Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni sidi motor titreme !!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni sidi motor titreme !!!

Arkadaşlar sabah babam aracı kullanırken 80 den sonra başlayan titreme ve motor sesi var dedi .ayrıca rolantkideyken gaza basınca 4000 devri geçmiyormuş araç.ekranda herhangi bir yazı çıkmamış. dün ügece yakıt alındı ayrıca araca ama opetten aldık sizce sorun ne olabilir araç daha 3700 km de
    2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
    2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Ynt: Yeni sidi motor titreme !!!

4000 den sonra önceki a16let motorlarda rolantide devirin geçmemesi normaldi. 4000 deyken gazı koklediğinizde devrin geçtiğini görebilirdiniz. SIDI motorları bilmiyorum belki buda böyledir?

80 den sonraki titreme balans kaynaklı olmasın? Motor sesi de otomatik aracı sport da kullanıor da olabilirsiniz. Belki düşük viteste kalmış olabilir ?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
      4000 den sonra önceki a16let motorlarda rolantide devirin geçmemesi normaldi. 4000 deyken gazı koklediğinizde devrin geçtiğini görebilirdiniz. SIDI motorları bilmiyorum belki buda böyledir?

80 den sonraki titreme balans kaynaklı olmasın? Motor sesi de otomatik aracı sport da kullanıor da olabilirsiniz. Belki düşük viteste kalmış olabilir ?
      Daha önce benzer konular konuşulmuştu ve farklı sebepler ortaya çıkmıştı diye hatırlıyorum. Arama yaparsanız bolca metin çıkması lazım... Geçmiş olsun.
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

abi babam spor modu biliyor spor mod kapalıymış giderken bi şey yoktu dönerken bir anda titreme ve değişik ses gelmeye başladı dedi bakalım ben yakıt olarak düşünüyorum yarın servis ne diyecek haberdar ederim

Yorum

Hmm, bir anda olduysa muhakkak vakit kaybetmeden servise gitmelisiniz. Basit bir şey olabiliyorken beklenirse büyüyebilir.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Hmm, bir anda olduysa muhakkak vakit kaybetmeden servise gitmelisiniz. Basit bir şey olabiliyorken beklenirse büyüyebilir.
            aynen aracı kullanmıyoruz şuan yarın sabah erkenden servise gidecek babam biraz soğudu araçtan daha 3000 km deki araç yapar mı diye bir de şöyle bir şey var bizim yeni kasalarda buji sorunu vardı acaba ondan kaynaklı olabilir mi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beter55
              aynen aracı kullanmıyoruz şuan yarın sabah erkenden servise gidecek babam biraz soğudu araçtan daha 3000 km deki araç yapar mı diye bir de şöyle bir şey var bizim yeni kasalarda buji sorunu vardı acaba ondan kaynaklı olabilir mi
              Arabadan soğuyacak bir şey yok,belki yakıt kaynaklıdır,belki üretim hatasıdır.Önemli olan sorunun çözülmesi ve servisin ilgisidir.Umarım büyük bir arıza yoktur da düzelir...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Yakıt olabilir benim insigniada benzer sıkıntı shell den dolayı olmuştu
                Akselerasyon anında titreme vardı
                Şanslıydık
                Bir iki depo benzin ile geçti
                Sizinki bunun bir ileri safası olabilir
                Umarım da öyledir

Yorum

Bizim arabamizda tam 3700uncu kilometresini devirdi dediginiz gibi motor rolantide 4000 deviri gecmiyo motorun sicak olup olmamasiyla alakasi yok gozlemledigim kadariyla zaten rolantideki arabaya 6-7 bin devir cevirtmek ne kadar gerekli bilemiyorum kisacasi 4000 deviri gecmemisi problem degil o konuda iciniz rahat olsun. Ama 80'den sonra titreme yapmasi ilginc geldi umarim sorununuz cozulur

Yorum

4bin deviri geçmemesi standart, bende de aynı. Hareket halindeki titreme rotlardan veya balanstan kaynaklı olabilir. Çukur, tümsek gibi bir yerden dikkatsiz geçtiyseniz olabilir. Rölantide titreme varsa SIDI motorlu araçlarda genellikle bujilerden oluyor, yazılım güncellemesi yapıp kontrol edip düzelmezse garantiden değiştiriyorlar.

Yorum

var mı konu hakkında bir gelişme ?

Yorum

evet arkadaşlar aracı servisten dün akşam aldım 1 gece serviste kaldı iyice baksınlar diye acele etmedim ilk önce aracı 4 gün önce yıkatmıştık temizdi fakat ufak çamurdan geçtiğimiz için servise gidince ilk olarak jantları iyice yıkatın arasına çamur girip balans ayarlarını bozabiliyormuş neyse yıkattık hemen ordaki benzinlikte ustayı alıp teste çıktık 70-80 gibi başlayan titreme artık daha 40 km gibi süratlerdeyken bile yapmaya başladı usta direk bu araçta tekleme var dedi neyse aracı testten geldikten sonra bıraktık biz işimize geri döndük. dün itibariyle aracınız 4 gibi hazır olur yıkamaya verilecek dediler bende almaya gittim. gittiğimde aracı tekrar test ediyorlardı geldi ve az bir süre sonra yıkamaya verdiler. Araçta oluşan titreme fabrikasyon kaynaklı olup zaten aracın adına motor güncellemesi gelmiş fakat bizi arayacak olanlar aramamış neyse intellink ve motor güncellemesi yapılınca araçta hiç bir sıkıntı kalmadı. Bazı forumlarda okumuştum motor güncellemesi aracı yavaşlatıyor ya da hızlandırıyor diyenler var fakat ben 1. viteste araç esp ye sanki daha geç giriyor gibi yani kalkışta iyileşme var fakat üst hızlarda pek farkı yok ama siz siz olun özellikle motor güncellemesini yaptırın .fabrika boşuna göndermemiş bir hata varmış düzeltmişler.

Yorum

Geçmiş olsun. Düzelmesine sevindim.
                          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Geçmiş olsun...

Yorum

Geçmiş olsun

Yorum

İşleniyor...
                              X