Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni(makgajlı) kasa insignia ve start stop

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni(makgajlı) kasa insignia ve start stop

Arkadaşlar malum bizim 2012 1.4 T ların hemen hemen hepsinde akünün Şarj durumuna bağlı olarak start stop arasıra çalışıp çoğunlukla çalışmamakta.. Yeni kasa kullanan arkadaşlar acaba böyle bir sorunla karşılaştılar mı..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Ynt: Yeni(makgajlı) kasa insignia ve start stop

aracımı alalı 5 ay ve 7000 km oldu. start-stop birkaç istisnai durum haricinde tıkır tıkır çalışıyor. hatta arka cam resistansının açık olduğu ve motor ısısının yeterli olmadığı durumlarda bile çalışması beni şaşırttı. sadece geçenlerde aşırı yağmur sırasında çalışmamakta ısrar etti.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
    2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Benim aractada ilk 6 ay hicbir sart olmaksızın çalışıyordu sonra akü birkac defa sarj gördü 3 gün var 5 gün yok derken garantiden aküyü degistik.. 1 sene sorunsuz sıcak soguk demeden tıkır tıkır calısıyordu ki son 1 aydır yine bir varmıs bir yokmuş hikayesine döndük.. iki gündür sorunsuz çalışıyor derdi nedir anlamadım gitti.. eger akü sensörü ile ilgili ise kendi kendime acaba yeni kasanın kini denesek neolur diye merak ettim.. Bakalım araştıyorum bulacam sonunda bu akünün derdini..garanti bitmeden aküyü bir daha degisiriz degismesinede kalıcı sağlıklı bir çözüm arıyorum

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

satart stopta en buyuk sortunu ben cekmıstım 2-3 kere akü şarz edılmıstı o dönem sonra porogram falan yuklendı en son akü degişmiti ve düzelmişti.bu saydıklarım her seferıde arabam 2-3 gun serviste kalıyordu.. bende arabada sogumustum satım 1,6 cosmo modelını aldım..1,6 da cok yakıyor ) tekrar 1,4 makyajlı kasaya veya yenı passat 1,4 arasıda karsız kaldım.. ama gönlüm makyajlı 1,4 insignia'da bende merak etim makyajlı kasada start stop sorunu varmı dıye ? ayrıca demın opel siteside baktım bi 3500 tl indirim yapmıs bu indirim yıl son indirimi acaba 2015 te bu ındırım devam edermı acaba ?
        ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

şu an 1,4 makyajlı kasa Konfigüratör de Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyat 74.060,45 TL

LPG li olandan indirim yok

2015 model almak icin beklesem bu indirim devam edermı acaba arkadaslar?
          ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Bu star stop hic calismasa anliyacamda kafasına göre takılıyor... Bugün sabah daha 30 m gitmeden arac isinmamistıki devreye girdi.. yeni kasalarda sorunsuz calisiyorsa bi makgajlının sensörünü denicem... 2015 icinde zam gelwcegini duymustum..% 1.5 -2 oranında.. fakat bayiler ellerindeki 2014 modelleri bitirmek icin indirim yapabilirler..

Yorum

Performans verilerinde fark olmasa da makyajlı kasadaki 1.4 t motor euro 6 normlarına uygun olması nedeniyle ufak değişiklikler içermekte. Muhtemelen start stop motoru da farklı olabilir. Bugün kuzenime araç bakmak için showroomları dolaştım. Aralık 2013 e göre ciddi bir tenhalık var, zam beklentisi pek yok gibi.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
              2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Makyajlı kasa 1.6 aracımda manuel vites olduğu için start-stop da var. Açıkçası pek kullanmıyorum, bindiğim gibi kapatıyorum. İstanbul'da devamlı dur-kalk trafikte zırt pırt çalışıp durması sinirimi bozuyor. Aracı her gün kullandığım zamanlarda motorun ısınmasını bile beklemiyor. Onun dışında bir kaç gün kullanmasam baya bir süre devreye girmiyor. Trafiğin az olduğu ve ışıkların uzun süreli olduğu rotalarda işe yarıyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Teşekkürler hocam.. sorunsuz calısırken bende kapatiyordum.. malatya da nüfus yogunluguna göre araç çok fazla dur kalk burdada aynı sayılır.. Bide gün icinde 3-5 km ulaştığım icin gidecegim yere araç tamda sarj edemiyor kendini.. uzun süreli kullanimlarda sorun benim aractada yokk calisiyor sistem.. fakat opel bu start stop sistemini becerememis bana sorarsan.. Çogu araclarda artık fren enerjisi geri kazanımı olayı var ve sistem hicbir sarta baglı olmaksızın çalışıyor.. Sanırım hepimizde durum aynı.. araclarımız biraz yatinca sistemin çalışması biraz gecikiyor.. Gülü seven dikenine katlanır misali.. bizde kabul edecez bu durumu herhalde yapacak bir sey yok gibi..

Yorum

Valla hocam aldım alalı ilk defa çalıştı benim start stop ben zaten çok kullanmazdım muhtemelen ama neden böyle anlamadım böyle bi start stop ilk defa görüyorum. Garantisi dolmuş aracın dolayısıyla akü değişimi garantiden olmayacak ben de 72 lik veya desteklerse 80 lik sağlam bi akü takayım diyorum ama 1 yıla aynı olacaksa çokta gerek yok açıkçası...

Yorum

Aynen Mehmet hocam akü degişimi geçici bir çözüm olur. Bencede gerek yok

Yorum

Arkadaşlar, ben bu start&stop olayı ile aracı ilk aldığım aylarda uzunca bir süre kafa yormak ve servis servis gezmek şeklinde aylarca uğraşmış biri olarak söyleyebilirim ki araçlarımızın start&stop sistemlerinde hiçbir arıza yok. Olay akünün kendini şarj edecek kadar uzun süre aracı kullanmamızla alakalı tamamen.
                        Benim evle iş arası 6 km. ve şehiriçi gezme yapmadığım günlerde aylarca aracın stop ettiğini görmüyorum.
                        Ancak gün içinde 20-25 km.lik kullanım olması durumunda start&stop çalışmaya başlıyor.
                        1-2 gün sorunsuz çalışıyor ama az kullanım sonrasında mutlaka kapanıyor.
                        Kafanıza çok takmayın derim.
                        @Murat
                        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                        X