Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sogutma sıvısı eksik uyarısı ve suya yağ karışması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sogutma sıvısı eksik uyarısı ve suya yağ karışması

Arkadaşlar merhaba
    geçtiğimiz günlerde arabam Sogutma sıvısı eksik uyarısı vermişti bunun üzerine kaputu açıp bakmıştım ve suda eksik yoktu ben de her ihtimale karşı 1 litrelik su takviyesi yapmıştım ve tam olarak kap dolmuştu
    bugün aracıma bindim ve yine soğutma sıvısı eksik uyarısı aldım bunun üzerine kaputu açtım ve soğutma sıvısı kabının yarıdan biraz daha fazla dolulukta olduğunu gördüm önce sensör arızası diye düşündüm bunun yanında su haznesinin kapağının yalama olduğunu gördüm yani kapağı tamamen bir türlü sıkamıyorum az bir sıkışımda kapak yine gevşek hale dönüyor

ayrıca su haznesinin kapağında yağlı bir madde olduğunu farkettim elim bariz derecede yağlandı yani bu da soğutma suyuna yağ karışması ve conta yanması durumunu aklıma getirdi direk

araçtan bahsedecek olursak performansında düşüklük yok gerçi araç 180 beygir sınuçta 20-30 beygir kayıp olsa bile anlayabileceğimi sanmıyorum zaten aracı 1 aydır kullanıyorum daha
    beyaz duman atma durumu normal seviyede biliyorsunuz ki kış aylarındayız ve geri geri giderken falan aynadan biraz beyaz duman görüyorum gaza bastığım zamanlarda onun dışında rolantide veya normal kullanımda anormal bir duman atışı yok
    yağ seviyesine daha bakamadım motorun dinlenmesini bekliyorum
    hararet göstergesi sürekli normal sevihyede 90 dereceden gram oynamıyor...

bu bilgiler ışığında sizlerin tecrübelerini ve fikirlerini almak istiyorum sizce cuma günü aracı ustama götürmeli miyim ?
    soğutma haznesinin kapağındaki yağ normal midir yoksa conta yanmasına işaret midir ?
    başına benzer bir olay gelen var mı ?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
    ya kendine gel ya da bize gidelim...

Ynt: Sogutma sıvısı eksik uyarısı ve suya yağ karışması

Conta yakmamışsınızdır.Eğer yaksaydınız araç çok kolay hararet yapardı.Belirttiğiniz gibi kapaktan kaçak var.Kapağı değiştirip tekrar gözlemleyin.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Acaba sorun kapaktan mı? Arabayı park ettiğiniz yerde su oluyor mu? Bu arada soğutma sıvısı haznesini komple değiştirmek 200 TL

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Su haznesini ağzına kadar doldurursanız sistem fazlasını otomatik olarak atar
        Kapakta sorun olduğunu düşünüyorsanız hemen servise giden ve gerekli değişimi yaptırın

ileride ciddi sorunlar çıkarabilir korktuğunuz olaylar gerçek olabilir

aman dikkat

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Tesekkur ederim cevaplar icin...
          Arac dururken su falan damlatmiyor cok buyuk ihtimalle iyi tutmayan hazne kapagindan isinan su buhar olarak kaciyor bu durumda sogutma sivisi azaliyor
          Ama bu durumda aklima soyle bir soru isareti geliyor
          Bu su doldurdugumuz agizin hemen orda haznenin arkasina dogru bir cubuk gidiyor ve suyun fazlasi oradan bosaliyor normalde kapak tutsa da buharlasan su oradan kacmaz mi ?
          Ayrica demin sogutma sivisini tekrar doldurdum ve 1,2 litre su aldi
          Ek olarak yag seviyesini kontrol ettigimde yag cubugunda 3 cizginin de uzerinde yani yukardaki kirtikli bolgede yag seviyesi yani azalma yok
          Araba 82 binde ve lpg takilmamis bir arac bana da bu kilometrede conta yakmasi zor gibi geliyor ise en iyisi su haznesi kapagini degistirmekle baslayayim

Yorum

Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun.. motor soğutma suyuna yağın karışması halinde soğutma suyunun rengi siyaha yakın olur, Conta yakan araçta sürekli hararet sorunu olur ve motor arıza ikazı verir. Bularlaşan su tahliyeden çıkmaz sadece kapak içindeki conta zamanla ısı kaynaklı deformasyona uğramışsa ve kapağın dişleri tam tutmuyorsa su eksiltme bundan meydana gelebilir. aracınızı servise götürüp su kaçak testi yaptırabilirseniz sorun daha net anlaşılacaktır. başka bir yerden de su sızdırma ihtimali vardır. aracın 60.000 km bakımında devirdaim değişmediyse buradan da sızıntı yapabilir küçük sızıntılardan çıkan su ilk önce karter korumaya düştüğü için araç altında görülmeyebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozas
              Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun.. motor soğutma suyuna yağın karışması halinde soğutma suyunun rengi siyaha yakın olur, Conta yakan araçta sürekli hararet sorunu olur ve motor arıza ikazı verir. Bularlaşan su tahliyeden çıkmaz sadece kapak içindeki conta zamanla ısı kaynaklı deformasyona uğramışsa ve kapağın dişleri tam tutmuyorsa su eksiltme bundan meydana gelebilir. aracınızı servise götürüp su kaçak testi yaptırabilirseniz sorun daha net anlaşılacaktır. başka bir yerden de su sızdırma ihtimali vardır. aracın 60.000 km bakımında devirdaim değişmediyse buradan da sızıntı yapabilir küçük sızıntılardan çıkan su ilk önce karter korumaya düştüğü için araç altında görülmeyebilir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sertifikalı uzman bilgisi.
                Geçmiş olsun umarım kolay çözülen bir arızadır.
                Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

arkadaşlar cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkürler...
                  Opel servisinde çalışan tanıdığımın yanına gittim ve soğutma suyu tesisatı kontrol edildi... su haznesinin değişmesi gerektiği söylendi ve 120 lira hazne ile birlikte ufak bir miktar işçilik ücretiyle hazneyi değiştirttim.
                  1 haftadır aracı bilfiil özellikle trafikte vs kullanıyorum ve araçta hiç bir su eksiltme durumu yok.
                  ayrıca suyun rengini de servisteki diğer araçlarla karşılaştırdığımda hepsinde aynı renk ve kıvamda olduğunu gördüm...
                  neyse ki çok ufak bir problemmiş ve kolayca halledildi.

Yorum

Geçmiş olsun. Hallettiğinize sevindim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Aynı sıkıntı bende de var. Ara sıra yapıyor.
                      Hayırlısı

Yorum

Arkadaşlar bu problem benim başımada geldi. Motor suyu haznesinde balçık gibi sarı renkte bir madde oluşmuş ve suyun yüzeyinde yağ damlaları var. Şu ana kadar hiç hararet yaptırmadım. Su ve yağ eksiltme problemide yok. Lpg de tekleme var sadece. Konuyu biraz araştırdım yağ soğutucusu oringi diyen var, Üst kapak contası diyen var, Motor bloğunda çatlak vardır diyen var. Servisede gideceğim yakın zamanda ama sizlerinde bilgisini almak isterim.
                        İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                          Arkadaşlar bu problem benim başımada geldi. Motor suyu haznesinde balçık gibi sarı renkte bir madde oluşmuş ve suyun yüzeyinde yağ damlaları var. Şu ana kadar hiç hararet yaptırmadım. Su ve yağ eksiltme problemide yok. Lpg de tekleme var sadece. Konuyu biraz araştırdım yağ soğutucusu oringi diyen var, Üst kapak contası diyen var, Motor bloğunda çatlak vardır diyen var. Servisede gideceğim yakın zamanda ama sizlerinde bilgisini almak isterim.
                          1.6 larda silindir kapağı çatlaklarına rastlandığı söyleniyor..
                          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                          [center]

Yorum

İşleniyor...
                          X