gressleyip takıyorlardı diye biliyorum. Ses kesiliyor o zaman. Cruze den hatırladım.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
      Gressleyip takıyorlardı diye biliyorum. Ses kesiliyor o zaman. Cruze den hatırladım.
      Yağlamanın geçici çözüm olduğuna dair yazılar okudum.
      Sonuç alanlar ya burçlu kaliper kullanan olmuş ya da burçların demir olan 2 tarafa o ring takılmış.
      Bu şekilde olumlu çözüm alanlar olmuş. Acaba bizim insignialarda sorun nasıl çözülüyor?

Daha önce yaptırıp kesin sonuç alan var mı arkadaşlar. Yarın servise gidip baktırmayı düşünüyorum.
      @Murat

Yorum

Ayni sorun bizim arabamizda da var daha 5000 km araba yaglama vs seyler gecici olarak cozum sagliyormus ama kisa bir sure icin. Edindigim bilgilere gore balatalarin daha kaliteli balatalar ile degismesi kesin cozummus. Servis buyuk ihtimal temizleyip tekrar takacak bir sure ses cikmayacak ama daha sonra tekrar baslayacak.

Yorum

Bu hadise asbes in artık kullanılmasının yasaklanmasından dolayı olduğunu sanıyorum ve yine bildiğim kadarıyla kesin çözümü mümkün değil

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Aynı sıkıntı benim de başıma geldi. Kaliper burçlarının malzemesinden kaynaklı sıkıntıymış. Ufak bir torna işlemi ile beraber sarı burçlardan taktırdım ses kesilmişti.
            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
              Aynı sıkıntı benim de başıma geldi. Kaliper burçlarının malzemesinden kaynaklı sıkıntıymış. Ufak bir torna işlemi ile beraber sarı burçlardan taktırdım ses kesilmişti.
              Ratip arkadaşım, bu burç taktırma işlemi kalipere mi yapılıyor yoksa balataya mı? Usta farklı bir şey söylerse ona ne demek daha doğru olur?
              @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                Ratip arkadaşım, bu burç taktırma işlemi kalipere mi yapılıyor yoksa balataya mı? Usta farklı bir şey söylerse ona ne demek daha doğru olur?
                Fren kaliperlerinin içindeki pimlere(cıvataların karşısında olan) yapılıyormuş. Balatalarla alakası yok

Yorum

Bilgi için teşekkür ederim.
                  Şimdi servise gidiyorum.
                  Konuyu ustamla görüşüp burda yazarım.
                  @Murat

Yorum

Dıks ile balata arasında ise yok aşağı firenlere az basılı inerseniz sorun çözülür
                    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Özel servisteki ustama konuyu anlattım.
                      Kaliperlerin ses yapmaması için 3 şey yapılabilir dedi.
                      1-Yeni fren balata seti takılır ancak ses geçici olarak düzelir ve bir süre sonra yine yapar.
                      2-Balata üzeri burç yapılır,şişirilir,ses yine keser ama bu da geçici çözüm olur,bir süre sonra yine ses duyulur. Ayrıca bu uygulama fren balatalarının erken bitmesine sebep olur.
                      3-Balata ile kaliper arasında 3m bant vardır,o bant açılır ve yapışmaları sağlanır ancak bu da geçici çözüm olur. Bir süre sonra ses yine duyulur.
                      Bu sesten kurtulmanın kalıcı çözümü yok gibi bir şey dedi.
                      Ardından burdan ve netten yaptığım araştırmalar neticesinde edindiğim bilgileri ustamla paylaşınca ankaradan yedek parça getirttiği yere telefon açıp bilgi aldı.
                      Ordaki elemanlar konuyu çözmüşler.

Şöyle ki;
                      Kaliperlerde 2 adet pim var. Bunların biri plastik diğerinin yarısı plastik yarısı demir. Demir olanı çıkarıp o pimi de komple plastik olacak şekilde değiştirince ses kesiliyor dendi.
                      Bu bilgi üzerine 4 tane sipariş verdim.
                      Gelince aracıma taktıracam.
                      Sonuçları burdan paylaşırım.
                      @Murat

Yorum

Pimler geldi ve ustam beni arayıp işlemi yapmak için servise çağırdı.
                        Bu arada servis Opel Adam, özel servis.
                        Murat ve Levent usta işletiyor, çok da memnunum.
                        İşi bilen ender ustalardan.

Pimlerin durumunu üstteki yorumumda yanlış söylemişim, komple demir olan ve yarısı demir yarısı lastikli olan pimler var.
                        Komple demir pimleri de yarısı lastik yarısı demir olanları ile değişti.
                        Hazır bu tarz işlemler yapılıyorken fren balatalarını da değiştim.
                        Şu an için diyebilirim ki parke taş yolda yaptığımız denemelerde sesten eser kalmadı. Frenler de çok daha iyi oldu.
                        Henüz erken tabii, zaman gösterecek sonucu.
                        Pimlerin tanesi 65 TL, 4 tanesi 260 TL tuttu, fren balataları ve işçilik toplam 580 TL ödedim. Karta 5 taksit yapıldı.
                        İlerleyen süreçte gelişmeleri burdan yazacağım.
                        Benim gibi fren kaliperlerinin sesinden muzdarip olanlar için sonucu zamanla belli olacak bir çözüm yolu olabilir.
                        @Murat

Yorum

Çözülmesine sevindim. güle güle kullanın.

Yorum

Çözülmesine sevindim. güle güle kullanın.
                            Teşekkür ederim.
                            Benim gibi kaliper sesinden şikayeti olanlar için çözüm olabilir diye de sonucu paylaşmak istedim.
                            @Murat

Yorum

Önceki Aracım Lag 2 de Başıma Gelmişti. Üzerindeki Pimlere Diş Açıp, Bu Kısma O-Ring Monte Ederek İşi Çözüyorlardı. Ancak O Ringlerin Aşırı Isınmaya Karşı Dayanıklı Olması Gerekiyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X