Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çeşitli sorunlar... (sol dikiz aynası karartma,afl hatası)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Çeşitli sorunlar... (sol dikiz aynası karartma,afl hatası)

Merhabalar.

VEctra C aracımdan sonra insignia ya terfi ettim. Aracım 2009 1.6T cosmo. Tüpsüz

Aracımda afl far servis hatası , plaka lambası hatası,ve soğutma suyu hatası veriyor. bütün kronikler bende var şu an. Sağolsun forum yön. fatih bey tanışma konumda yardımcı oldu.

kutup başlarını söktüm 5 dk kadar bekledim yeniden taktım. hiçbiri çözülmedi. bu sorunlar için servis yolu gözüktü sanırım bana. afl için yazılım, plaka lambası için led i çıkartıp normal ampul,soğutma suyu ikazı için de sensör yüzünden komple o haznenin değişmesi gerektiğini öğrenmiş bulunmaktayım.

Asıl sorum;

sol dikiz aynamın karartma özelliği komple yanmış durumda. sanırım içindeki sıvısı ,ayna ısıtmasından dolayı özelliğini kaybetmiş. Gece sol aynadan görüntü almak çok güç.kapkara ayna. en kısa zamanda değiştirmem gerekli

ankara' da bu özelliğini kaybetmeden aynı özellikte ayna camı bulabilmem mümkün mü acaba,? ya da tavsiyesi olan varsa sevinirim..

2009 insignia  1.6T cosmo

Ynt: Çeşitli sorunlar... (sol dikiz aynası karartma,afl hatası)

Öncelikle geçmiş olsun. Bende de AFL ve plaka lambası arızası var Plaka lambası bir şey değil, ampulu değiştirince bitiyor. Ama AFL çok şey AFL'yi yazılımla atlatabileceğinizi sanmıyorum, kutup başları söküp takmak ise hiç bir işe yaramaz bu konuda ama bir umutla herkes deniyor. AFL konusunda en çok arıza sensörden sonra farın kendisinden ve beyinden kaynaklanıyor. Bu üç kısım sırasıyla deneniyor ve arızalı parça hangisiyse o değiştiriliyor. En azından Odak bu kolaylığı sağlıyor. Boşu boşuna tüm parçaları değiştirme yükünden kurtuluyorsunuz. AFL sorununu yazılım güncellemeyle çözen çok az kişi var, genelin sorunu diğerleri bilginiz olsun. Canınızı en çok AFL sıkacak gibi ama umarım yazılımla halledersiniz. AFL ile ilgili bana da bilgi verirseniz çok sevinirim. Ayna konusunu bilmiyorum.
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
      Öncelikle geçmiş olsun. Bende de AFL ve plaka lambası arızası var Plaka lambası bir şey değil, ampulu değiştirince bitiyor. Ama AFL çok şey AFL'yi yazılımla atlatabileceğinizi sanmıyorum, kutup başları söküp takmak ise hiç bir işe yaramaz bu konuda ama bir umutla herkes deniyor. AFL konusunda en çok arıza sensörden sonra farın kendisinden ve beyinden kaynaklanıyor. Bu üç kısım sırasıyla deneniyor ve arızalı parça hangisiyse o değiştiriliyor. En azından Odak bu kolaylığı sağlıyor. Boşu boşuna tüm parçaları değiştirme yükünden kurtuluyorsunuz. AFL sorununu yazılım güncellemeyle çözen çok az kişi var, genelin sorunu diğerleri bilginiz olsun. Canınızı en çok AFL sıkacak gibi ama umarım yazılımla halledersiniz. AFL ile ilgili bana da bilgi verirseniz çok sevinirim. Ayna konusunu bilmiyorum.
      teşekkürler dostum bilgi için. bir umut deneyeceğiz bakalım. çözüm olsada olmasada yazacağım burdan. olmaz ise afl siz sürüş yapacağız maalesef.

Yorum

Sorunları hallettiğiniz zaman nasıl hallettiğinizi yazarsanız biz de bilgi sahibi oluruz ne olur ne olmaz...Şimdiden teşekkürler kolay gelsin...

Yorum

konu ile ilgili bilgi vermek istedim..

AFL hatası için

cumartesi servise gittim. Ankara'da tanıdığım vasıtası ile yasin ustaya götürdüm.
          Afl için bir baktık ki sol viraj lambası patlamış. o yüzden afl hatası veriyormuş. Lambayı değiştirdik ve afl hatası gitti!!! derken yolda gelirken aynı hatayı yine verdi. viraj lambaları da yanıyor ama hata devam ediyor. tekrar gideceğim ve bilgisayara bağlayıp sorunu tespit etmeye çalışacağız. umarım far beyni ile ilgili sıkıntı yoktur.

soğutma suyu eksik mesajı içinse soğutma suyu haznesi değişti. sorun kalmadı.

plaka lambası hatası devam ediyor. led leri slikonlamışlar içine. komple plakalık değişmesi lazım dedik. o kaldı öyle çokta sorun değil

Afl için bilgi vermeye devam edeceğim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: darkside06
            ...
            Afl için bilgi vermeye devam edeceğim.
            Bir an için sizin adınıza sevinmiştim halloldu sanıp ama... Bilgilendirme için teşekkürler, ben takipteyim.
            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Afl arıza ışığı viraj ampullerinden herhangi biri patlaksa yanar fakat uzunlar tüm sistem çalışır zaten direksionu sağa sola çevirince hangi ampulun patladığınıda anlarsınız ancak uzunlar çalışmıyorsa, adaptif sistem aktif olmuyorsa, farlar büyük olasılıkla su almıştır ve bundan dolayı arıza verir.led kısımlara bakın orda buharlarlaşma görüyorsanız fara izolasyon yaptırın çünkü ilerde xenon beyni arıza yapar 2 insigniamda da bu sorunu yaşadım...

Yorum

Dikiz aynasının karartma özelliği ile ilgili sorun ben de var. Daha doğrusu aracı aldığımda aynada çatlak vardı ve değiştirmek istedim. Piyasadan araştırdım yoktu serviste de çok pahalıdır diye sorma ihtiyacı bile duymadım. Dikiz aynasının ön koruma camını kaldırdım. Içteki sıvı dağıldığından daha önce görüntü zayıftı. Sıvıyı temizledim. Kararma özelliği ortadan kalktı ama şimdilik idareden orman cam şekliyle kullanıyorum. Yeni cam ile ilgili alternatif bir bilgi veya çözüm bulursanız paylaşırsanız sevinirim.
                İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Subutay
                  Afl arıza ışığı viraj ampullerinden herhangi biri patlaksa yanar fakat uzunlar tüm sistem çalışır zaten direksionu sağa sola çevirince hangi ampulun patladığınıda anlarsınız ancak uzunlar çalışmıyorsa, adaptif sistem aktif olmuyorsa, farlar büyük olasılıkla su almıştır ve bundan dolayı arıza verir.led kısımlara bakın orda buharlarlaşma görüyorsanız fara izolasyon yaptırın çünkü ilerde xenon beyni arıza yapar 2 insigniamda da bu sorunu yaşadım...
                  bilgi için teşekkürler. sağa sola direksiyon çevirmelerinde viraj aydınlatmaları yanıyor. dediğim gibi ampül değişince hata gitti fakat yolda ilerlerken bir süre sonra (15 20 dk) yine arızaya geçiyor ve uzunlar yanmıyor. bugün yarın bi makineye bağlayacağız hatanın ne olduğunu bulmak için.

ayrıca dediğiniz gibi bir buharlaşma var mı bakacağım.

dikiz aynası için çıkmacılara bir bakacağım. yok ise sizin sistemi uygulacağım gibi çünkü gece kullanım gerçekten zorlaşıyor.

Yorum

Afl icin bugün makineye bagladik sonuc olarak far beyninden olduğu anlaşıldı maalesef. olay biraz farklı ustamın söylediğine göre ve deneyimine tabi. Zamanında bu araca muhtemelen farklı modele ait bir far beyni takilmis. Astra vs olabilir. Genellikle öyle çıkıyor bu hata dedi. Bakalım çıkma insignia far modülü bulmaya çalışacağız...

Ekstra olarak ben hala bu telefon rehberini araca gosteremedim.. Bilgisi olan var mı dostlar?telefon lg g3

Yorum

Afl icin bugün makineye bagladik sonuc olarak far beyninden olduğu anlaşıldı maalesef. olay biraz farklı ustamın söylediğine göre ve deneyimine tabi. Zamanında bu araca muhtemelen farklı modele ait bir far beyni takilmis. Astra vs olabilir. Genellikle öyle çıkıyor bu hata dedi. Bakalım çıkma insignia far modülü bulmaya çalışacağız...

Ekstra olarak ben hala bu telefon rehberini araca gosteremedim.. Bilgisi olan var mı dostlar?telefon lg g3
                      Benimki bağlandığında tam olarak hangi parçadan olduğunu belirleyememişlerdi. Deneme yanılma yapılacak denmişti ve biri özel 4 servis de aynısını söylemişti... Siz gene çabuk bulmuşsunuz, inşallah sonradan başka bir yerden demezler. Geçmiş olsun.

Yorum

benim farın üst kısmında plastik yerinde 2 cm lik çatlak var arabayı yıkayınca içine su aldı ve buhar yaptı ertessi gün çalışmadı
                        1 hafta öyle devam etti sonra servise götürdüm farın beyni yanmış dediler farda sıkıntı çıkmadı 800 tl ye hallettiler

Yorum

afl için devam...

sorun beyinden de çıkmadı yeni beyinde de eski beyinde de hataya düşüyor....
                          çıkma far bulup deneyeceğiz. içindeki hareketi sağlayan devrelerde ya da mekanizmalarda sorun olabilir dedik...
                          araştırmaya devam...

Yorum

Hadi hayırlısı... Kontağı açtığınızda aşağı, sağ sol , yukarı yapıyorsa muhtemelen fardan da değildir. Hatta inşallah fardan değildir diyeyim çünkü en pahalı sistem parçası farlar sanırım. Beyinler ve sensörler çok daha ucuz... Bir de farların birinin arızalı çıkması durumunda ikisini mi tekini mi değiştirmek lazım handikapı başlayacak...

Yorum

afl için devam...

sorun beyinden de çıkmadı yeni beyinde de eski beyinde de hataya düşüyor....
                              çıkma far bulup deneyeceğiz. içindeki hareketi sağlayan devrelerde ya da mekanizmalarda sorun olabilir dedik...
                              araştırmaya devam...

Aracın farlara gelen bir kazası varmıydı? Uç bağlantı noktalarına bakın kırıklar varmı diye ayrıca xenon beyin normal xenon yanmıyorsa arıza veriri os o sebeple xenon beyni değişikliği yanlış olmuş sol veya sağ far arıza ışığı yanıyorsa ilk d1s ampul olmuyorsa beyindir sıkıntı.Belliki far motoru sıkıntı yapmış hata ilk çalıştığında varmı aracın yoksa sonradan mı çıkıyor?

Yorum

İşleniyor...
                              X