Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Süspansiyon sistemi arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Süspansiyon sistemi arızası

Bugün arabayı çalıştırdıktan sonra bilgi ekranında "Süspansiyon sistemi arıza" diye bir yazı çıktı.Bu daha önceden de başıma gelmişti ama umursamamıştım arabayı yeniden çalıştırınca gitmişti.Bugün ne yaptıysam,kutup başı çıkarma da dahil,silinmedi ve servise gidecek vaktim de olmadı.Daha önce başına böyle bişey gelen var mı özellikle flexli araçlarda?
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Ynt: Süspansiyon sistemi arızası

Geçmiş olsun

Flexi için kullanılan sensorlerde arıza oluşmuş gibi gözüküyor ön kaputu açtığınızda amartisör kulelerinin üzerinde bulunan kibrit kutusu büyüklüğüdeki sensörleri bir incelermisin bir kablo problemi varmı diye

amartisörde gözle görülür bir problem varmı yağ sızdırması gibi

Sorunu kendiniz çözemiyorsanız servise gidin ve baktırın

Tekrar geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

geçmiş olsun, umarım ciddi bir sorun değildir. Bülent abi e benim flexinin ömür boyu garantisi var hiçbir şekilde arıza yapmamaya dair....
      F30 Sport+

Yorum

Teşekkürler,
        Yağ sızdırma veya başka fiziksel bir sorun yok.Bana da elektriksel bir problem gibi geliyor,dediğiniz yerlere yarın bakayım olmadı servise giderim.

Ellere yar oldu
        2.0 CDTI

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
          geçmiş olsun, umarım ciddi bir sorun değildir. Bülent abi e benim flexinin ömür boyu garantisi var hiçbir şekilde arıza yapmamaya dair....
          Evet Gökhancım,bizim flexi sistemimiz manuel çalışıyor.El ayak koordinasyonumuz bozulmadığı sürece... haha
          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Sorun bugün çözüldü,süspansiyonlardan gelen verilerin toplandığı switch bozulmuş.Garantiden değişti ve sorun çözüldü.Aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşayım dedim.

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI

Yorum

Aracım daha 500 km oldu bugün çalıştırdım ve birkaç metre gidince "Servis Süspansiyon Sistemi" yazdı.Biraz bekledim sonra yola devam ederken bilgi menüsü geçişi için yuvarlağı oynattım yazı gitti ve yeniden anlık hız göstergesi geldi.Daha sonra bir saat kadar garaja bıraktım bekledim ve tekrar çalıtırdım ama uyarıyla bir daha karşılaşmadım 5-10 km daha gezdim geldim.Kafama takıldı servise gitsem mi gitmesem mi diye?Burada flexride sisteminden olduğunu gördüm yarın bir de sport moda alıp herşey normal mi bakıyım...Yoksa hiç denemeden sabahtan servise mi gidiyim?
              2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

servise uğrayın en azından aracın beynine kaydetmiş olan arıza kodunu silerler
                2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                [center]

Yorum

Yarın sabahtan uğrayım o zaman hem uyarıyı silerler hem de aklımda kalmasın baktırmış olurum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                    Bugün arabayı çalıştırdıktan sonra bilgi ekranında "Süspansiyon sistemi arıza" diye bir yazı çıktı.Bu daha önceden de başıma gelmişti ama umursamamıştım arabayı yeniden çalıştırınca gitmişti.Bugün ne yaptıysam,kutup başı çıkarma da dahil,silinmedi ve servise gidecek vaktim de olmadı.Daha önce başına böyle bişey gelen var mı özellikle flexli araçlarda?
                    InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

Bu konuda bu hatayı ve çözmünü belirtmiştim Geçmiş olsun tekrar,

Ynt: Aracımdaki Sorunlar (Belirtileri) ve Çözümleri
                    « Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2011, 09:48:59 »
                    Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı Mesajı değiştirDeğiştir
                    Bilgiler için teşekkür ederiz Sufyan abi 3. Sorun bendede oldu süspansiyon arıza servis yazıyordu ama süspansiyonlarımda hiç bişey yoktu o kadar araştırmanın ardından sağolsun opak taki arkadaşlar yürüyen aksam veri aktarma kablosunda sorun olduğunu tespit ettiler bi kablo var içinden 7 adet kablo geciyor esp,abs,sensörler vs. Ve bu kabloların biri o genel kabloları içinde kopuyor amortisör sensörü olan tabi tespiti çok zor oldu çünkü nasıl koptu nasıl kopabildi anlaşılır gibi değil sağolsun opak kablonun siparişini verdi lakin ben aynı gün buluşma için yola çıkacağımdan ötürü kabloyuda onardılar kablo kesilip içerden kopmuş olanı tespit ettiler akım ölçer ile ve tekrar onarıp taktılar bilgisayardan parcanın kodunu girdiklerinde parca kodunun değiştiğini yani yenisinin üretildiği gösteriyordu buda bu parcanın yani kablonun fabrikasyon hatalı olduğunu gösteriyor eğer bir üyemizin başına gelirse bilgisi olsun,çok can sıkan bir arıza ...

Yorum

Emre abi sabah bir işim vardı gittim geldim gözüm ekranda ama yok bir daha uyarı çıkmadı hatta yol müsaitti Sport ve Tour modlarını da denedim gayet güzel çalışıyorlar servise gidip gitmeme konusunda kararsızım şu anda normal gözüküyor.Gerçi Sufyan abinin dediği gibi hata kodunu sildirmek gerekir sanıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                        Emre abi sabah bir işim vardı gittim geldim gözüm ekranda ama yok bir daha uyarı çıkmadı hatta yol müsaitti Sport ve Tour modlarını da denedim gayet güzel çalışıyorlar servise gidip gitmeme konusunda kararsızım şu anda normal gözüküyor.Gerçi Sufyan abinin dediği gibi hata kodunu sildirmek gerekir sanıyorum
                        Eymen dediğim gibi ana kablonun içinde bir kablo kopuyor ki bunun kopması ihtimal dışı dıştan çok sağlam bir kablonun içinden gecen bir kablo zorlasan kopartamazsın ama dediğim gibi fabrikasyon hatalı bir kablo seninkide muhtemelen koptu ama şuan kopan yer temas halinde yarın öbürgün birbirinden tamamen ayrılacaktır o zaman zaten gideceksin servise şimdiden git parcanın siparişini versinler garantiden değişiyor kardeşim...

Yorum

Anladım abi o zaman Opak'a mı gitmem daha iyi olur?Biliyosun ben Reisten aldım ama şimdi bir de onlar hata bulmak için uğraşırlar...

Yorum

AHHHH AHHHH Flexi donanımız yokki arızası olsun vay beee nasıl bi duygu acaba o ısıgın yanması haha haha haha haha
                            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Kötü bir duygu abi Haydaaa şimdi bu da neyin nesi diyorsun

Yorum

İşleniyor...
                              X