Aynı olay bende de var.Bendeki ses tıkırtı şeklinde değil yalnız. Neyse önemli olan ses değil zaten.Sesin neden ve nerden geldiğidir. Servise gitmek istemiyorum. Bu ses gelir normaldir diyecekler...
2010 1.6 T Cosmo Siyah + DVD800 + Sunroof + FlexRide + OPC Body Kit
Konu eskiymiş ama bugün aynı sesi bende duydum. Arayınca hemen bu sayfaya ulaştım
Birinciyi bilmiyorum ama ikinci ve üçüncü viteste ayağı gazdan çekince gelen "tık" sesi. Akü kutup başıyla alakası olmadığından unutup hallediyoruz galiba
aslında bu ses yüksek hızlarda vites geçişlerindede oluyor yol sesi bunu tamamen izole ediyor. düşük hızlarda ayağanı hafif gaza verip çekip (tık tık ) denilen sesin sebebi kesinlikle aks takozudur, bu parça çok cabuk defermasyono uğruyor
Bende de Var 20.000 Km dir, Artık Takmıyorum. Ya Aks Lalelerindeki Boşluktan Yapıyor, Ya da Şanzıman İçindeki Hareketli Parçaların Birinden. Bende Bu Günlerde Özellikle Motor Soğukken Durduğu Yerde Sadece Debriyaja Basıp Çekme İle Dahi Oluyor. Ama Ses Tık Değil Cak Cuk Olarak Çıkıyor. Kapalı Otoparklarda Daha Belirgin. Servis de Çok Sinir Bozucu Olmasına Rağmen Konuya Aynı Çağrı nın Bakış Açısı İle Bakıyor. Bin Git Olayı. Gene de Servise Baktırmakta Fayda Var.
O ses bende de var gençler. Vites geçiş sesi gibi. Gazı anlık bırakınca şık şak şık gibi. Tarifi zor ama önceki insignia' da da var dı. Bunda da var.
Bu aks takozu değişiyormu fiyatı ne dir?
Benim araba 6 bin Km'de. Aldığımda 3 binde idi. Horda kullanmam aracı. Yani bana pek deformasyon gibi gelmedi. KM düşük olduğundan olağan bir şey gibi düşünmeye belki bir nebze faydası olur
Teknik kısmını bilemiyorum tabi ama 5 binde takoz biraz uzak gibi geldi bana. Belki egsoz ve karter muhafazayla da belki ilintili olabilir. Bizim burda 4 ayda servise zar zor yazılım güncellettirdik. Bunu bulmaları en az 2.5 sene sürebilir
Yorum