Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbonun devre dışı kalması-Motordan ses gelme durumu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbonun devre dışı kalması-Motordan ses gelme durumu

Öncelikle herkese merhaba.Siteye yeni kayıt oldum.Adım kerem.Memleket Sakarya.Ankarada üniversite öğrencisiyim.
    .
    2010 model 160 hp lik bir insignia ya sahibim.

Aracım şuan 156 binde.150 binde turbo arazası sonucu servis dışında tamir edildi.Bugun başıma bir sıkıntı geldi ve sizlere sormak istedim.Motor ısınmıştı ve araca tam gaz yüklendim.Bu sırada çatur çutur sesler geldi motordan,arıza hatası verdi.Turbo da bununla beraber devre dışı kaldı.Aracı stop edip çalıştırdığımda turbo devreye girdi.Sonrasında bir ustaya gidip cihaza bağlantım ve sorunun bana yakıt kirliliği olduğunu söyledi.Bir istasyona gidip enjektor ya da sistem temizleyici alıp depoyu tam doldurmamı istedi.Şuan bir sorun yok görünürde.Ama içim rahat değil.Bir de turboyu tamir ettirdiğim zaman usta istersen basıncı arttırıp daha fazla performans alabilirsin demişti.Bende onaylamıştım.Bu işlemi turbonun açısını hafif kaydırarak yaptı.Bu durum bir sıkıntı yaratır mı?(Bu konuda pek bilgim yok ama basıncı 1.5 ten 1.6 bar a çekmişti sanırım)

Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ynt: Turbonun devre dışı kalması-Motordan ses gelme durumu

Turbonun nasıl bir sıkıntısı vardı da tamir ettirdiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
      Turbonun nasıl bir sıkıntısı vardı da tamir ettirdiniz?
      Çekiş düşüklüğü vardı.Aynı zamanda araç turboya geçtiğinde normalde araçta olmayan bir ses gelmeye başlamıştı.Tamirden sonra kesildi.Keşke orjinal parça alıp değişim yapılsaydı diyorum şimdi.Ucuza kaçayım derken umarım başıma daha büyük bir dert açmaz

Yorum

Fatih abimiz var mesajı görünce illaki bir yorum yapar, geçmiş olsun

Yorum

Islık tabiriyle bir ses mi yoksa başka birşey mi?

Yorum

Islık tabiriyle bir ses mi yoksa başka birşey mi?
            Teşekkür ederim.Evet ıslık gibi bir sesti.Şuan öyle bir ses te gelmiyor.Acaba basınç arttırıldığı için motor zorlanıyor mu?diye düşünüyorum.Tek tahminim bu yönde.

Yorum

Sabah bir yetkii servise uğra istersen, en azından neden kaynaklandığını öğrenirsin. Basınç olayını pek bilmiyorum ama genelde fabrika çıkış ayarlariyla oynamıyorum. Size yakın bir yetkili servis varsa göstermek iyi olurdu aracı.

Yorum

Sabah bir yetkii servise uğra istersen, en azından neden kaynaklandığını öğrenirsin. Basınç olayını pek bilmiyorum ama genelde fabrika çıkış ayarlariyla oynamıyorum. Size yakın bir yetkili servis varsa göstermek iyi olurdu aracı.
                Size yetkili servise neden götürmediğimin sebebini anlatabilirim.Evimin dibinde opel servisi var Ankarada.Bana aracı kontrol için saat başı 100 TL alacaklarını söylediler.Eğer araçtaki sorunu bulup aracı serviste yaptırmaz isem saat başı 100 TL.Sakarya'da yetkili serviste ücret dahi almazlarken Ankarada'da bir servisin böyle bir tutum sergilemesi hoş değil.

Yorum

Opel Türkiye'yi ara ve şikayet et, boyle uygulama ilk defa duyuyorum.

Yorum

Opel Türkiye'yi ara ve şikayet et, boyle uygulama ilk defa duyuyorum.
                    Az önce konuştum.Opel Türkiye siz servise gidin eğer bu şekilde bir ücret isterler ise tekrar irtibata geçelim dediler.Şikayetimle ilgili o zaman dosya açabileceklerini söylediler.Aracı az önce kullandım.herhangi bir sorun gözükmüyor.Sakarya'daki servis le konuştum şimdi.Araçta 2 farklı filtre varmış.onlardan biri tıkandığında bu tarz arızalar meydana gelebiliyormuş.Arıza kaydı dün silindi.Bugunde herhangi bir uyarı gelmedi araçtan.İnşallah herhangi bir sıkıntı olmaz

Yorum

İnşallah gelmez, geçmiş olsun

Yorum

İşleniyor...
                      X