Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyon hidrolik yağ haznesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyon hidrolik yağ haznesi

Arkadaşlar garip bir durumla karşılaştım dün, arkadaşımın kardeşinde 1.6t insignia var bende hep onun aracı çok beğenmişimdir. onun tavsiyeleriyle insignia almıştım. (Tabi sonrasında siteyede danışıp baya bilgi edinmiştim) Neyse konuya dönersek ,dün çocuğu gördüm bana sarıldı ve hemen akabinde abi senin insignia aldığını unutmuştum deyip, seni Allah gönderdi, Şu arabanın kapotu açasana dedi. Aracın direksiyon hidrolik yağ haznesine bakınıp söyleniyordu. Ne yapmaya çalıştığını halen anlamamıştım. En son bana, abi benim aracınkine bakarmısın dedi. Gitti kontağı açtı, motor çalışıyor, sonra direksiyon hidrolik yağ haznesini açtı. Bildiğiniz yağ fokurduyordu, kapağını kapatınca kapaktaki deliklerden yağ akıtıyordu. Benim araca tekrar dönüp baktık, hiçbirşey olmuyordu gayet sakindi. Çocuk servise bırakmış aracı, direksiyon pompası değişecek diye. 2 gün pompayı beklemiş en son pompa gelip 3. Günü takmışlar. Ama servis sorunun devam ettiğini görmüş ve ilkkez böyle bir sorunla karşılaştıklarını söylemişler. İşin ilginç tarafı direksiyonda hiçbir problem yok, sadece hazne kapağından yağ kaçağı var ve serviste aynen doğruluyormuş söylenenleri, böyle bir şey görmedik diyorlar. Sonuç olarak servis sorunu çözememiş, aracı bir süre daha bırakın kontrol edelim daha da bulmazsak direksiyon kutusu değişecek demişler. Sağlam pompayı değiştirdiler artık korkuyorum boş yere direksiyon kutusunu değiştirmeye diyor çocuk. Anlatınca ben üzüldüm sanki benim araba gibi, benim başıma da yağ kaçağı gelmişti ancak servistkiler çok fazla yağ koymuşlardı, yağı biraz çekince hiç sorun kalmamıştı. Servis banada yağ haznesi değişecek demişti. Şimdi 2 sorum olacak opelde neden bu kadar bilgisiz insanları usta diye başa getiriler, 2. Sorum ise biz arabaları kime götürüp gösterecez çünkü servis herşeyde değiştir diyor, koyduğu teşhislerde hep deneme yanılma yöntemi, olan araç sahibinin cüzdanına oluyor. Tekrar konuya dönersek bu tarz bir problemleri karşılaşan oldumu ya da bir önerisi olan varmı, benim gözümde burası servisten daha bilgili bir yer.

Ynt: Direksiyon hidrolik yağ haznesi

Enteresan bir durum

Gün içinde bilgi alırsam paylaşacağım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

3 farklı yerden bu tür sorun olabilirmiş

1-Yağ haznesinden

2-Hidrolik hortumunda

3-Yağ pompasında

Direksiyon kutusundan kaynaklanmazmış

İyi bir servise götürün aracı bir kontrol etsinler.

Yorum

Opel egem izmire götürmüş
        Fatih abi pompa değişmiş :-)
        Haznenin hic lafı olmamış ama kapak değişmiş, oringi bozuktur diye
        Geriye bir hortum kalıyor, ama hortumda girisli çıkışlı bir kactane var.
        Simdi aradım arac sahibini kime götürmedim ki diyor, genelde pompa demişler.

Yorum

İstanbula gelsin

Yorum

:-) istanbuldakiler buradakilere bir kurs falan verse iyi olacak :-)

Yorum

Sorun halledilmiş, paylaşayimda belki basına gelen olur da yardımcı olur konu.
              Sorunun kaynağı "haznenin içindeki süzgeç". Süzgeçte delik oluşmuş ve basınç oluştuğu icin forkurdama yapıyormuş, süzgeç ayrı satilmadigindan hazne komple değişmiş.
              Bilgilendirme icin sagol Fatih abi.

Yorum

Gecmis olsun

Yorum

Geçmiş olsun...

Yorum

İşleniyor...
                  X